Magsjuka här också :-/

Har ju hört om den där riktigt jobbiga masjukan som går runt nu och den slår ut äldreomsorgen och sjukvården helt. Har också haft många närmast familjen som varit sjuka.
På tisdagen fick vi veta att magsjukan går på dagis men Tova fick gå ändå då magsjuka ändå är svår att undvika.


I fredags kväll så kräktes Tova och jag tänkte direkt -Åh nej, jag vill inte *suck*
Men det blev inte mer än så och trots det valde vi att varna släkt och vänner från att komma hem till oss på lördagen när Amanda fyllde 7år.


På söndagen sena em då vi praktiskt taget var uppe i den 48h man bör vara i karantän, så kom mormor o morfar o mostrar på besök för att fira Amanda och hon blev så glad så :-) Fick en massa pysselsaker som passade väldigt bra idag för...


...Imorse kl 6 hittade jag Amanda inne på toaletten och hon hade ont i magen...bara en stund efter det så kräktes hon. Så idag blev det ingen skola och jag hoppas att smitta inte spridit sig vidare till släkten iaf :-/
Amanda har fått spendera hela dagen på sitt rum med film på datorn och pyssel i sängen när hon har fått i sig lite energi och har ork.
Båda barnen får bli hemma denna vecka bara för att....fast jag är såklart lite sugen på att skicka Tova till dagis iaf ons-tor då hon blir så nipprig när hon inte får gå där på en vecka...men jag vill ju inte att det ska gå runt mer på dagis så jag får försöka hitta på något här hemma med henne.

Nu hoppas vi att det hela slutar här. Danne ska jobba 12timmar fre-sön så vi har varken tid lr råd att bli sjuka...men med våran "tur" så blir vi sjuka ändå...

Varning för troll

Den 17/10 2011 skulle Amanda iväg på maskeraddisco på skolan.
Vi jobbade i några timmar på hennes kostym en kväll och det blev ett par av mina gamla trasiga byxor som vi sydde ihop och satte traslappar på och en lång svans som jag flätade ihop av lila och blått tyg som jag fått över vid något tillfälle. Som tröja tog vi en av hennes pappas gamla t-shirtar och sydde lappar på och klippte sönder ärmarna i remsor.

Med lite smink och en hel massa mousse, hårspray och lätt tupperande så såg hon ut som ett riktigt troll när det väl var dags och medan hon klädde på sig för att gå på discot så förevigade jag henne på bild och undertiden så grimarserar hon så roligt.


Hittade en skisstävling hos Pappersbiten som går ut den 31/1 och när jag såg skissen(nedan) så visste jag direkt vilka kort jag skulle använda mig av.




Som ni förstår så var det trollbilderna jag tänkte på och jag har nu tagit 3 av dessa bilder och figurklippt ut henne ur dem och sedan för första gången inspirerats helt fritt av skissen och försökt att inte följa den slaviskt utan bara utgå från upplägget så gott det nu gick till denna LO.


Här är resultatet som jag själv är otroligt nöjd med om jag får säga så :-P


*Basen är ett helt underbart papper från Magnolia - "Sweet Rainbow" Summer Foliage
*Stenarna och fjärilarna är från Vilda Stamps (och kanske myrorna också ?)
*Svampen, växterna och staketet har jag gjort själv medan skylten är hittad på nätet och utskriven på fotopapper
*Bakom dörren som går att öppna finns det dold Journaling

Quick Knit

Igår var jag in till Valbo med Eva och hennes kompis Linn.
En vända på Apoteket och köpte medicin åt en förkyld och hostig Tova.

Så klart stod även Panduro på listan då jag fått den nya vårkatalogen och där fått syn på något som heter paper tape och borde motsvara washitape som är så populärt inom scrapbooking nu. Blev 4 rullar med härliga mönster som jag ser fram emot att prova.

Men jag passade även på att köpa en Quick Knit som jag varit nyfiken på länge. Jag kan varken sticka lr virka så det här verkade vara en kul lösning.
Så fort jag hade ätit middag hemma så satte jag igång att prova och satt sedan hela kvällen och arbetade på en barnsjal i rosa och lila Tindra-garn till Amanda och idag fäste jag lite trådar o sådant sedan var den klar.
120cm lång blev den och Amanda var så nöjd så :-D

Jag vill göra fler saker bl.a. En supersöt kanin...men behöver inhandla mer garn till det så det får bli senare i veckan...

Här är Amanda i sin nya sjal och sin onepiece som hon fick av farfar och Anna-Karin i julklapp.


