Vattkoppor på nästa barn

Ja så är det Amandas tur att få vattkoppor.
Hon påpekade 2 prickar vid hårfästet tidiagre idag men det såg inte ut som några vattkoppor då men nu har hon på flera ställen, ont i huvudet och 38,3 i temp.
Hoppas att hennes blir lite mildare än Tovas iaf och att hon klarar av att inte klia på dem men det kan inte vara lätt.
Amanda som har lekt med kompisar idag...jag hoppas verkligen att de haft vattkoppor redan...är aldrig roligt att vara den som varit oförsiktig och obetänksam när det kommer till sjukdomar.
Tova är ju frisk så det hade försvunnit helt ur huvudet att fråga om de haft vattkoppor.
Ja det enda man kan göra är väl att hoppas och hålla tummarna och det är ju faktiskt bättre att ha vattkoppor när man är liten än när man är tonåring och ingen av kompisarna har syskon i bebisålder som tur är.
Nus ka jag gå o kika på tv lr film
Go natt

Födelsedagskort i lila

Min bästa vän fyllde nyligen 26 år och hennes älsklingsfärg är lila, något som även börjat smitta av sig på mig :-P

Till hennes födelsedag gjorde jag detta kort:

Flickan är en Magnolia(tror jag) och den runda stämpeln i hjärtat är från Skogstokiga
Innuti ville jag ha plats för ett presentkort från Ikea så det blev så här:
jag skrev sedan på det ljuslila men det gör man ju som man vill

vattkopporna försvinner

Nu håller Tovas vattkoppor på att försvinna...det lossnar fler skorpor för varje dag som går. Vi väntar nu bara på att se om Amanda får vattkoppor om någon vecka lr om hon klarar sig denna gång.
Danne är nu inne på semestervecka 2 och vi har väl mest tagit det lugnt med en sjuk Tova första veckan, plockat av en hel del körsbär har vi gjort och kokat 4st flaskor saft för senare bruk och bakat 2st körsbärspajer som bara är såå goda :-D FFör några dagar sedan var Amanda ut i skogen och plockade svamp med sin faster hon kom hem med en liten bunt och jag var så sugen på att ut och plocka själv så Amanda och jag åkte ut en sväng, och med det hon hittade tidigare på dagen så fick vi ihop nästan en hel glasslåda med kantareller som vi rensade och sedan gav till min syster Eva som gillar svamp 1000ggr mer än vad vi gör i den här familjen.Vi väntar på att vädret ska vara svala dagar med uppehåll så ska det målas på utbyggnaden/taket som vi gjorde över trappen förra sommaren. Måste köpa mer kall-asfalt också för längre ut vid trappen så läcker det vatten och sedan ska vi på något sätt lyckas ha råd med ett stuprör och gärna några hängrännor också så att trapptaket inte blir utsatt för lika mycket regn som det blir nu, allt regn från stora taket på huset faller ju ner på taket ovan trappen(som också är våran balkong) då vi var tvungen att ta bort det stuprör som satt där.
Ska bli skönt när det är färdigt :-)Idag städas det här hemma...ja alltså det dammsugs och torkas golv och det är välbehövligt må jag säga...golvet nere är riktigt vidrigt i köket förstår inte hur skiten liksom lyckas sätta sig fast i den där jäkla mattan *blä*

Vattkoppor

Tova är nu inne på fjärde dagen med vattkoppor.
Det började med en stor rackare på höften som vi först funderade på om det var nått skavsår från resåren på blöjan.
Dagen efter upptäckte vi ännu fler blåsor som såg vätskefyllda ut och sedan har det blvit värre för varje dag som gått...hon har flera stycken i hårbotten, vet inte hur många och STORA i underlivet och i blöjområdet, några bakom öronen och t.o.m någon i/på öronen.

Idag tror vi också att hon har fått någon eller några i munnen då hon inte vill äta och säger aj och pekar i munnen men vi får inte titta :-/

Feber har hon också haft  lite grann men mestadels låg.

Igårkväll somnade hon som vanligt efter en del bråk men vaknade sedan vid tiotiden och vägrade somna förän halvtvå i natt och vaknade halvsju...nu är stackarn trött och grinig och kopporna kliar fast vi försöker hjälpa henne med Kylbalsam och Xylocain på de som kliar värst lr gör mest ont


Här skulle jag visa hur mycket vattkoppor Tova har och då lägger Tova teatraliskt handen mot pannan och visar hur sjuk hon är ;-)

RSS 2.0