Hur...

...kommer det sig att man inte går och lägger sig när mannen åkt till jobbet, båda ungarna somnat för natten och man är otroligt trött?

I mitt fall skulle jag väl tro att det handlar om att det är skönt den här lugna stunden när det är alldeles tyst i hela huset utan en massa barnskrik o jag bara kan tänka på mig själv en liten stund.Idag har vi grejjat lite smått i trädgården och tagit en vända med Amanda på cykeln.
Idag har hon cyklat flera lååånga rakor utan att Danne hållt i pakethållaren men såklart har det också blivit en hel del vurpor o några tårar men mycket mindre än vad vi väntade oss...det är en tuff tjej som verkligen vill lära sig cykla.
Vi övar fortfarande på balansen men sedan när den funkar så ska ju övrigt till, som att
1. starta cyklandet själv
2. se sig för
3. cykla i små backar och kunna bromsa
4. och sedan såklart större backar men det tar nog ett tag innan vi vågar oss på det.

sen är det ju en del till också.


Tova är definitivt på bättringsvägen nu vilket är hemskt skönt....tycker så synd om henne när hon hostar o är alldeles täppt i näsan.

Ni andra med små bebisar runt 5-6 månader hur gör ni när ni vill hinna göra saker i trädgården?
Vi brukar sätta Tova i vagnen men det tycker hon bara funkar en kortis o sen börjar det gnällas som bara den...känns som att det är svårt att verkligen kunna koncentrera sig på det man gör eftersom hon vill ha uppmärksamhet 24/7. (Ja det är vårat val att skaffa barn men även med barn måste man kunna göra saker emellanåt också). Vi kan heller inte samarbeta om trädgårdsarbeten eftersom  någon måste bära runt på henne hela tiden lr köra runt henne i vagnen.
Ser fram emot att hon lär sig krypa och sitta själv så man kan klä henne lite kryp/lekvänligt och ha henne bredvid sig på en filt med lite leksaker lr lekandes i sandlådan som ska fixas till...men barn på halvåret o lite till brukar väl inte leka i sandlåda? hmm snacka om att man har dåligt minne när det gäller sådana grejjer...om inte annat så ska sandlådan åtminstonde fixas till nästa år för då är hon definitivt stor nog för sandlådelek.


Nej nu måste jag gå och sova så man orkar upp imorgon

God natt!

Grillat

Nu är grillen tänd för första gången i år  och faktiskt så tror jag att det är första gången på 2 år(jag var ju så dålig under graviditeten) men är inte hundra på det.

Det vankas grillat fläskkarré, potatisklyftor och bea med lite gurka och paprika på sidan om.
Till efterrätt så blir det sedan färska jordgubbar med vispad grädde till.


Vad har vi då gjort hela dagen?
Jo vi började såklart morgonen med gemensam frukost men sedan försvann Amanda ut för att leka med Felicia och Danne o jag satte igång att röja av verandan(medan Tova tog sovmorgon) från alla 1000plastbitar som taket exploderat i så nu är där rent o fräscht.
Efter lunch åkte Danne iväg o hyrde ett släp som vi sedan packade full med skräpet från verandan och en del från boden också sedan fortsatte han in med det till Sandviken.
När han kom hem så fick han inte stanna här länge innan vi allihop packade oss in i bilen för att åka o köpa en ny större cykel till Amanda.
Hittade en fin mörkrosa för ca 1100kr på Coop i Valbo...hemma igen  så monterade Danne ihop den och sedan tog jag Tova i vagnen och Amanda hjälmen på med Danne bakom sig för att hålla i cykeln åt henne...å snacka om att ungen kan om hon vill..det står nog inte på innan han kan cykla om hon fortsätter som hon började :-DNu ska jag äta, Go kväll!

Scrappat

I helgen scrappade jag denna LO som handlar om när vi var till sjön Valkalampi ovanför Jädraås och campade med min bror.
Vi frös något ofantligt under natten och fick kliva upp o värma oss vid elden redan 4 på morgonen.
Micke lyckades fånga en fiskmås i sin fisklina men det var också det enda som infångades de 2 dagarna.
Vi besökte också Jädraås och åkte i de gamla tågen en sväng.
Passade på att altra lite ocksåDenna "tavla" hänger bredvid våra filmer och det är en kartongbit jag klätt med papper och fäst en klämma på, i klämman sitter en altrad skrivbok som det står "Utlånade filmer" på(embossat i guld).
ja mina systrar o en kompis brukar låna filmer av oss o istället för att ha det uppskrivet på vår stora whiteboard i köket får de nu stå i den lilla boken och vi kan enkelt ha koll på vart filmerna är.

