28 år...

...blev jag idag och det har firats med en del besökare under helgen och det har varit riktigt kul. På lördagen kom mamma, Mats och Elin hit och fikade en liten stund. Fick presentkort(500kr) på XLBygg i Sandviken så vi kan köpa oss lite grejjer till huset som t.ex stuprör (önskat mig sådant då vi har en hel del att fixa).

Igår söndag kom Cattis, Dennis, Anna och Nisse och det blev en väldig fart här hemma så man knappt hörde vad man tänkte ens :-P men vi hade jättekul och fikade och spelade en del Wii Fit...fick några lotter av dem(25kr i vinst) och de hade med sig vackra solrosor från Olle och Anna-karin.
Sedan kom Eva, Andreas(fick fina tårtapapper till scrappingen och någon spets), Linn och Catja( med ett halsband de gjort som matchar örhängena jag köpte av dem för ett tag sedan av röda och svarta pärlor) och Cicki har varit här hela helgen och hjälpt mig som inte mått så jättebra(tack gumman! Vet inte hur jag skulle orkat med utan din hjälp).
Av Danne och barnen fick jag röda rosor med 2st rooosa trisslotter :-D Har varit en härlig helg.

Idag började Amanda Förskoleklass/6-års/Nollan och vi var nog lika spända och glada allihop tror jag.
När jag vaknade så öste regnet ner och jag väckte Amanda kl 7 vilket hon tyckte var alldeles för tidigt, men annars skulle hon aldrig hunnit få i sig frukosten, klä på sig och allt sådant. det blev de nya rooosa regnkläderna och stövlar på och den lilla gamla slitna ryggsäcken då vi inte ens tänkt tanken på att hon skulle behöva en ny(vilket det sedan visade sig att vi behövde då hon ska ha både gympakläder, frukt och en rätt så stor bandmapp med sig där i).
Slutade ändå i att vi kom lite sent och kom springandes mitt in i Morgonsamlingen, jag stannade en timme innan jag åkte hem igen.

Idag har vi hyrt släp för att först åka med en del trädgårdsavfall(klippt in, ner och upp körsbärsträdet som är så fint, så fint nu ) och lite gamla trasiga grejjer som legat och skräpat och som jag ville ha bort innan vintern.
Sedan förbi för att hämta en Billy-bokhylla och ett gammalt (rätt så stort)Linneskåp hos min svägerska som hon inte ville ha kvar då hon håller på att bygga om i sin lght(och det blir verkligen jättefint skall tilläggas!).
Sedan var det hem med det, lämna tillbaka släpet och äta lunch innan Amanda skulle hämtas från skolan. Hon hade haft det roligt mest hela tiden ochd e hade varit ute och lekt. Viktigt var också att de fått ätit lunch med de andra barnen på skolan.


Åkte in till Sandviken där vi plockade upp Anna och av henne fick jag en present(även där presentkort på XLBygg så nu har vi lite att köpa...stuprör för om de har det där vilket jag antar att de har).
Vi åkte en vända in till Valbo för att hitta en ny mobiltelefon åt Danne(dragit ner på några kostnader för att han skulle kunna köpa sig en ny mobil då Tova förstörde hans gamla och den han lånat av mig är riktigt urkass)vilket slutade i en Samsung Galaxy S II och snacka om att jag är avundsjuk..om det inte var för att jag har till nästa sommar innan min mobil är avbetalad så hade jag nog köpt en likadan :-P
En vända in på Ikea för att leta smålådor till "apoteksskåpet" (börjar tröttna på att allt bara vill trilla ut och det blir svårt att komma åt det som står längst bak och högt upp) men hittade inget som jag tyckte fungerade bra.

In snabbt på Stadium för att hitta en väska och de hade några fina väskor på erbjudande för 90kr som jag tyckte att Amanda kunde välja av men icke hon skulle ha en rooosa ryggsäck av märket Puma(Hon har fått Puma på hjärnan just nu tror jag) och jag nekade direkt då Puma inte direkt är billigt,
men Anna tyckte jag skulle kolla priset iaf och visade sig att de satt ner väskan från 199:- till 99:- och till på köpet kunde jag checka in på Facebook Stadium och få ett erbjudande som just idag löd: 20% på alla skolväskor.
Jag tänkte snabbt att väskan redan var nedsatt så det skulle inte fungera men jodå när jag frågade så gick det jättebra och slutade alltså i att den dyra 199:- väskan som jag aldrig skulle ha köpt för det priset endast kostade oss 79:- snacka om att Amanda blev nöjd och på det sättet vi också. Det har allt som allt varit en fullmatad dag men den har varit härlig också :-D

Sommaren är över

Igår hade Danne sista semesterdagen och idag kliver han på eftermiddagsskiftet.
En annan blir ensam hemma med barnen och vet inte vad jag ska hitta på. Hoppades på att få sällskap av en syster eller kompis denna vecka men man får vällan se hur det blir med det.

