Stafflikort

Nu har jag provat på något igen som är nytt för mig och denna gång är det ett stafflikort

Jag har använt en stämpel från The Greating Farm som jag föll för så fort jag såg den och sedan har jag maskat ihop sten-stämplarna från Vilda Stamps igen, de är ju så härliga o går att använda till så mycket.

Har stansat ut en bård(lr ja 2 st är det ju) längst ner på kortet och den är lite åt det gröna(grönmetallic/Bling) hållet och inte silvrig som det ser ut på bilden



Jag har först stämplat och embossat hjärtarna med rött pulver innan jag fyllt i dem med PM Poppy


Maskat

Nu har jag knäppt foton på kortet jag gjorde igår

Jag har maskat ihop 4st olika stämplar från Vilda Stamps och sedan färglagt dem med PM och MCP-teknik.
Lagt på Glossy accent på grodans ögon och Crackle accent på svampens prickar + lite stickels på kronan.



sett lite ur en annan vinkel





Har också gjort en LO
Bakgrundspappret köpte jag på mässan i Leksand och det kommer från BoBunny
Swirlen har jag ritat för hand o sedan klistrat dit allt bling för hand med hjälp av en pincett så det tog ett tag att bli färdig men det var det värt :-)







För ett tag sedan så hade SvenskScrapbooking.se en crop  och Amanda fick vara med och tävla i deras barn och ungdoms-utmaning/Recept med denna LO:




de lottade ut priserna i den utmaningen och Amanda hade turen att vinna ett otroligt fint paket ifrån YouDo
som jag måste säga att jag själv känner mig väldigt avundsjuk på:






Det var allt för idag!

Längtar till jul ;-)

Undrar hur det kommer sig att man aldrig är riktigt riktigt nöjd med vädret.
Jag menar när solen skiner för fullt då är det för varmt, när solen försvinner då vill vi att den ska komma fram igen.
Nu har vi ju haft en lång period med riktigt varmt väder och våran gräsmatta har torkat sönder och då önskade jag mig regn...nu när det är regn så önskar jag att solen iaf ville titta fram litegrann så man slipper känna sig så uttråkad...fast å andra sidan är det skönare att känna sig uttråkad när det är tråkväder än när solen skiner för då tycker ju alla att det är så konstigt när man inte vill vara ute.
En dag som den här när det regnar och vinden viner runt knutarna och rycker i taket så får jag höstkänslor och längtan till julen börjar smyga sig på trots att det egntligen är mitt i sommaren.
Tittade på The Holiday häromdagen och jag har verkligen försökt att hålla mig från julfilmerna så länge det bara gått men börjar kännas lite kört nu...har ändå lyckats hålla mig länge då jag normalt börjar längta till jul redan vid midsommar.


Idag är jag bara sådär halvt om halvt uttråkad då Danne jobbar 12timmars idag o kommer hem om ca 2 timmar.
Men igår hade jag besök av kära syster som fick mig att komma igång med scrappandet...gjorde ett kort igår och påbörjade en LO som jag nu har gjort färdigt efter mycket småpill.

Danne blir hemma två veckor framöver då han har semester...de första dagarna kommer däremot antagligen gå åt till att fixa halltaket/balkongen eftersom det läcker in vatten där..upptäckte att det efter nattens regnade har trängt in vatten igen som kommer från balkongen men nån meter åt höger denna gång, inte alls kul :-( 

Ska strax ge Tova middag och laga till något åt mig o Amanda o sen så är förhoppningsvis Danne hemma igen :-)

varit trött men nu...

Idag har jag varit lite trött på förmiddagen och medan Tova sov en liten lur innan lunch  så lade jag mig i tvhörnan upp där Amanda tittade på film och jag somnade där o sov lite av och till medan Amanda prata med mig och höll på med mitt hår.
Nu ska vi strax åka iväg till Furuvik...blir bara familjen idag då ingen ville följa med oss men det är ju kul det med...sen så får vi njuta alldeles själv av bullarna Danne bakade igår ;-), läsk, mandelkubb och sådana där muffins med vitt gegg i*mums*
Blir nog att ta med badkläderna med o se hur mycket folk det är i poolen idag för det är ju ändå rätt så varmt ute och vi har ju fortfarande inte provat på den då det alltid är proppfullt med människor där när det är fint väder.

