Hemlighet

Ja jag borde väl avslöja varför jag inte skrivit något här inne på ett tag nu.

För det första har jag inte haft så mycket att skriva om och för det andra därför att jag mår så pissigt dåligt att jag inte gör nästan någonting alls om dagarna.
Ja det finns ju såklart en anledning till varför jag mår så fruktansvärt dåligt också
JAG ÄR GRAVID IGEN!!!!
Ja, detta är alltså min tredje graviditet och förhoppningsvis mitt andra barn.
Vi hade egentligen inte tänkt berätta för folk redan då jag fick missfall(ma) förra gången för 2 år sedan men jag mår så dåligt att det inte går att hålla hemligt. Risken just nu är väldigt stor att jag hamnar på sjukhus och år dropp igen för jag har väldigt svårt för att äta men lyckas få i mig lite iaf. Jag är bara i vecka 8 (7+0) och ska på UL den 12 juni och så jag längtar.


Ja, som vanligt ser ni att jag skriver hur jag ser på det och det har ju mycket att göra med att det är min blogg.
Danne är såklart väldigt glad också men tycker det är jobbigt när jag mår så dåligt  och Amanda är överlycklig och vill helst ha en lillasyster men efter att vi pratat lite så förstår hon att det KAN bli en lillebror, nu håller vi bara tummarna för att den lill*  filuren i magen vill stanna kvar hos oss och komma ut i november.

Onödigt inlägg egentligen

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva just nu för det händer inte så värst mycket här.

Är lite småputt för att våren inte ville komma riktigt än utan istället gick det tillbaka till minusgrader också började det att snöa  :-(
Idag skiner iaf solen men får väl se om det blir någon värme så snön smälter snart.

Hoppas alla får en härlig dag i solen, också skriver jag här igen när jag har något vettiagre att skriva om ;-)

18 och 19 dec LO

2 nya dubbel layoter till dec-08 albumet är nu färdiga


18 dec
punchinellan är egentligen metallic-grön men kameran ville inte fånga det.


Den 19 dec
"Den här dagen har vi; Amanda och jag tillbringat
en hel del tid i Valbo för att hitta julklappar till
hennes 3 kusiner, jag köpte också lite
julklappspapper och band.
Så här på kvällningen så har vi; Amanda, Eva
och jag pysslat lite och det var riktigt roligt
och vi han med en hel del på den tid vi satt där."I rutan till höger står det:
"Det blev:
4st ljuslyktor,
5st smällkarameller,
3st tomtar av toarullar, 1st ängel och några
småsaker av pipränsare"


Dagens bild(er)

 Idga var vi in till Sandviken och handlade lite smått som saknades i kylskåpet och passade också på att ta en vända ut till Högbo för att mata änderna

Jag lyckades få upp en and på bron där vi stod och sedan tog Amanda över matningen av den...här äter den direkt ur hennes hand.


sedan kom ytteligare en and upp på bron


Solsken :-)

Idag skiner solen ute så man blir alldeles glad i hela kroppen.
Vi passade på att ta en promenad upp till affären i det vackra vädret och det var skönt att komma ut en sväng även om det blåste väldigt kallt.
Vi har också vädrat ut lite i huset för luften kändes så instängd och äcklig.
Jag håller nu också sakta men säkert på att byta gardiner i alla rum....julgardeiner kan man ju inte ha uppe nu när vi är inne i mars


Har bjudit Eva att scrappa med mig ikväll...får se hur det blir med det.


Hoppas att ni också får en härligt solig dag!

Dagens bild(er)

Här kommer dagens bilder eller ja egentligen är det väl gårdagens bilder eftersom jag knäppte dem då.
Det är första vårtecknet här på våran gård.
Gula och vita krokus har börjat titta upp på baksidan av huset, enda stället där gräset tittar fram lite.

Paket i postlådan

Idag fick Amanda paket med posten och hon slet upp det så fort hon kunde och blev riktigt glad när hon såg vad som låg innuti...kvickt som attan sprang hon och hämtade sina dockor.

