Hur...

...kommer det sig att man inte går och lägger sig när mannen åkt till jobbet, båda ungarna somnat för natten och man är otroligt trött?

I mitt fall skulle jag väl tro att det handlar om att det är skönt den här lugna stunden när det är alldeles tyst i hela huset utan en massa barnskrik o jag bara kan tänka på mig själv en liten stund.



Idag har vi grejjat lite smått i trädgården och tagit en vända med Amanda på cykeln.
Idag har hon cyklat flera lååånga rakor utan att Danne hållt i pakethållaren men såklart har det också blivit en hel del vurpor o några tårar men mycket mindre än vad vi väntade oss...det är en tuff tjej som verkligen vill lära sig cykla.
Vi övar fortfarande på balansen men sedan när den funkar så ska ju övrigt till, som att
1. starta cyklandet själv
2. se sig för
3. cykla i små backar och kunna bromsa
4. och sedan såklart större backar men det tar nog ett tag innan vi vågar oss på det.

sen är det ju en del till också.


Tova är definitivt på bättringsvägen nu vilket är hemskt skönt....tycker så synd om henne när hon hostar o är alldeles täppt i näsan.

Ni andra med små bebisar runt 5-6 månader hur gör ni när ni vill hinna göra saker i trädgården?
Vi brukar sätta Tova i vagnen men det tycker hon bara funkar en kortis o sen börjar det gnällas som bara den...känns som att det är svårt att verkligen kunna koncentrera sig på det man gör eftersom hon vill ha uppmärksamhet 24/7. (Ja det är vårat val att skaffa barn men även med barn måste man kunna göra saker emellanåt också). Vi kan heller inte samarbeta om trädgårdsarbeten eftersom  någon måste bära runt på henne hela tiden lr köra runt henne i vagnen.
Ser fram emot att hon lär sig krypa och sitta själv så man kan klä henne lite kryp/lekvänligt och ha henne bredvid sig på en filt med lite leksaker lr lekandes i sandlådan som ska fixas till...men barn på halvåret o lite till brukar väl inte leka i sandlåda? hmm snacka om att man har dåligt minne när det gäller sådana grejjer...om inte annat så ska sandlådan åtminstonde fixas till nästa år för då är hon definitivt stor nog för sandlådelek.


Nej nu måste jag gå och sova så man orkar upp imorgon

God natt!

Kommentarer
Postat av: Vemunds mamma

Jadu, nu pysslar vi inte i trädgården, men Vemund brukar vara nöjd med att ligga på en filt på golvet med leksaker bara vi är i närheten. Idag skulle vi storstäda kylen och då var han minsann inte alls nöjd. Lösningen blev att supertanka med gröt och tutte, stoppa in nappen och vagga till sömns.. Funkar dock bara ibland! Alltså, man får passa på att göra det där viktiga när man äntligen fått bebisen att sova. :D

2010-04-26 @ 12:56:55
URL: http://vendeltid.blogspot.com
Postat av: Scraptroll

Ja inomhus är det ju lite lättare, iaf på nedervåningen då hon kan sitta i gåstolen och är oftast helnöjd där. Men ute är det svårt som bara den. Tova sover ju inte sådär jättemycket dagtid...kanske en gång och då vill hon sova i famnen...det är bara nån enstaka gång man kan få henne att sova en halvimme lr mer i vagnen inne.

Sen sover hon ju hela natten men då är det ju inte läge att trädgårdspyssla.



Hoppas det gick bra med städningen!

2010-04-26 @ 14:37:13
URL: http://scraptroll.blogg.se/

Här kan du skriva ett meddelande till mig:

Vet du vad du heter?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)

Jag vill gärna veta din bloggadress:

Vad vill du säga?

Trackback