Nu ska jag gå o byta om...

Ha en bra dag!

Partat :-D

Igår så firade vi att Cicki fyller 25 år och det började med ett knytkalas för henne och 6 till.

Jag hade med mig 2st ost och skinkpajer varav en gick åt och den andra gav jag bort till Nicole som tyckte att den var supergod.
Cattis hade med sig bulgursallad som passade otroligt bra till den chilimarienderade kycklingen som Cicki gjort iordning och Anna hade med sig en riktigt god köttbullspaj men så här i efterhand skulle jag nog kalla det för en sorts omelett då den inte hade något pajskal...hur som helst så var den riktigt god :-D
Eva hade med sig vegetarisk Sushi som jag var himlans nyfiken på men tyvärr var det inget för mig...riset var så sött och det där sjögräset luktade konstigt och var lite segt.

Efter det så blev det ost och kex som cattis hade med sig tyvärr var inte kexen så goda...jag tycker att det ska vara salta kex till ost men dessa var söta lr bara helt tråkigt neutrala...men osten var nästan syndigt god ;-)

kl 19 var det  så dags för övriga gäster att dyka upp för party!!! och det var hur kul som helst fast vi inte ökade med så många utan snarare tvärtom det tillkom 2st och 3st försvann hem när klockan var runt 20-21 nånting.

ut på krogen och jag promenerade dit i mina urfina nya lila klackskor men det var en stor miss egentligen för fy så ont i fötterna jag hade o inte kunde jag gå rakt i dem heller med en massa alkohol i kroppen. Men kom in på krogen iaf trots att jag vinglade till utanför krogen...men det var tydligen för att Cicki som känner vakterna lite påpekade för dem att jag hade nya skor o knappt kunde gå i dem så vakten tyckte nog synd om mig :-P
När vi partat färdigt vid 01.30 så bar det av till Jansas pizzeria för att köpa lite att äta o där så tog jag av mig klackskorna och gick barfota o sen blev det Taxi hem till Cicki där jag "sov" några timmar innan Danne kom o hämtade mig o sedan sov jag hemma :-D

man är väl lite tagen fortfarnade men annars är det helt ok...inte ofta jag festar så det var riktigt kul!

Nu ska jag försöka fördriva lite tid i dagens härliga svala väder :-)

BVC

Idag var det så dags för ett besök på BVC igen.
Tovas vikt låg på 9.450g till sina 74cm....huvudomfånget låg på 44cm.
BOEL-testet gick också bra förrutom när Amanda blev tillsagd att gå ut ur rummet lr sätta sig på en stol bakom mig o vara tyst en stund...för då började hon att gråta o klänga på mig o vägrade lyssna som vanligt.
Fick telefonnummer till några jag kan ringa o prata med om Amanda, men ska ta det när semestrarna är över. 


Det har varit väldigt varmt några dagar nu och igår var det nästintill omöjligt att få ungarna att somna ordentligt p.g.a värmen ...själv så slutade det med att när jag sovit 2 timmar fick gå ner och lägga mig i soffan o sova istället för inne i vårat sovrum var det så hett trots att fläkten stod igång så jag kunde knappt stå ut där inne.

Har precis haft Tova sovandes i mitt knä, hon var svintrött men det tog en stund innan hon somnade men sen sov hon nästan en timme och jag hade inte mycket annat att göra än att titta på Dickinsons Auktion på tv4+...det vart iaf inte för vamt men efter en timme börjades det kännas lite jobbigt att sitta still o ville helst hälla ett stort glas svalt vatten över huvudet.
Just nu väntar jag på att Danne ska komma hem från jobbet och då blir det att åka o bada...ska bli så skönt att svalka av sig i vattnet.


Hoppas på ett riktigt åskväder som kan ladda ur lite så det blir svalare i luften men det blir ju aldrig av...t.o.m vindarna är varma men vore det inte för dem så skulle jag dö av värmen jag står inte ut.

