Han kan han..

Då är man på bättringsvägen igen och det är ju skönt det även om näsan fortfarande är så jäkla täppt hela tiden :-P tröttheten sitter ju såklart också i...fast åh andra sidan är jag ju ofta trött...

Igår så var maken min såååå duktig som dammsög och tvättade, oljade in kedjan på Amandas cykel också :-) Idag har han tvättat bilen, gått igenom min cykel och tagit med sig tjejerna på en cykeltur på en 5 km och liten sväng i nån lekpark. Ibland är det en himla fart på den karln i alla fall...måste vara vädret ;-)
Jag har passat på att ta det lugnt(fast jag har ju lagat mat o småplockat lite) jag då jag blir ensam med ungarna på em till veckan så kommer jag ha fullt upp då istället :-P

Typiskt!

Ja är dé inte det psykiska så är dé det fysiska.  Ja, jag är alltså sjuk igen och har varit hela helgen. Förkyld till tusen, med låg feber, enorm trötthet och allt sådant där...mina öron börjar krångla igen också så nu blir det att gå på värktabletter varje natt igen :-/ tills det släpper vill säga.


Barnens förkylningar går iaf mot det bättre nu och det är skönt. Förra veckan fick vi ju åka med Amanda till familjeläkarjouren då hon hade så otroligt svårt att andas och hon fick inhalera Ventoline och ta nästan en vuxen dos kortisontabletter som de löste upp i vatten...Amanda tyckte det smakade gott och då skrattade sköterskan och sa -Det har ingen sagt förrut, fast det är ju lite sött. Amanda brukar visserligen tycka att de flesta mediciner smakar gott och det är ju bra det så länge det varar.

På onsdag ska vi till allergisköterskan i Gävle med Tova och se om de tycker att hon behöver någon vidare behandling vid förkylning lr om det inte är något för dem att göra där.
Amanda ska vi få en uppföljningstid till i April hittad ejag på i gamla papper får se vad  de säger då.


Bättre :-)

Dagen har gått bättre än det kändes som den skulle göra när jag vaknade och det är alltid skönt när det blir så!

Fick ett samtal ett tag innan lunch ifrån...en släkting... och det lättade upp min dag en hel del. Så här efteråt går jag runt och ler när jag tänker på vårat samtal och emellanåt blir jag lite gråtmild, vi brukar inte prata på det sättet men det var skönt att få ur sig hur man faktiskt mår och prata med någon som verkligen förstår.
Tack för att du ringde :-) jag ska definitivt tänka över det du sa.
Vid det här laget på dagen är vi allihop trötta och det är runt tre-fyratiden på eftermiddagen som det brukar kunna vara som värst med busandet från yngsta dottern men även om hon såklart gör en del småsaker ibland så är det inte såå farligt idag och Amanda försvann iväg till en kompis en stund.
Även om jag inte ångrar att jag skaffat två barn så är det otroligt skönt att bara vara ensam hemma med en av dem...de är lugnare när de är ensamma och de slipper tävla om uppmärksamheten hela tiden och jag slipper känna mig så splittrad för det är jag ju ändå :-/
Även om jag mått dåligt den här helgen och varit totalt uttråkad så har jag iaf gjort något vettigt som igår då städade jag köket och det är såå skönt att komma in där nu och idag så tog jag äntligen itu med fåglarnas bur som var alldeles full av tappade fjädrar/dun, halm och gamla fröskal och annat som naturligt hamnar i en fågelbur :-p
De där dunen flyger runt hela huset och sönderbitna halmen hamnar överallt i matsalen men nu är det rent där igen och jag får se om jag orkar ta itu med städning av golv m.m de kommande dagarna om inte så är karln min ledig några dagar och kan hjälpa mig. Har ju plockat ner julgardinerna nere och skulle vilja få fönstren tvättade och nya gardiner strykta och upphängda men då ska det dammsugas först och dammtorkas. Så skönt med en karl som inte flyr fältet så fort jag säger "städa" även om det kanske blir några suckar så hjälper han mig och det älskar jag honom för!

Tråkdag :-/

Det här är en sådan där dag som man önskar att man kunde få ligga kvar i sängen för man känner redan när man vaknar att dagen kommer bli förjävlig. 3:e dagen karln jobbat 12h timmars, plånboken är nästintill tom och både ungar och mamma är totalt uttråkade :-( Även om man skulle ta sig råd med ett badhusbesök så är Tova hostig o förkyld så vet inte om det vore ett så smart drag? Ingen som vill följa med lr har råd heller skulle jag tro.

Så vad ända in i vassen ska jag lyckas hitta på idag som gör att jag slipper bli tokig och gråta ögonen ur mig? Ingen aning...


Tankar far runt...

