BlogCandyXL


De ska ha en otroligt härlig BlogCandy i EXTRA STORT format
och självklart vill jag vara med och ha chansen och vinna något av allt det fina.

så gå in på http://www.svenskscrapbooking.se och var med du med!!!


Citat av barn-album

Idag har jag äntligen blivit klar med ett minialbum jag påbörjade för lite mer än 1 vecka sedan.
Albumet heter "Citat av barn" och där är det tänkt att jag ska skriva ner roliga saker som mina barn säger under sin uppväxt. 
Det är http://svenskscrapbooking.se som haft en tävling som gick ut på att göra just minialbum och det var med den tävlingen i åtanke som jag fick inspiration att göra detta album.

  

(Blomman på sida 4 går att vika åt sidan och man kan skriva ett citat där bakom)

Grattis på födelsedagen Amanda!

Tänka sig att det nu har gått 5 år sedan jag fick dig.
Du har blivit så stor.


Present

Igår var vi till Järbo och firade att Cattis o Nisse fyllt år.
Nisse fick Playdoh och till Cattis satte jag ihop ett äppel-inspirerat paket med ett litet snabbscrappat kort.


Åh så roligt :-)

Idag ca 13.40 så vände sig Tova från rygg till mage för första gången och jag var såklart framme och knäppte kort på henne strax efteråt för att bevara minnet(som såklart ska scrappas sen).Tova är 2mån och 12dagar idag

(För er som vill veta så var Amanda 2mån och 5 dagar är hon vände sig från rygg till mage första gången och 2 dagar senare vände hon från mage till rygg)


Varit på loppis

I lördags var jag på Pingstkyrkans Biståndsloppis som öppnade igen efter julen och nu hade utökat sina lokaler.

Där hittade jag denna charmiga gamla barnvagn(Brio) för 180kr, vet däremot inte riktigt hur gammal den är.
Den är väldigt fräsch, fast hjulen är lite smått vinda men den är fullt funktionsduglig att köra Tova i när man ska gå med Amanda till dagis eller för en vända upp till affären.
Det är däremot lite ovant att köra den då vi har lufthjul på våran andra vagn och de är ger ju efter mer och gör vagnen lättare att köra.Bakom den begagnade vagnen står våran gamla vagn som handtaget gått av på.

Skapat tillsammans

Idag har Amanda och jag scrappat tillsammans.
Hon designade ett kort (valde färger, vilken ledd saker skulle vara på och att det skulle vara ett band o.s.v) med lite övrig hjälp av mig.
Det är Glossy accent på filurens ögon, blommornas mitt och banden på paketet
Så här blev det :-)


Stress = fullt upp :-)

Lite smått stressig dag idag...fast det blir ju vad man gör det till.

Jag och Tova har varit  på föräldraträff. Då våran vagn gått sönder och jag fick den nya ringsjalen igår så satte jag henne i den också promenerade vi dit så istället. Det var skönt med ringsjalen då jag inte alls behöver anstränga axlarna när jag bär och jag provade även att amma i den...det var lite småkrångligt men det gick ändå :-D

Promenerade hem tillsammans med granntjejen Kristin som också är med i föräldragruppen och vi pratade lite innan vi skildes åt.

Danne har både hämtat och lämnat Amanda på dagis idag och just nu är han och tova i Valbo för att byta brödrosten så vi köpt en ny, den gamla rostade så fruktansvärt ojämt o man måste ha stenkoll på den för att inte bränna mackorna också visade det sig att den nya vi köpt var värre än våran gamla därav bytet mot en nyare.

Jag har plockat en del här hemma, rivit ur sängkläderna i våran säng och städat toaletten...ska snart sätta igång med dammsugning och torkning av golv.
Fast var tur att jag satte mig vid datorn en sväng för då blev jag påmind om Tovas dop och att jag skulle ringt för att boka in datumet idag...den 20 Mars kl 14 har vi bokat in oss i Seljansborgs kyrka i Sandviken.

Nä nu måste jag sätta igång om jag ska slippa stressa resten av kvällen..för sedan ska det lagas mat och det ska duschas en massa också  mellan amningarna ;-)


Bio

Nu har vi haft barnvakt åt Tova för första gången. Igår satt Eva barnvakt åt Tova och Amanda.
Det blev väl aningens tokigt då Tova av någon anledning inte riktigt ville ta flaskan vid matningen, men jag ammade henne direkt när jag kom hem igen och sedan sov hon hela natten.

Varför hade vi då barnvakt? jo Danne och jag ville så gärna se Göta kanal 3 och den kändes som en lagom lång film också ca 1½ timme höll den på och med resa så var det 2 timmar vi var borta...fast det får nog dröja ett tag innan det blir mer barnvakt för Tovas del.
Lunchade med Cicki tidigare på dagen så det blev att hon hängde med på bion hon med.
Det var en väldigt bra film men vi saknade lite spänningen i den och jag tyckte faktiskt att humorn inte var på riktigt samma nivå som de två första filmerna 


Idag har Danne bakat lite bullar åt sin svärmor så vi var ut till Östanå med dem(och skjutsade hem Eva) och satt o babblade där en liten stund innan vi åkte vidare hem igen.

Första bvc-besöket i år

Igår var det åter igen dax för ett besök på bvc.