Skulle önskat att Öppna förksolan skulle ha öppnat för hösten redan idag så man hade kunnat gått dit men vad jag vet öppnar de inte förän nästa måndag.

Till helgen firar jag min 28:e födelsedag(ja egentligen fyller jag på nästa måndag men firar på söndagen) och jaga har ingen aning om hur många som kommer för att fira mig denna ojämna födelsedag.

Även om det är en ojämn födelsedag så har jag presenter jag önskar mig:

*Ett stängsel till uppfarten så att livet med en 1½åring blir lite lättare och vi även får våran gård att bli mer privat(själva stängslet finns på ÖoB för strax under 500kr för 1*20m och de hade matchande stolpar också men de kostar strax under 50lappen/styck).

*Ett halltak av gipsskivor...jag är less på vårat trasiga halltak och intrycket det ger när man får besök -Har ni inte fixat det där än?

*Stuprör och hängrännor...när vi gjorde utbyggnaden över trappen förra året så plockade vi bort ett stuprör och nån hängränna(den var i dåligt skick med) och dessa skulle verkligen behövas ersättas innan hösten är här med allt för mycket regn. Framför allt stupröret som just nu leder vattnet från stora hustaket ner på våran balkong/halltak...inte alls bra.Som ni ser är det inga små saker jag önskar mig, men det är saker som skulle göra vårat liv bättre och mindre oroligt.

Jag ska iaf baka lite tårta och kakor och Danne ska baka bullar så det är kanske nån som kommer förbi och firar "lilla" mig på söndag alt. måndag

BlogCandy hos Skogstokiga!

Skogstokiga lottar ut de två små sötaste tomtar som finns tror jag...
blogcandyn håller på till midnatt den 22/8(vilket förövrigt är min födelsedag :-)  )

...och Amandas LO

Amanda frågade mig om Svensk Scrapbooking hade någon barnutmaning nu och vilken tur hon hade att de hade kommit igång igen.
Hon satte igång direkt när hon fick veta temat: Inspireras av dina bästa eller roligaste minnen från sommarlovet när du skapar ett kort, en LO eller ett alter.


Hon har klippt ut och klistrat dit grenar högst upp och längst ner på sin LO och stämplat en björn och en ren som hon färglagt med mina PRO markers.


Nu så...

Här kommer de två LO:s jag gjort..som utlovat.

Båda två handlar om förra julen.


den första är det mina 2 döttrar på Lucia som sitter så fint bredvid varandra.

Stjärnorna har är Tim Holtz Grungeboard, något som är helt nytt för mig. Jag har färgat in dem med gul stämpeldyna och guld sedan embossat dem med citrongul och guld och satt ihop dem med 3d-kuddar och med lite bling i mitten.

Skylten är också Grungeboard och den har jag färgat in med första lite gul dyna och sedan med Distress(Brushed corduroy), ovanpå det har jag embossat hela med clear embossingpulver. Jag har böjt skylten lite så LO skulle få lite mer djupLo nr 2 är min favorit av dessa ändå då jag gillar helheten.

Jag har utgått från en skiss som min syster Eva gjorde i all hast för att jag skulle komma igång och jag har sedan lagt till en del saker. Jag är verkligen helnöjd med den här :-)
Nästan över

...Amanda är pigg och glad igen men alla koppor har nog inte torkat ur än men de är på väg..de börjar förvinna lite såg vi idag.
Detta innebär ju att hon inte kan leka med kompisar och det gör henne lite smått galen av tristess...men hon får iaf följa med pappa sin på promenader runt Storvik för att göra av med lite av energin hon har över.


Hela familjen längtar efter att kopporna ska försvinna så att vi kan åka och bada och Amanda kan sluta vara grinig och sur..spec. när Tova lyckas riva sönder någon av hennes koppor och vi får...inte bara skälla på Tova för att hon gör det...men också vara på Amanda för att hon inte stannar på övervåningen där Tova inte är. Ja det är ju inte hållbart i längden men det brukar funka rätt så bra iaf.
Hon har ju sitt rum uppe och kan ju också titta på film på övervåningen.
Igår fick hon fördriva lite tid i min scrapphörn då hon gärna vill vara med i svenskscrapbooking.se barn och ungdomstävling...bild på hennes LO kommer senare.Jag har också scrappat men det kommer bilder på vid ett senare tillfälle :-P

RSS 2.0