Tummen

Vill visa denna söta bild av Tova som somnat i pappas famn och vi har lyckats föreviga bilden av henne med tumme i munnen.
Tummen är en favvo hos Tova men den används inte hela tiden utan bara när hon verkligen känner för det.


En sommar i det blå

Onsdag till torsdag hade jag min lillasyster Eva här som scrapsällskap.
Hon gjorde som vanligt fler layouter än vad jag gjorde men jag blev väldigt nöjd med den jag han med och har lämnat in den till svensk scrapbookings aprilskiss.

 Hjälpte Amanda göra att kort till sin farfar också som fyllde år igår(glömde knäppa nån bild på kortet)
Vi var upp dit för o hälsa på lite och Amanda fick ett fint påskägg som innehöll godis och en t-shirt :-)
Blev lite överraskad när de bjöd på tacotårta men mums så gott det var och skönt att slippa stressa hem för att äta.


Senaste tiden!

Har hänt lite här den senaste tiden men inte dokumenterat allt.


Målat ägg med Amanda, gjort ett påskträd och en påskhare som man sätter i fönstret


Gjorde ett fint kort till min svåger Per som fyllde 24år i måndags


inuti står det så här och är alltså fortsättningen på "Det finns en tanke..."

"...bakom detta kort
och den kan du få så fort
det i affären finns att hitta
den sak till när du sitta
i ett litet rum så hett,
innehållet bör användas med sans och vett
för att kyla ner ditt sinne
men förhoppningsvis ej förstöra ditt minne
Grattis på födelsedagen
önskar
Anna och djuren
Tarja, Mats, Eva och Elin
Leena, Dan-olov och barnen"

Han vet fortfarande inte vad det är och jag tänker inte skriva det här utifall han av någon anledning skulle hitta hit.


Vi har varit ute o promenerat en del i Storvik och en av dessa gånger tog jag ett foto utanför Tingshuset(det stora till höger) dit jag brukar gå på Öppna förskolan med barnen.Vi var en sväng till Högbo igår och matade änderna...något som Amanda tycker är jättekul.
Danne hade änder som åt direkt ur handen på honom.


Tova låg i sin vagn och var glad och sur om vart annat


Sedan matade vi fåren med äppelbitar. Något som Amanda också tycker är kul fast hon vill då helst ha hårt bröd så hon inte kommer så nära fårens tänder.
Det hela slutade med att Danne och jag fick ge äppelbitarna istället.


Det var allt för denna gång...

grått o trist

Fortfarande grått och trist väder...snälla sol kom fram!

Idag försov sig Danne till 6.30, en kort stund funderade han på om han skulle stanna hemma eftersom det ändå var rätt så många som anmält sig till dagens extraskift men han åkte iaf.
När han vaknade så väckte han Amanda och vad det evrkade som så väkte han även Tova och då var det ju bara för en annan att kliva upp.
Sen visade det sig att Tova inte alls var vaken utan hon ligger fortfarande och sover, nu funderar jag på om hon kommer sova länge till och om man själv kanske ska lägga sig o vila en stund till eller om jag ska satsa på att ta med mina två lite hostiga barn upp till Öppna förskolan om ca 1 timme men med tanke på deras hosta så lutar det åt inte...men Amanda vill hemskt gärna dit och jag tycker det skulle kännas skönt att träffa lite andra vuxna, hmm får se hur jag gör.


Danne slutar kl två idag sen vet jag inte vad det blir...kanske åka o säga Grattis till svågern i Jäderfors? fast har ingen aning om de ska fira honom idag lr om han jobbar.

Nä nu ska jag göra nått annat än att skriva här

Ha en bra dag!

vad göra idag?

Undras hur man ska få tiden att gå idag?

Amanda är  fortfarande förkyld  o hostig men den är aningens mildare nu....däremot så verkar det som att Tova kanske fått hosta med. Ja en annan är ju också förkyld o det kittlas i halsen men hellre jag än dem säger jag bara.

Idag är vädret så där riktigt urtråkigt o det hjälper ju inte precis upp humöret lr idérikedomen.
Ensam hemma med barnen är jag ju också, Danne jobbar 12h så efter 8 ikväll kommer han hem och sedan ska han jobba extra imorrn men efter det är det ledig vecka :-D


Tova är lite gnällig o trött...det jobbiga med det är att hon har blivit så envis när det kommer till att somna så man måste nästan promenera med henne ute i vagnen för att hon ska sova...men när Amanda är sjuk så kan jag ju inte dra ut henne på långpromenader varje dag för då blir hostan värre :-/

Nä fy det här blir en sådan där deprimerande dag!

förflytta sig på rygg?