Vi är åter igen tillbaka på den vecka då Danne jobbar fm mån-tor och 12h fm fre-sön. Idag har jag fått tiden att gå någorlunda snabbt iaf genom att åka till affären på förmiddagen och handla lite grejjer som saknas.
Men lördag och söndag vet jag inte hur jag ska få tiden att gå utan att jag ska flippa ur totalt.
Ett tag så så har allting gått åt rätt håll nu och jag har mått bra och försökt att börja få ordning på mitt liv igen...men nu är jag återigen inne i en period då jag inte mår så bra och tankarna snurrar i huvudet, jag vill bara gråta och skrika och fly undan allting. Att få information in i det är huvudet just nu är inte lätt utan det känns som det är fullt med bomull och jag bara stirrar framför mig och försöker koncentrera mig.
Märkt mer och mer hur jag isolerar mig - vill helst slippa gå utanför dörren om jag kan och det känns inte helt ok, jag vet att det inte är bra. Samtidigt så har jag träffat några helt underbara tjejer som jag för tillfället träffar ungefär varannan vecka och de/det lyser upp min vardag och jag ser fram emot att få komma hemifrån en stund.
Att allt går neråt igen beror nog en del på att det inte gick som jag ville med besöket på cvl och arbetsförmedlingen...jag hoppades kunna komma någonvart, få lite hjälp och se till att ekonomin hemma skulle bli bättre men tji fick jag de där jävla myndigheterna verkar ju bara finnas där för att jävlas med en.
Många tycker att det är helt fel att inte ha någon som helst önskan att vilja jobba men för mig är jobbet bara ett sätt att få ett bättre liv hemma, få komma hemifrån en stund/få en paus, slippa tjat ifrån människor runt om som säkert bara vill mitt bästa men som inte kan förstå hur otroligt jobbigt det är när de ständigt ska tjata om jobb och vikt och en annan bara ler för vad f*n ska jag säga då? kanske: Jo jag älskar att vara en stor jävla tjockis som inte orkar ett skit och som inte drar in ett öre till hemmet? Tror ni verkligen att jag inte har något samvete i överhuvudtaget? jag mår piss dagligen för hur jag själv ser ut och över hela den jäkla jobbsituationen.
Visst jag kan också tänka lite snabbt att: Oj så tjock hon/han är. Men inte tusan kommenterar jag det lr tittar snett på dem för det... det är deras eget val om de vill gå ner i vikt eller låta bli, och jag beundrar dem som kan trivas med sin kropp hur den än ser ut men jag beundrar även dem som har styrkan att skita i allt sött lr det som är deras problem och som tränar och har sig för att förlora all sin övervikt...det är starkt av dem men så är inte jag..iaf inte just nu och har inte varit fram till nu heller.
Jag har om och om igen försökt att bryta mitt eländiga beteende, för mitt förhållande till allt sött är ju helt galet. Men det längsta jag har klarat är 2-3månader någonting.
Jag tröstäter när jag mår dåligt, är uttråkad o.s.v och det beteendet + suget efter något söt är inte så jäkla lätt att bryta för någon som har haft det beroendet sedan man gick i sjuan, att bryta något som har blivit en vana och en del av ens liv.
Bara för att du har lyckats med det du företagit dig i ditt liv så betyder det inte att jag är likadan, bara för att du inte bryr dig ett skit om vad andra tycker så betyder det inte att jag inte bryr mig för tyvärr så gör jag det så mycket mer än vad som är bra för mig
Bry dig mer om ditt eget liv och skit i mitt lr bara sluta lägg dig i och stötta mig på ett vettigt sätt istället...tänk efter först innan du öppnar munnen för du har ingen aning om hur jag eller någon i min situation känner det....du kanske har ett hum om hur det är men du är inte jag och det finns inte en chans att vi känner och upplever saker exakt likadant hur mycket du än vill tro det.
Du är Du och Jag är Jag
och så kommer det alltid att vara

2st nya alster

På min senaste träff med tjejerna i våran fb-grupp så fick jag låna supersöta påskstämplar av A och så här blev slutresultatet.

