Mycket gjort

Gräset är nyklippt, boden har tömts på en hel del bråte om än inte allt och en massa grenar är uppeldade i tunnan. Haft besök av Dennis o Cattis med barn och vi bjöd på tacos som tack för hjälpen och lån av släp o bil. Nu har de åkt iväg till kungsgården på fisketävling o vi ska natta barnen.

Plockade en bukett syrener idag också... De doftat såå gott!


Ute en stund

Idag är jag ensam med flickorna så här på förmiddagen och efter lunch valde vi att gå ut en liten stund. Dagens mellanmål åt de sittandes på lekstugans farstutrappa fast det blåser kyligt ute.

Jag njuter av hur grönt det är ute nu och alla blommor som kommit fram. Allra mest tycker jag om att titta på körsbärsträdet och dennes granne plommonträdet så nu båda står i full blom. Det är så skönt och se att vi lyckades med beskärningen förra året och trädet verkar må riktigt bra. Förhoppningen nu är att vi ska få lika mycket körsbär som förra året så det blir mer saft och kanske nån paj också :-)


Första klippningen...

...av gräsmattan för i år. Jag började och orkade med halva stora gräsmattan och sedan tog Danne över och jag satte mig och pustade ut någon minut innan jag gick för att ha koll på Tova som sprang runt och hittade på lek och bus.

När Danne kom upp till baksidan så började det regna så han gjorde klart där och sedan fick gräsklippan åka in i boden igen...får ta den lilla plätten på andra sidan uppfarten en annan dag. Det passade bra också för det var dags at fixa middag och då passade såklart solen på att kika fram också.
Som vanligt är det så att när en börjar klippa gräset så smittar det och det var minst 3 gårdar till runtom oss som valde att klippa gräset de också :-p

Sedan har Danne varit så gullig och dammsugit här hemma också...efter att jag sprungit runt och plockat upp en massa bråte som hamnat över allt. Det har även tvättats 3 maskiner med tvätt och 2st med disk.  Det är helt otroligt vad sådant ökar hela tiden om man inte håller efter stup i ett. Fast nu mer är jag väldigt duktig på att hålla efter..känns skönt att vara piggare igen!Men det är såklart väldigt drygt ändå eftersom jag fått diagnos: musarm. Har haft problem med högra handen några månader och en låsning bakom skulderbladet och det hela har ökat på så jag har ont från mitten på fingrarna ända upp i axeln när det är som värst. Nu får göra göra 2 olika övningar 3ggr om dagen, is i 25min, zongel, ibumetin 3 ggr om dagen, massage av 2 punkter vid armbågen 1 min 1ggr/timme.  Endast korta stunder vid datorn och byta ställning ofta och försöker lära mig några kortkommandon men det är då inte lätt :-P
Pyssel är ju också en sådan grejj jag måste ta det lite lugnt med för det är ju pilligt och då spänner jag de redan överansträngda musklerna :-/
Fick vet att om jag inte gör övningarna och allt det andra så är risken stor att jag inte kommer kunna pyssla alls i framtiden lr göra annat finmotoriskt :-(
Jag håller nu tummarna att detta ska hjälpa för jag vill inte bli av med möjligheten att pyssla!

Sandvik 150 år

Igår var Danne och jag på Sandviks 150-årsjubileum. Jag tror aldrig att jag haft så kul!
Det var några helt otroligt trevliga och roliga timmar(17.30-ca 23.45) med god mat och en hel massa musik framförd av Bl.a. Måns Zelmerlöw, Lotta Engberg och Jerry Williams.
Vi skrek, hejade, buade och hade oss allihop så imorrse när jag vaknade var jag hes :-p

Men jag är absolut inte missnöjd över att vi valde att gå på det även om jag var tveksam först...hade jag vetat då vad jag vet nu så hade jag inte tvekat alls!

Grattis på födelsedagen...

...Danne, min andra hälft här i livet! Älskar dig!


RSS 2.0