Fick sova inatt då Amandas hosta lugnade ner sig rätt så ordentligt, fats hon vaknade vid något tillfälle men inte så farligt.
Det jobbiga var nog snarare att Tova fick för sig att kl 6 då var det morgon o dags att kliva upp så nu är jag jätte trött.


Har ni sett en bebis förflytta sig på rygg förrut?
Det har jag o jag vet inte riktigt hur hon lyckas egentligen.
Ja Tova förflyttar sig på rygg, nån meter kan hon flytta på sig på det sättet. Knepigt tycker jag då hon bara kan snurra runt sin egen axel när hon ligger på mage.
Vända sig från rygg till mage kan hon iaf nu men gör det mest när hon är totalt uttråkad på kvällen och helst vill äta o sova.

Vad ska jag göra nu då?
sängen ropar men kan inte gå dit förän Danne ska vakna vid 11 lr Tova somnar.


Hoppas ni får en härlig dag i det vackra solskenet!

Synd om henne = synd om mig

Ibland är det jobbigt att vara förälder.
Ja, inte för att barnet i sig finns till eller är jobbigt på något sätt utan det är de tillfällen när man bara känner sig helt hjälplös. Så som jag känner mig just nu.
Jag tycker synd om mig själv därför att jag tycker så fruktansvärt synd om mitt barn.

Ja det är då Amanda jag talar om den här gången. Stackars barnet har precis som varenda gång hon blir förkyld fått en otroligt jobbig och envis hosta. Som om det inte räcker att snoret bokstavligt talat flyger varenda gång hon nyser (så även när hon lyckas somna för en stund) och att hon har en temp. på ca 39grader.
Unga fröken går just nu på Ventolin på nätterna och Bisolvon på dagarna...men just nu verkar det inte hjälpa något vidare alls.
Just nu känner jag mig alltså totoalt hjälpslös eftersom hon liggger i sin säng och försöker sova men hostar så hemskt och hela tiden att hon inte får en blund i ögonen ooch jag vet inte alls vad jag ska göra.
Hade jag haft min man hemma hade det antagligen blivit så att han suttit med henne i soffan hela natten för att hennes hosta kanske skulle kunna underlättas av det och för att jag ska få sova.
(Det kan låta helt fel att jag skulle få sova när han är dne som jobbar men tyvärr så är dte så eftersom jag inte har någon möjlighet att sova tagtid eftersom min yngsta dotter är totalt mammatokig och gallskriker till hon får mamma och det kan pågå hur länge som helst. Det enda som tystar henne då är utmattning men så fort hon vaknar igen o återfått krafterna börjar det igen.)

Fast jag har antagligen ändå en sömnlös natt framför mig om Amandas hosta fortsätter så här, jag är alldeles för lättstörd och vaknar lr kan inte somna om mina barn gör det minsta ljud.  Precis som jag har svårt att sova när min man snarkar.

Nu ska jag gå ner o ringa min man tror jag och se vad han säger och om pressen på hans jobb fungerar igen efter ett tidigare haveri.

God natt lr nått sånt

Glad påsk!

Idag är det långfredag och Amanda är superduperförkyld med envist jobbig hosta och feber.
Danne jobbar extra nu på em och kommer inte hem förän imorgonbitti så jag är ensam hemma med ungarna.
Skjutsade in honom o var in en sväng på affären o handlade lite innehåll till ett påskägg + flytande Alvedon.
Amanda fick vara hemma undertiden och titta på film..frågade grannen om han kunde ha lite småkoll på henne och det gick bra. När jag kom hem så var Amanda hos grannen och pärlade o ritade.
Skönt med så otorligt snälla grannar.
Tack så mycket för hjälpen!!!

Vad jag ska hitta på resten av dagen nu vet jag inte. Hade tänkt hitta på något sorts påskpyssel med Amanda men det är inte lätt när man är ensam med bebis också som helst inte vill ligga ensam på golvet.
Hon fullkomligt älskar gåstolen(som vi lånat från Järbo, den ifrån brorsan passar inte henne då den knappt går att rulla åt nått håll utan att den liksom tar stopp av sig själv) men den kan jag inte ha på övervåningen när vi inte har några grindar än...vill ju inte att hon ska fara rakt ut för trappen.

Ja tiden idag kommer väl gå precis som vanligt o den fördrivs väl framför tv lr dator med bebis i famnen.


Hoppas att ni får en Glad Påsk!

RSS 2.0