Årets sista dag...

...har spenderats med att passa på Tova som har spytt slem...men mestadels bara efter att ha ätit.
Jag själv är hes, hostig, snuvig och allt sådant som kommer med en förkylning...inne på tredje dagen med heshet.


Nu håller vi tummarna för att allt är bra med Tova och att vi får sova i natt. Imorgon ska Danne ut 12timmars fm igen :-/


Vi har ätit riktigt goda tjocka revbensspjäll till middag och sedan varit ut och kikat på lite fyrverkerier...vi hade köpt ett batteri för 99:- med 16skott i...precis lagom när det bara var vi hemma.
Nu ska vi ta det lugnt en stund...Tova ska snart gå och sova och sedan blir det chokladpudding och sällskapsspel med Amanda.

Vi blir nog inte vaken till 12slaget i år för då orkar vi aldrig i livet upp imorgon :-p--~-~GOTT NYTT ÅR~-~--

Dagsutflykt

Det har stått lite still med scrappandet ett tag nu dålig skrivare inte velat fungera ordentligt, men på mellandagsrean köpte vi en ny så nu börjar lusten att scrappa komma tillbaka igen.

Jag har gjort en LO om när vi gjorde en dagsutflykt till Trolldalen/Växbo kvarn och Järvzoo i somras.Förkyld

Ja så är det ju den där tiden på året när alla är sjuka.
Nu var det tydligen min tur... Har dragits med den här förkylningen ett tag som inte velat bryta ut ordentligt. Men idag är jag sådär jobbigt varierande täppt/rinnig i näsan, huvudet värker (och musklerna), jag är riktigt jäkla svintrött, känns som om huvudet är stoppat med bomull, det kittlas i öronen och hörsel är inte vad den brukar vara och på det så krånglar halsen och jag blir emellanåt så hes att jag inte kan tala alls.

Imorgon så ska Danne jobba fm och sedan 12h-helg så timingen känns inte så där tipp topp direkt :-p vet inte hur jag ska orka helgen :-/


Nickie och Blondie...

...är för er som inte vet det, våra nymfkakaduor som vi har haft i lite drygt 4 månader nu.
Nickie är en liten nyfiken fågel som är mest handvan medan Blondie inte alls tycker om händer men i nödfall kan acceptera dem.


Knäppt kort på mina små älsklingar idag.


Nickie är nyfiken på hirsen


Här flyger hon till min hand


För att få henne till min hand måste jag ha hirs men den går sedan att ta undan korta stunder
och hon sitter kvar ändå


Här ser ni en väldigt fin bild av Nickie och Blondie tillsammans


Blondie flyger


Blondie är inne i en period då han ruggar(det ligger dun överallt) och då Nickie bara är någon  vecka yngre än honom så väntar vi nu på att även hon ska sätta igång. Här har Blondie tappat en fjäder(den till vänster) och Nickie har tappat två stycken så kanske är det på gång nu.

Visst är det vackra fjädrar :-D

Som vanligt...

Ringde Hc idag och fick en tid till Tova...sköterskan kikade lite på blåsorna/utslagen och konstaterade att det är något typ av virus men att det inte går att säga riktigt vilket. Och hon kan fortsätta gå på dagis som vanligt, så imorrn blir det dagis(idag glömde Danne faktiskt bort att Tova skulle till dagis och sedan skulle vi ju till hc med henne så då fick hon stanna hemma resten av dagen med).

Ont i munnen

Lilla Tova har blåsor i munnen sedan ett antal dagar tillbaka(1vecka?) och äter väldigt dåligt och klagar över att det gör ont. Imorrn får det bli hc o kolla upp det... För gumman kan inte äta/dricka något av det hon tycker om :-/ som blodpudding med sylt, mjölk, saft, senap o en hel del annat.
Fick nyligen kika henne munnen och hon har fullt med blåsor/sår är rödflammig i gommen och insidan av läppen. Förkyld o hostig är hon ju också... Så kanske är det afte(?) hon har


Otäck natt!

Ja jag tyckte blåsten i natt var riktigt otäck och så fort vinden tog i så hoppade jag en meter upp ur sängen och öronen skärptes så jag kunde höra om nockplåten lossnade( den sitter löst)lr nått annat. Helt ärligt så grät jag en skvätt också och kröp in i Dannes famn, jag förstår inte riktigt var denna rädsla kom ifrån :-/

Nockplåten satt däremot kvar, men en del av takpappen på taket över trappen har rivits av.

Skönt att vi slapp några större skador iaf


Snö o oväder

För ett tag sedan så var det så härligt med all snö som föll och barnen fick åka pulka/madrass bakom pappa sin som fick leka draghäst och springa med dem runt hela gården flera varv. Ikväll så ösregnar det och blåser starka vindar. Men vi får vara glada för den lilla vita jul vi fick iaf och mer snö kommer det nog igen. Hoppas att isen lyckas smälta bort bara så man slipper slå ihjäl sig så fort man sticker näsan utanför dörren.


Prova på

Har tagit lite tid men har nu hittat blogg.se's app till min iPhone och får se om denna kommer gillas av mig, läste betygen och de lät inte så positivt alls. Om den är bra kanske man orkar uppdatera lite oftare här :-p


RSS 2.0