Altrat tidningssamlare

Min äldsta dotter har fått några av sin fars gamla tidningar som han hade som liten och till dessa lyckades jag hitta en tidningssamlare i trä(från ikea) på loppis och den köpte jag och målade med vit gesso för att få en fin grund och sedan klippte jag ut rätt form i fina scrap-papper som jag sedan distressade kanterna på och limmade fast med "glossy accent".
Så här blev resultatet:För snart en vecka sedan var jag med Tova på Öppna förskolan och tog då denna bild på henne:Hemma när hon sitter och ritar med kritor så försöker vi lära henne att hon ska vända på papperet så det inte ska bli sånt stort slöseri.

Här har hon målat ena sidan full med färg och i ett obevakat ögonblick så vänder hon på papperet för att göra precis det vi lärt henne.

Men jag trodde först att någon gett henne ett nytt pappaer tills det slog med vad hon nog gjort och jag kikade under pappret :-P

Hon har också roffat åt sig alla 8 färgburkarna (fast varje rad innehåller röd, grön, blå och gul) och blandar färgerna hejvilt genom att stoppa alla penslar i en burk och sedan i nästa...


Tova 2år!

Så igår var det 2 år sedan Tova kom till världen med planerat kejsarsnitt.
De som känner henne vet att hon är en otroligt bestämd tjej som inte gärna ger sig när hon satt sig in att få någonting som hon vill.
Som de flesta 2 åringar så har hon nu kommit in i "Nej!-åldern" men ibland kan man få ett "mm" som ja :-p

Sömnen är något vi alltid har fått kämpa med, men efter att vi slutade helt med vällingen så har det blivit en hel del bättre...fats hon nu verkar ha en period då vissa nätter är hemskt jobbiga och andra sover hon hur bra som helst.
Kanske är det mardrömmar som stör och separationsångest som barn i denna ålder ofta har, men den separationsångesten märker man inte mycket av på dagtid då hon utan problem blir lämnad på dagis och knappt ens vill vinka åt en och frågar man om kramar och pussar så blir det just nu stort NEJ! :-/ Lite tråkigt tycker mamma och pappa.

Tova har tagit det lugnt när det kommer till pratandet och det är inte förän på senaste tiden som vi upptäckt att det kommer nya ord varje dag.

Mamma
Pappa
Momma - Mormor
Mer/mera
Min
Cicki
Ocka - Docka
Papa - Apa
appa - tappa
ita - rita
itta - sitta (här klappar hon med handen där hon vill att man ska sitta)
Vov - Hund
Katt
Coolt (Hon härmade Amanda upprepade gånger när vi tittade på tv)

och många fler ord kan hon nu..svårt att hålla koll på allihop :-P

På sin 2års dag gick hon på dagis som hon brukar på onsdagar och där åt de glass, sjöng och hon fick med sig en liten söt nalle med bjällra hemHon fick paket av oss: En nattlampa men här blev det inga glada miner förän hon upptäckte att den lös med olika färger(lampan ser ut som ett litet spöke och syns till höger i bild), Pyjamas och en liten korg med grönsaker allt i tyg från Ikea och hon sken upp så fort hon såg vad det var :-DHon skulle såklart provbita i grönsakerna också och storasyster var minst sagt avundsjuk och ville också leka ;-)Just den här dagen blev det inte mycket mer firande än detta och lite saft och kladdkaka med grädde till mellis.
Imorgon dyker nästan hela tjocka släkten upp så då blir det fullt fart här hemma på eftermiddag till kväll :-)

Söndag och granris

Ja det är söndag och bara  3 veckor kvar till 1:a Advent...jag längtar som bara den inför julen och blev överlycklig när min lillasyster Anna messade mig igår och frågade om jag behövde granris.
Anna(och hennes sambo) hade fått hjälp av vår bio. pappa att ta ner några granar som såg risiga ut.

Så idag medan maken låg och sov så tog jag tjejena med mig i bilen och åkte hem till Anna med sekatören i högsta hugg ;-)
Ja det var ju bara att hugga in så fort vi kom dit och jag hittade en hel del fina grenar.

Slutade i att vi gjorde en granrismatta a la Ernst Kirchsteiger, fast den blev ihopknyten med vanligt hushållssnöre...rätt så snyggt ändå.


Fast våran som jag sedan fick hjälp av Danne med att göra hemma(med ståltråd och hampasnöre) den blev då mycket snyggare ;-)
Dörren fick sig också en dekoration...fast den är inte helt färdig än då jag ska ha på torkade apelsinskivor, kanelstänger och någon rosett
Ja nu ska det bara lite till trädgårdsstädande till, byte av däck och sedan får snön gärna komma :-D


RSS 2.0