Jag har maskat några stämplar för att få blommorna bakom hönshuset och alltihop är stämplat på letrasets tunnaste papper för Promarkers och då även färlagt med PM :-) det var ovant att använda detta papper för första gången och det kommer nog kräva att jag prövar pappret fler gånger innan jag kan säga vad jag verkligen tycker.För någon vecka sedan eller så så gjorde jag en LO till en skisstävling hos Scrapidoo men han inte/glömde bort att lämna in den i tid men så här ser den ut iaf:

ATC

Jag har nyligen träffat några tjejer på SvenskScrapbooking.se och vi gick ihop i en FB-grupp där nu skriver flera gånger om dagen. Det är ett gäng med otroligt härliga tjejer och vi har vid det här laget haft scrapträff 2ggr. Första gången var hemma hos mig och det var lite nervöst men jag såg fram emot att få nya vänner och då sådana med samma intresse som mig. Vi är 8 tjejer i gruppen och en av dem är min syster Eva och resten tänker jag inte nämna vid namn utifall de inte vill det.
Till våra träffar har vi börjat med något som är helt nytt både för mig och flera i gruppen...nämligen ATC (Artist Trading Cards) det är kort i storleken 3,5" * 2,5" och som man dekorerar efter t.ex ett tema.
Första träfeen hade "Jag" som tema och vi skulle du scrappa med sådant som var typiskt för oss och/eller om något som hade med oss själva att göra.

Mina kort blev dessa:

Jag gjorde likadana kort då jag inte hade fler idéer på hur jag skulle utforma dem annars. Texten "Sweet Sin" och 2 muffins(text och muffinstämplar som finns på Panduro) pryder dessa ATC då min stora svaghet är sötsaker i olika former.

Tillbaka fick jag dessa kort där mitt är längst ut till höger och det är så härligt att se hur man kan göra något med samma tema och få så olika resultat. Varje kort är så fint på sitt eget sätt och har en liten personlighet kan man säga..kanske för att det beskriver människor(ur deras eget synsätt) som jag håller på att lära känna :-)


I swapp nummer 2 så var temat: Steampunk med våran egen tolkning

Mina kort visar jag här ett och ett då de är olika de flesta har jag gjort med falsk metall-teknik

En uggla med kugghjul och bling till ögon

Det är farligt att leva Man kan dö

Dreams

Travel

Gammal kärlek rostar aldrig

Lika barn leka bäst


Korten jag fick tillbaka ser ut såhär(saknas ett kort då en tjej blev sjuk) och man kan verkligen se hur olika material vi använder oss av och hur olika vi tolkar temat Steampunk(mitt kort som jag får behålla är det till höger), jag är verkligen imponerad av de andra tjejerna och dessa kort kan jag sitta och titta på hur mycket som helst


Som ni kanske märker så får jag en hel del av att få vara med i den här gruppen och jag hoppas att de kanske också förstår det så småningom. Vänner är något jag inte har så gott om men jag har hellre några få nära och riktiga vänner, än många och falska...och dessa tjejer känns som det första :-)

Amanda´s tårta

När Amanda fyllde 7 år så chansade jag och provade göra en tårta med sockerpasta och den blev fasligt söt...ja alltså smaken blev äckligt söt men tårtan är ju rätt så söt för att vara första gången :-P
Tårtfatet är däremot inte alls vidare fint...men hade inget snyggt glasfat att ha den på :-/


Bättre

I natt försvann Tovas feber och hon ville på eget initiativ till dagis så då fick det bli så, talade om för en fröken att hon haft feber och håller på och får tänder och att de kunde ringa om de var något...men när jag hämtade henne och fick höra att hon varit grinig och ätit dåligt(men de hade inte ringt)+ att hon blev fruktansvärt arg när jag kom och jag fick inte peta på henne... så bestämde jag att hon får bli hemma imorgon även om hon mår bättre.
beroende på hur det går med henne imorrn så får jag se om hon blir hemma på torsdag också lr inte.

Sjuk igen!

Känns nästan som att sjukdomarna bara kommer och går i år, som om de bara avlöser varandra :-/

Nu är det Tova som är sjuk igen... Hon har varit hostig veckan som gått men natten till igår(söndag) så åkte hon på feber och hostan blev värre.
Feber har hon fortfarande och i natt hade hon ont i huvudet också.
Lilltösa är väldigt still och trött idag o lite dålig i magen (antagligen av ärtsoppan vi åt igår till middag).

Danne tog saaben till jobbet idag eftersom toyotan inte ville starta, så jag hade ingen bil och ville inte dra ut Tova i kylan med 39 graders feber och jobbig hosta så...
...Amanda fick gå själv till skolan idag, men för säkerhets skull ringde jag skolan och bad dem höra av sig om hon inte kom fram ordentligt och jag har inte hört något så då ska allt vara bra :-)

På bilden ser ni Tova sitts i titta på tv och man ser verkligen hur trött hon är


Marknad

Idag har hela familjen varit på vintermarknad i Ockelbo. Det blåste en hel del och kallt också :-/
Med oss hem blev det 14 par strumpor (fördelade på mig och flickorna), cocosbollar och munkar. Amanda handlade godis och åkte en karusell :-)


Sedan har jag suttit hela kvällen och gjort ATC-kort till morgondagens scrapträff :-D korten får ni se en annan dag


RSS 2.0