Utflykt

Idag ska jag och tjejerna på utflykt med Öppna förskolan(ÖF) till Högbo och tydligen så skall planeringen av den här utflykten vara väldigt bra då de ska ha plockat fram leksakerna i lekparken för bara någon dag sedan hörde jag av en vän :-) Ska ha med oss lite lunch: korv m. bröd får det bli och någon macka + nått att dricka, sådär lagom :-P 10-12 ska vi vara där och det är en rätt så lagom tid för ungarna att få springa runt och leka Vi hoppas att det blir urkul...vädret verkar iaf vara med oss :-D

Oj så mycket...

Börjar få lite fart på bloggen igen...försöker uppdatera med nya alster så ni inte tror att jag totalt lagt av ;-)

Mitt liv just nu känns inte alls så lugnt och tråkigt som det varit tidigare.
Min 6åring har kommit in i "lilla tonåren" och tror att hon får göra exakt som hon vill och får hon inte det så exploderar hon :-/
Min yngsta dotter är nu snart 1,5år och henne är det full fart på hela dagarna, ibland känns det som att vi inte hinner med något annat om dagarna än att springa efter henne och säge Nej! :-(
Utomhus är det bästa stället att vara på just nu för där krävs det inte alls så många Nej!, oftast bara när hon stoppar sand i munnen vilket händer lite då och då även om hon älskar att leka i sandlådan med storasyster.


Tova ska skolas in på dagis med början den 3 maj och jag är lite smånervös över hur det kommer gå. Med Amanda var det ju inga problem alls..hon var ju så van vid ha barnvakt, sova borta o.s.v men Tova har ju knappt varit hos någon annan och grinar ibland bara jag försvinner hur hennes blickfång när vi är borta någonstans.
Men jag tror samtidigt att hon kommer älska att vara på dagis och få leka med andra barn och för mig blir det en liten skön paus när båda barnen är på dagis.
Jag hoppas ju naturligtvis på att få sommarjobb och ska ringa runt igen till veckan och kolla hur det går på de ställen jag sökt.


Ska också börja sälja Tupperware som en kul grejj på sidan om och som man kanske kan få in en liten extra slant på och det ser jag verkligen fram emot...hoppas bara att familj och vänner vill stötta mig fullt ut och vara värdar/värdinnor så jag får komma igång.

Just nu försöker jag fylla frysen med en del gott..igår kokade jag kalops och gjorde köttbullar och idag har jag plockat nässlor som jag förvällt och som sedan ska frysas in för senare behov...nässelsoppa är ju sååå gott!
Var också med tjejerna och hälsade på mor min igår och där blev vi bjuden på riktigt go mat som jag aldrig ätit förrut(det var lax och sedan en sås/röra med zucchini, lök och nån färdig blandning som innehöll bl.a. paprika och aubergine och tilld et var det FullkornsBulgur och grönsallad) och vi fick påskägg som påskharen varit och lämnat.
Tova som ju inte ätit så mycket godis alls än fick några stycken i sitt ägg som hon slukade och sedan blev hon jätteag då det inte fanns mer, haha gullungen min :-) båda tjejern fick magiska vantar också och de kommer bli välanvända...Tova hade inga sedan innan och Amanda sliter ut sina hela tiden.


Eva hängde med i bilen på väg hem och vi tog en vända förbi loppisen för och kika om den var öppen på skärtorsdagen vilket den var och där fyndade jag en superduperfin jeansjacka för 25kr till Tova...såå nöjd är jag :-D  och sedan blev det några små fina virkade dukar som jag ska använda i scrappingen och även en bakform som påminner om en falukorv eller hästsko i formen...gillar ovanliga formar jag.

Eva hittade ett par jättefina spetsgardiner till vardagsrummet och ett jättefint mörkt tyg och köpte ett förstoringsglas till Amanda

Oj så långt det blev men nu får jag sluta skriva för idag

Glad påsk!!!

Inspirerats av...

Här om dagen fick jag ett mail från youtube om mina prenumereringar och där fanns en video som "starofmay" lagt upp på MACM


Jag föll så för stilen på kortet och hur hon stämplat på mönstrat papper jag har däremot inga stämplar som passar för detta ändamål men köpte för bra länge sedan ett ark med rub-ons från "craft n´craftin" som passade perfekt :-D
Så här blev mitt kort:
Det är första gången jag gör ett sådant här kort och jag är otroligt nöjd...vad tycker ni?

Altrat något klurigt

Ja lusten och inspirationen börjar komma tillbaka igen och till min systers 21-årsdag så valde jag att altra en sådan cupcake som det pratas så mycket om nu och det var verkligen hur kul som helst!
"Körsbäret" sitter fast på en tag som man kan dra upp ur cupcaken och det var lite småklurigt att få till det bra.
Jag altrade också en burk som jag hade cupcaken i. Jag öppnade alltså botten på burken med en speciell konservöppnare som inte ger vassa kanter(har köpt min från Tupperware) och tömde ur innehållet(som vi såklart åt upp) tvättade ur och torkade ur burken innan det var dags att altra den, stoppa in min cupcake i den och limma tillbaka botten.
När min syster sedan fick burken så kunde hon inte förstå alls hur jag lyckats få in cupcaken innuti :-P

Scrap och Stämpelmässa i Gävle Lördag 7 Maj 2011

Tycker verkligen att ni ska kika förbi på denna mässan:

Öppet: Kl. 11-16
Lokal: Bomhus Folkets Hus, Legenden 
KlockarCalles gata 
Gävle 
Fri entré!

Företag: 
*Scrapdraken HB
*Dalascrap 
*Helihak 
*Marikas Vänersborg 
*Stämpelhuset 
*Lilla Handarbetsboden
*Rena Rama Verkstan
*Marie Scrapstudio

Vi kommer erbjuda demonstrationer under dagen. 
Kl. 12.30 Lilla Handarbetsboden demar Tim Holtz pappersrosor
kl. 13.00 Maries scrapstudio demar Minialbum
kl. 13.30 Dalascrap demar egengjorda pappersblommor
kl. 14.00 Stämpelhuset demar Sandpappriga core´djunations cardstock, paper soft color, paper pen 3Dlack & glimmer mist
kl. 14.30 Scrapdraken HB demar kortvikning Bokkort.

Det finns pizzeria, mataffär och uttagsautomat vid torget som mässan ligger vid.
Buss nr 12 från stan mot Bomhus stannar precis utanför mässan.
Bomhus Folkets Hus/Legenden är ett stort vitt hus.
VÄLKOMNA! :P

RSS 2.0