Lekt frisör...

ja idag har jag lekt frisör med mina två döttrar och de var så klart kunderna ;-)

Tova fick page med tillhörande lugg och ser sååå söt ut nu.

Amanda breddade jag luggen på och kortade av den och resten av håret fick jag inte klippa av så det fick toppas lite bara :-)


Sedan lekte Amanda modell och Tova ville så klart också vara med på ett hörn


fler söta bilder passade vi också på att ta idag

Tova shakear rumpan och snurrar och har sig


Amanda och Tova busar

Månadsutmaningen på SS

Denna månad har Svensk Scrapbooking LO -Skiss som en av sina månadsutmaningar och jag föll för den skissen som passade perfekt till några bilder av mina älskade nymfkakaduor.


Jag sytt med maskin runt mönsterpappret som sedan är dekorerat med blingstenar.
Mitt cardstock har jag mistat med med guld och sedan duttat med guldstickels för att få ett lite mer synligt resultat.
Swirlen är grungeboard som jag har varmembossat med lila och sedan följt de kallembossade swirlarna med vit Gellyroll och sedan distressat den lite med ljust lila.
Även de vita bokstäverna är distressade med gammelrosa och lila för ett mer passande utseende.





Scrappat igen :-)

Ja nu har man börjat komma igång med scrappandet igen med hjälp av den nya skrivaren :-D

Den här LO lade jag ut en bild på tidigare men då med mobilen och det blev inte bra så jag försöker igen men från datorn denna gång.




I veckan som gick fyllde min lillasyster 18år. Vi ska åka på en dagstur till Sthlm som present men jag ville ändå ha med mig något litet när vi åkte dit för att fira henne idag så jag altrade en Guacamoleburk och lade i turkiskpeppar.


Så här ser burken ut med locket på. väldigt enkelt utsmyckad men det passar henne bra :-)



Till min stora sorg så har jag inga Spellbinder dies så det var ett gissel först hur jag skulle få till bottenplattan med scallopmönster men kom sedan på att jag kunde använda först en av mina Fiskars-mallar (cirkel) och sedan min hörnstans och det blev hur bra som helst!

Framsteg

Ja nu är vi allihop helt friska från magsjukan igen och en annan är på bättringsvägen med förkylningen också. Så skönt!
Trist var det däremot att jag inte han träffa min bror och brorson innan de åkte hem till Småland igen :-/
Inte kunde vi komma när lillasyster fyllde 18 heller... Men det tar vi igen med ett litet besök på söndag istället :-)

Nu är man ensam hemma med flickorna igen. Danne har sin första 12h natt (av 2) så det får väl bli någorlunda i säng i tid så man orkar upp med lilltösen ev kl. 6 imorrn lr när hon nu vaknar.

Nu blir det lite tv... Så fort jag fått in de 2nymferna i buren igen. (förresten så flög både Nicki och Blondie till min hand idag :-D)


Äh..

... Hela inlägget jag skrev verkar ha försvunnit :-(

Hur som så är vi allihop på bättringsvägen efter magsjuka


Jo visst tusan...


Blä

Nu är Danne hemma och det är väl en himlans tur det för nu är Amanda sjuk. Hon kräks *blä*

Jag hoppas det inte är magsjuka


H**vete också

Just nu mår jag varken bra fysiskt lr psykiskt. Att vara ensam hemma med två barn när man är så här förkyld och framför allt HES som jag har varit i 4 dagar nu är extremt jobbigt...min äldsta dotter(snart 7år) kan man ju iaf skestikulera lite till även om hon inte alltid kan och vill förstå så jag måste anstränga rösten ändå. Men min yngsta på 2 år förstår ju absolut inte och jag kan inte göra mig förstådd så att vila rösten fungerar inte och jag har väl (lr varit i närheten av) gråtit typ en miljon ggr den här helgen.

Idag är det nu bara 3½-4 timmar kvar tills Danne kommer hem från jobbet och om jag kunde så skulle jag ringa och be honom komma hem...typiskt nog så är just den här helgen en av de mest välbetalda på hela året och trots att ha inte har ett skit att göra på jobbet den här helgen så måste han vara där och sitta av tiden (12timmarshelg så han är där HELA dagen) men sedan har han iaf ledigt några dagar och jag hoppas verkligen att det ger min röst möjligheter att komma tillbaka och att förkylningen försvinner.

Idag snöar det så vackert ute så man borde ju vara glad men jag känner mig bara totalt nere och orkeslös :-(

RSS 2.0