Skrållan har fått på sig de lila kläderna och Sofia har dopklänningen...det funkar bra att byta så båda kan ha kläderna det är bara Skrållans väldigt ostyriga hår som gör att den vita dopmössan inte passar på henneHon fick också 2 par sockor (vita och röda) som var otroligt fina.

Du är ju hur duktig som helst Neta och tack så mycket för kläderna, Amanda komemr ha mycket roligt med dem :-D

Taket gick sönder

Vi har bott i det här huste i snart 1 år och har hela tiden funderat på att byta ut taket på altanen då det redan var lite trasigt och de föredetta ägarna bara tejpat ihop det med silvertejp.
Nu blir det verkligen av iaf. Dtet har ju rasat snö hur mycket som helst sista tiden och idag när vi var och handlade så rasade det sista ner rakt på altantaket så det gick i 1000 bitar(ja inte var det långt ifrån iaf).
Så här "fint" ser det ut nu

Tv igår

Självklart satt jag bänkad framför teven igår kväll kl 20.00...jag messade in två röster på Molly Sandén som har en otroligt härlig röst och en sådan inlevelse när hon står på scenen.
Jag satt i spänd förväntan och höll tummarna för att inte Caroline af Ugglas skulle vinna och det var verkligen med nöd och näppe som Malena lyckades få högre poäng..men det var en bra vinnare tycker jag.
Däremot är jag otroligt besviken på att Molly bara fick 2 poäng och dessa fick hon inte ens av folket utan av den internationella juryn.
Även om jag tycker att Måns Zelmerlöf hade en rätt så bra låt var det kul att se hans snopna min när det gick dåligt för honom.

Att jag sedan fick läsa i tidningen idag att Molly blivit skadad av ett glass som något fyllo lyckades ha sönder och bitarna stänkte upp i hennes ansikte och ögon så hon fick åka in till akuten gjorde att man verkligen funderar vilken sorts otur hon förföljs av just nu..det måste ju ha varit toppen på isberget för Molly att först få lägst poäng och sedan bli skadad på festen efteråt.Nästa helg är det vårdagjämning och vintern ska städas ut och det kommer nog inte bli lätt med alla snö som vi har här hos oss.
Fast å andra sidan så handlar inte vårdagjämningen om att städa ut vintern utan det är en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt. Utan det är när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn.
Och Nej, jag visste inte det där bara sådär utan sökte såklart på vårdagjämningen och fick upp information på Wikipedia.
Här är det nu iaf en härligt solig dag och jag längtar så till våren att jag hoppas starkt på att snön ska smälta bort nu

Ha en härligt trevlig solig dag!

Första gången på bio

Idag har jag då varit på bio med Amanda för första gången och det var riktigt kul och hon var så duktig så..det vara bara några få gånger som hon höjde rösten så hela salongen hörde henne men i övrigt så satt hon snäll och tyst, åt sina popcorn och tittade på Pettson i Findus när de gjorde tokigheter. Det var faktiskt lite småkul att gå så här med sitt barn för på vissa ställen i filmen kunde Amanda högt säga något som typ åtminstonde hälften av de andra barnen samtidigt också var tvugna att påpeka för sina föräldrar vilket gjorde att nästan samma ord ekade i  salongen samtidigt.

Det var iaf ett lyckat drag att ta med Amanda dit och hon frågade efteråt om vi inte kunde köpa filmen och även om vi inte kunde gå på bio igen.


Hoppas att alla har haft en superhärlig dag, det har iaf jag haft :-D

oh jag är så varm så jag tror jag dör.