Ha en bra dag i solen ni som står ut!

bidrag t. utmaningar

För någon vecka sedan var det en stor crop hos Svensk Scrapbooking och jag fick några bidrag gjorda :-D
första helgen tillbringade jag med Eva som också lyckades få lite gjort :-)


Det första är ett bokmärke där man skulle klämma in så många bokstäver man bara kunde så känslan blev att om man satte dit en bokstav till så skulle bokmärket explodera.
Jag gjorde ett vikt som man sätter över boksidan  



Kortskiss -
Jag valde att göra hela kortet i rosa och blev inspirerad redan när jag såg skissen till att göra ett" Välkommen till världen"-kort. Jag vet däremot inte vem som ska få det...kanske nån som vill köpa det av mig? Ge ett bud i så fall!




Altrad bok-
Den här  boken har jag gjort från grunden av cardstock...inuti kan man lägga små hemligheter ;-)

Bingo LO -
Jag valde en rad där man skulle ha: något rosa, något distressat, blommor, glitter och handgjord dekoration(midsommarstången har jag gjort själv av: självhäftande glittriga band, flowersoft och glitter. Flaggan är gjord av papper) 


Musik Lo/kort/alter -
Man skulle ta en sång/låt man förknippade med midsommar och scrappa den o sen förklara varför man valt just den o varför den passar.
vad jag valde för sång tycker jag är självklart ;-)

(det  är min lilla groda Tova på bilden)


LOskiss -
Här blev det ett härligt kort på när Amanda var liten o alldeles nuvat rufsig i håret :-)


Punch-mania (kort/LO/alter)
har altrat min inköpsbok med hjälp av minst 5 olika punchar/dies


Sen gjorde gjorde jag ett alster till men det får ni inte se nu.

BloggCandy hos Landstoken

Landstoken ha ett urhärligt BloggCandy...gå in du med o ta chansen




BloggCandy!

I denna bara måste jag delta, titta så mycket bra och fina scrapgrejjer man kan vinna




Mässa o värme = Blä

Har haft en otroligt rolig dag på Papperskraft scrap-och stämpelmässa i Leksand med min lillasyster Eva.
Jag har hittat en del grejjer som jag visste att jag behövde redan innan och sedan en del annat också.
Tyvärr så var de dödsvarmt i lokalen så man hela tiden fick gå o fläkta sig med ett vikt reklamblad så det var tyvärr inte så mycket njutande i shoppingen denna gång utan det gick snabbare ä'n vad vi egentligen tänkt.

väl hemma igen så hade Danne fixat mat*härliga karl*, Spaghetti o köttfärssås o det var såå gott efter en dag med väldigt lite mat´.
Mätta i magen så satte i oss så snabbt det bara gick i bilen och åkte till Gimbon o badade.

Cicki hade tagit bussen till Storvik med Tova så de satt på trappen o väntade när vi kom tillbaka o Tova blev överlycklig att se oss. Skjutsade tillbaka Cicki o eva till Sandviken o sen hem igen.

Har vattnat en del växter utomhus så de inte dör av brist på vätska.


Nej jag är ingen värmemänniska väntar på svalare väder vad alla andra än säger..lr åtminstonde en urladdning som gör att det inte blir lika kvavt o kladdigt.

Nu blir det tv-tittande...


Tagit det lungt

Idag har vi bara varit hemma.
Jag har dammsugit o torkat golven, var väldigt skönt att få lite rent på golven igen man drar ju in så väldigt mycket smuts så här påsommararna n är man springer ut och in hela tiden.
Har också målat naglarna på Amanda...stackarn tyckte det var riktigt jobbigt att sitta still så länge som det tar med alla lager men det gick bra ändå och hon var riktigt duktig...precis som hon har varit hela dagen :-)

Imorgon blir det Ockelbo marknad med hela familjen och kanske Cicki också följer med men eventuellt så ska hon åka med sin storasyster och hälsa på sin lillasyster som fick en liten pojk härom dagen lr ja liten liten han vägde ju 5.100g o var 56,5cm lång...urgullig var han med(sett bild) :-D

Nu ska jag hitta på något annat att göra...


RSS 2.0