Sist  vi var dit var den 22december och då såg det ut så här:

5340g
57,5cm lång
huvudomf. 38cm

igår:
6200g
60cm
Huvudomf. 39cm

så upp drygt 900g på den tiden det är riktigt ordentligt.

Skrev upp hur ofta Tova ammades också och visade sig att det blev korta vändor ca 1ggr/timme..inte alls konstigt att jag tycker mig sitta med henne mest hela tiden.
Efter vägningen igår så vågar vi nu iaf dra ut på amningarna så hon får äta var 3:e timme och vi började med det igår och det vart lyckat.
Innan sovdags så gjorde hon en riktigt lång amning på ca 1½timme vilket inte gör mig ett dugg då jag ändå sitter framför tv.n då och sedan får man en välbehövlig lång ostörd sömn på det.

Ja för denna vecka hade vi också bestämt för att vänja Tova vid att sova i sin spjälsäng något som hon inte alls velat hittills(vi har fått sova i soffan, Danne med Tova på bröstet) men i natt gick det helt utan komplikationer...hon somnade till 23 och sov sedan ända till 7 då jag väckte henne för första amningen och sedan har hon sovit lite drygt 1½timme till.
Det är såå skönt när saker och ting blir som man tänkt sig och nu hoppas vi bara att det fortsätter så bra. 

Tjejpiratkalas-inbjudan

Den 30/1 ska Amanda ha sitt första barnkalas och hon har fått bjuda in 5 kompisar...temat har hon bestämt ska vara tjejpiratkalas och jag har såklart valt att scrappa korten på egen hand.

Detta är kortets framsida


och så här ser kortets insida ut(kanten på det vita pappret är lätt rosa)

Dagens Bild

Lilltösa somnade i min famn men så fort jag lade ner henne så började hon skrika så för att kunna göra något här hemma utan att känna mig för stressad så fick min illa sydda bärpåse fungera en stund och Tova hamnade lätt sittandes med magen mot mig och huvudet mot mina bröst.
Kan ju tillägga att det inte tog lång stund innan hon somnade däri medan jag plockade i o ur diskmaskinen och lite annat.
Bärpåsen är väldigt skön att ha henne i medan jag sitter vid datorn också då jag fick båda händerna fria att kunna skriva med :-D


Diagonal Double Pocket Card

Den 4:e januari fyllde min yngsta lillasyster Elin 16 år och till henne scrappade jag detta kort...som heter
Diagonal Double Pocket Card. Det var första gången jag gjorde ett sådant kort och det var faktiskt inte ett dugg svårt och jag kommer nog att använda mig av det fler gånger
I det bakre facket ligger ett kuvert med presentkort i och i det främre facket ska bokmärket ligga som syns i mitten(till höger ser ni bokmärkets baksida).


Dagens Bild

Här är en alldeles nytagen bild på Tova som blev 8 veckor igår


Dagens bild


Tova är en riktigt bortskämd tös som absolut vägrar att sova någon längre stund lr sova alls om hon inte får sova på pappas bröst  och därför blir det oftast nätter i soffan där Danne kan bulla upp med flera kuddar bakom ryggen och han har stöd på ena sidan ...men vi tycker båda att det är skönt att det bara är tillfälligt och hon ska vänjas vi att sova i spjälsängen snart så vi får sova i våran säng igen.
För någon morgon sedan lyckades jag ta denna mysiga bild.

Nyårsbilder

På nyårsafton fick vi allihop gå in i Anna o Nisses lekrum och titta på Anna och Amandas nyårsshow..de dansade runt och hade sig o vi försökte knäppa nått lyckat kort iaf.Här sitter Danne, Amanda och en sovande Tova i väntan på 12slaget

Gott Nytt År!

Så är det då år 2010 och vi har ett helt år framför oss med nya bekymmer och men förhoppningsvis mest med en massa glädje.


Våran nyårsafton börjad med att vi fick sova ordentligt och det var väldigt skönt.
Sedan ringde min faster Annelie o frågade om hon kunde komma förbi en liten stund och vi hade inget speciellt för oss så det var helt ok. Jag bakade en citronkaka med röda vinbär i som blev urgod och uppskattad.
Amanda drog runt med Annelie över allt o var alldeles vild o högljud.
Annelie hade med sig en välkomst-present till Tova...det visade sig vara en ca 1 dm hög sittande nallebjörn i glas med en rosa rosett runt halsen :-D
Amanda blev såklart lite avundsjuk o ville också ha en present som tur var hade min kusin Tobias flickvän Anna skickat med Annelie 3 st fina väskor o 2 st vägglampor som Amanda fick. 

På eftermiddagen åkte vi till min svåger i Järbo och där blev vi bjuden på mat och en chokladkaka som smakade hallon(tack för den goda maten!)...Vi spelade lite spel o  umgicks och det var med väldigt mätta magar vi åkte hem efter 12slaget.
Det var e väldigt lyckad nyårsafton för våran del.

Om 26 dagar fyller Amanda 5 år och då(lr helgen efter) ska hon ha tjejpirat-kalas. Det blir hon och 5 av hennes tjejkompisar om de tackar ja allihop. Jag har lite planering framför mig innan jag kan fixa några inbjudningar att skicka iväg.
Om ni har tips på hur jag lyckas bäst med detta temakalas så blir jag glad.
 

RSS 2.0