Fick veta att Danne tydligen haft feber idag tur nog så gick den över till kvällen  så han kunde åka och jobba, men istället visade det sig att min temp. gått upp och nu är jag så varm så jag knappt vet vart jag ska ta vägen..ja det är ju egentligen inte mycket till feber bara 1 grad för hög men det blir varmt ändå. Har ont i huvudet också och är trött

Nu ska jag snart gå och sova och imorgon ska jag och Amanda gå på bio(förhoppningsvis har tempen gått ner igen då)..det ska bli sååå kul.

Barnvakt

Ja som jag skrev tidigare skulle jag vara barnvakt åt Axel (min brorson) idag.
 Medan Amanda och jag väntade på tåget så gick vi in på antikvariatet i gamla stationshuset och där hittade jag två böcker åt Amanda och 1 bok åt mig själv.

Ca 11minuter över 11 kom tåget in till station och Lottie klev av med Axel.
Oj så hon hade lagt sig till med dalmålet också, det lät riktigt roligt när hon pratade och nu förstår jag verkligen varför alla hemma tyckte jag skulle prata "ordentligt" när jag kom hem på helgerna när jag gick på gymnasiet i Borlänge.
Följde med Lottie till Swedbank en vända och sedan gick vi in och handlade lite på Ica.
Sen började jag och Amanda med Axel i vagn gå hemmåt.

Hemma hos oss å lekte Amanda och Axel lite och sedan blev det mat . Men sen var det rätt så raskt på med kläderna igen för att hoppa på bussen in till Sandviken.
Jag hade nämligen bestämt med Susanne bara nån timme innan att vi skulle till badhuset...Axel fick låna en badblöja och simpuffar från Susanne annars hade vi inte kunnat hängt på. 
Det var så kul på badhuset och är lite ledsen att jag inte hade någon kamera med.
Axel hade så kul inne hos  Mamma Mu och plaskade runt, åkte rutschkana med huvudet före ner i vattnet och busade runt allt han orkade.
Amanda var väl lite smått avundsjuk tror jag eftersom jag måste hålla koll på Axel hela tiden men det var inte så farligt mest ville hon bara hjälpa till hela tiden.

När vi badat färdigt, duschat och gjort oss i ordning igen så satte vi utanför i fiket Amanda fick en glass och enh mer medans Axel åt upp 2 stycken bananer (som jag haft med mig), 1 mer + några strips som han envist tiggde till sig från Susanne. När vi satt där så kom Danne och jag kunde ta bilen för att lämna Axel till Micke(Axels pappa) och sedan hämtade jag Danne och Amanda vid Bokia.

Nu är vi hemma igen och jag är helt slut...det har varit en otroligt rolig dag men också väldigt intensiv så ikväll stupar jag väl i säng och Amanda borde definitvt göra det.

Glad idag

Ja nu har vi fått lite gjort igen...satt inne på Blocket igår och kikade runt och hittade en röd plyschsoffa för 350kr och vi åkte in alla 3 till Gävle för att titta på den och sedan fick den följa med oss hem och på köpet fick ett svart bord också.
Så nu har vi en hörnsoffa..äntligen!
Nu ska man lyckas göra sig av med det gamla bordet och soffan...bordet ska vi ev. lämna till pingstkyrkans loppis(det var där vi köpte den också) och soffan ska sättas ut på Blocket.
Idag ska jag in till Sandviken och kika på lite kuddar till soffan och överkast i vit/beige/grå.

Har varit och slängt sorteringen idag och Danne städade toletten..han sa att jag fick välja vad jag ville göra och jag tyckte att om jag för en gångs skull kunde slippa undadn städning av toa så skulle jag ta den chansen också.

När jag kom hem så hämtade jag posten och sedan ringde telefonen...det var Lena Blixt på Kunskapskontoret som ringde för att tala om att vi inte behövde ta dagisplatsen på Tallbacken i Sandviken utan att det finns en ledig plast på Bullerbyn här i Storvik och oj så glad jag blev.
Nu kommer vi inte behöva krångla med hämtning och lämning och jag kan promenera dit de gånger jag har tid och det ska bli så skönt att ha det på det sättet.


Hoppas ni får en bra dag allihop nu!


Bio på lördag

Idag har vi varit till Högbo en vända och åkt pulka med Amanda och matat änderna.
Vi var också in på Bokia en liten vända för jag behövde guldstjärnor(klistermärken) och hittade också en bok som heter Så funkar du! på rea, tyckte den skulle vara bra eftersom Amanda har så mycket frågor hela tiden som är lite svåra att svara på.

På fredag ska jag ha min brorson här några timmar och det ska bli kul men vi ha ju inte barnsäkrat hemmet för sådana små barn så jag får väl hålla lite extra koll så han inte ramlar i trappen lr något sådant.
Det ska bli kul att ha honom här för jag träffar inte honom så ofta.

På söndag har jag fixat en liten hemlis åt Amanda...hon har ingen aning att jag köpt biljetter till Pettsson och Findus nya film Glömligheter...det blir första gången Amanda går på bio så jag hoppas att hon gillar det och kan sitta någorlunda stilla. Vad tror ni? en fyraåring på bio?

Dagens bild(er)

Igår var Danne och handlade direkt efter jobbet och när han kom hem överraskade han mig med en bukett tulpaner och jag som säger att han inte är så väldigt romantisk av sig..tji fick jag.


Amanda är ett sjalbarn lr ja hon var det när hon var liten, men hon tycker emallanåt om att bära sin älsklingsdocka Sofia i en typ av tillfällig sjal


Tävling hos...


...Yoli Design

Kolla in i hennes blogg och se de snygga alster hon lagt upp där och
passa samtidigt på att vara med i hennes utlottning av dessa grejjerYolis blogg hittar du HÄR


Pepparkaksbak

Igår gjorde jag den här dubbel-LOn med lite hjäp av min syster som var här en sväng

detta är alltså 14dec -08
Jag ville låta pappret bakom synas så mycket som möjligt på denna LO

I journaligen står det att Amanda tittar surt på mig när jag knäpper kortI texten här står det:

"Denna dag så har vi varit till Järbo och

hälsat på min svåger och svägerska.

På dagens program låg pepparkaksbak

och vi kämpade på, men en del blev brända

och några uppätna nästan direkt.

Vi bakade mest för att det är kul att baka

inte för att de skulle ätas upp.

Efter pepparkaksbaket så gjordes det även

en del marsipanfigurer till min svägerskas

pepparkakshus. Jag gjorde inga figurer

men hjälpte till att komma på vad de kunde

göra...granen, tomtens säck och katten i

fönstret var min idé och tjejerna som

fullföljde idéerna var jätteduktiga."


Flask-och vattenfallskort

Idag fyllde mamma år och jag scrappade ett flaskkort (för första gången ska tilläggas och jag slog två flugor i en smäll och gjorde det som ett vattenfallskort (som jag heller aldrig gjort förrut)


Stämplarna är från Kortmakaren


Här är det utdraget så ni får se hur det blev :-) 


Knäck-LO

Sådär nu kommer bilderna på LO jag gjorde igår tyvärr är de lite suddiga
Texten lyder:
"Idag passade jag på att koka knäck (det blev
ca 80st). Det stod i receptet att beroende
på hur vid kastrullen var så skulle det ta
mellan 20 och 30 min att koka knäcken,
men det tog någonstans mellan 1½ och 2
timmar innan den ville bli så pass klar att kul-
provet lyckades...så antagligen vard et för att
min kastrull inbte var tillräckligt vid.
Det stelnade ändå inte riktigt så mycket som
de skulle kunnat men gick och äta och
smakade bra."
På den här delen är det ett recept på knäck

Snabbt

Ja idag har jag scrappat en LO igen men då det är så dåligt ljus på kvällen så lägger jag in bilder imorgon.

Det har varit en sådan där dag när man bara har gjort saker hela tiden: vi ahr städat huset,  spelat spel med Amanda, varit och handlat och ätit mat på McD tillsammans med Cicki.

det var en väldigt kort genomgång av dagen...snart ska jag gå ner och titta på Så ska det låta

God natt!!!

Amandas rum

Nu har vi fixat lite mer inne på Amandas rum. Hon har fått en lång vitbetsad och lackad bänk under sängen och det är tusen gånger snyggare än det var med det gamla köksbordet och det vita skrivbordet som vi hade innan. Tyvärr glömde jag ta före-bilder men ni ska iaf få se hur det ser ut nu
På kortändan har vi satt dit en vitbetsad bräda med krokar på så att hon har bättre upphägningsmöjligheter för sina utklädningskläder som hon tidigare fick knöla in i den blå hängande  nätkorgarna som syns på bilden nedan


Vad tycker ni?

Dagens bild

Dagens bild blev två stycken istället..jag tycker det är så fruktansvärt svårt att bara sätta in en ensam bild.


Den första är en bild på den vackra Engelska Pelargonen jag köpte i helgen (och ser ni vad mycket snö det är ute?)Den andra bilden är på en av krokusarna jag köpte vid samma tillfälle, båda krokusarna har likadana krukor och småsten som deko. Krokusarna får mig ännu mer att längta till våren.


Paket :-D

Förra veckan så var jag in på Tradera och budade hem detta alfabet till min "Groda", det heter Curls & Swirls 
och idag låg det i postlådan...verkligen snabb affär.Jag lade också en beställning på en såkallad Grab-bag hos Kortmakaren...det är en påse med stämplar som du beställer men du vet inte vad du får förutom att du kan välja kategori  Födelsedag, Barn, Blandat, Jul och jag valde blandat.
Idag låg även detta paket i postlådan och jag har stämplat dem för att ni ska få se vilka det blev.


Ja det blev mycket spännande idag :-)

Marknad

I lördags var först Amanda och jag upp till Ockelbo på vintermarknaden. Vi hittade några söta handsydda Barbie-klänningar som vi så klart slog till på och jag köpte 14par strumpor för 100kr, det var bra för nu kan jag rensa ut strumplådan och kasta alla strumpor med hål på.
En godisrem till Amanda blev det också...hon fick själv välja och valde nån som hade flera olika färger och socker på.

Tittade mig runt på folket lite mest för att se om vi skulle stöta på pappa och Barbro, gick in och fikade på kyrkan också dit jag vet att de går varje marknad för att skänka lite pengar och fika gott men jag såg inte skymten av dem denna gång.
Förvånande nog så stötte jag på några andra bekanta istället...kan ni gissa vilka?    Jo, Lasse och Britta som har sin sommarstuga bredvid Kurt (min bonusfarfar för er som inte vet det)...det var så länge sen jag träffade dem nu men de verkade iaf pigga och glada precis som vanligt :-D
(Tänka sig att jag var förälskad i Lasse när jag var liten..haha då rände jag där mest hela tiden ;-) )
Det gick fort att ta sig igenom marknaden och efteråt åkte jag mot Sandviken igen...kunde inte låta bli att titta in på Bernö och köpa mig några blommor men sedan bar det hemmåt med fart.Till kvällen åkte jag hem till Anna och Per och festa för första gången på jag vet inte hur länge...för min del spårade det tyvärr ur och jag valde själv att åka hem för att inte förstöra för alla andra som var där för att ha kul.
Det var ett väldigt bra val och jag fick gott om sömn under natten, men mådde lite illa såklart och kände av det i sömnen också...det försvann inte förän framåt morgonen.
Men det är inget jag beklagar mig över för det var jag själv som drack alkohol och får skylla mig själv.Idag har vi varit till Sandviken och storhandlat allt sådant där vettigt som man behöver ha hemma och sprang in en vända på apoteket för att köpa värktabletter också..det är jus lut här hemma och det är ju inge vidare när det vankas huvudvärk lr ont på annat sätt.

Ha det så bra nuRSS 2.0