Bilder på läckan...

lr ja det syns inte på bilderna att det droppar vatten men det gör det iaf.

Så här såg det ut när Danne började riva...sedan åkte han till sin svärfar och hämtade lite byggplast som vi kunde sätta för öppningarna vid köket och upp till trappen. Delvis p.g.a att en del av isoleringen var svart vilken vara mögel. Men också eftersom vi skulle kunna ställa in avfuktaren där.
För er som inte varit hos oss så är dörren till vänster ytterdörren, den precis till höger omt rappen gr ner till källaren och den som ni nästan bara ser karmen på till höger är toaletten


Där jag har gjort ringarna är det som vattnet har droppat ur kvisthålen.
Tyckte det var lite läckert och upptäcka att orginaltaket var mycket högre än halltaket är nu.
De har väl sänkt det för att hela hallen ska få samma takhöjd när de byggde ut.
Vi funderar på att behålla den höga takhöjden sedan men vi får väl se hur det blir med det. 


Ser ni att bjälken är blöt?


En bild lite underifrån också. Det rinner vatten längs med den gamla ytterväggen



Nu väntar vi på att dte blir måndag så vi kan prata med försäkringsbolaget o hoppas hoppas att de står för det hela. Men med våran otur så blir det inte så.

Åh nej uppptäckte precis...

....att det läcker in vatten från balkongen o ner genom taket i hallen.
 det är nu vi får skylla oss själva för att vi inte har någon budget... h**vete också!!!


Dagens bilder från andra dagar

Tog denna bild för någon dag sedan när Tova fick prova äta mild havregröt för bebisar o hemgjord äppel/päronpurée. Maten hamnade verkligen överallt men det är ju för gulligt, iaf nu när hon är så liten;-)




Så här ser det ut när det är förberett för babymassagen på öppna förskolan och det är riktigt varmt där inne. Nästan lite för varmt för oss vuxna men de små tycker säkert det är skönt så de slipper frysa när de ligger där utan kläder. vi har samma plats varenda gång vi kommer dit och Helena(Instruktören) sitter där det inte finns något vitt underlägg. denna bild tog jag förra torsdagen  innan alla hade kommit eftersom de kanske inte vill att jag lägger ut bilder med dem på här. 



Mina fynd!

Ja som Fjungis skrev så var det nog bra att massagen blev inställd eftersom man så lätt smittar de andra deltagarna.

Jag var iaf iväg på bokrean och hittade de böcker jag hade tänkt mig o nån extra också.









Nu har jag en del att läsa framöver.

Nedrans förkylning!

Känns just nu som att förkylningarna bara snurrar runt hos oss. Amanda har precis blivit frisk igen med bara lätt hosta kvar, men istället så har Tova börjat hosta lite och jag har fått ont i halsen o blivit snuvig igen :-/


Nu har jag nyss varit och lämnat Amanda på dagis.
De ska åka skidor idag men Amanda har inga så vi får väl se hur mycket hon får åka(de har ETT par utlåningsskidor på alla ungar som inte har några egna), vi har funderat på att köpa åt henne men Danne vill köpa ordentliga skidor o de kostar lite mer.

Nu sitter jag o väntar på att tiden ska gå och sedan ska jag ta en promenad med Tova i vagnen upp till Öppna förskolan då det är dax för fjärde lektionen i babymassage. det är otroligt mysigt att massera sin bebis men får se hur det går idag om Tova börjar hosta när hon ligger ner. 


Efter detta så ska Amanda hämtas på dagis igen o sedan blir det vidare till Sandviken & bokreanBokia *jippie* Ni får se vad jag köper där sedan :-D


Hoppas ni får en trevlig dag!


(medan jag skrev dettainlägg så ringde HelenaÖppna förskolan och talade om att smärtan som hon haft bak vid ena axeln blivit värre och att hon ställer in babymassagen idag.
Jätte bra att hon ringer o säger till men vad tusan ska jag hitta på nu då? Är så irriterande när ens planer går upp i rök sådär.)


Glad

Nu har jag precis kommit ur duschen. Det var så skönt att duscha utan någon som skrek o stressade på mig.
Danne kom precis hem nu med ungarna då han varit o hämtat Amanda på dagis.
Idag är Tova mycket gladare än hon varit de senaste dagarna. Hon skrek i stort sätt hela tiden o det fanns inget man kunde göra, antagligen var det havregrynsgröten som gjorde henne gasig i magen så det har vi tagit uppehåll på nu.

Nu ska jag läsa Annonsbladet
Ha det bra! 

Gick bra :-D

Som jag skrev i inlägget tidigare så har ju Tova varit omöjlig att lägga ner o somnar bara i famnen o man får inte lägga ner henne då heller...men nu tröttnade jag eftersom hon verkade trött så lade jag henne i sängen o körde lite egen fem minuters-metod(gick in efter ca 5 minuter och lade handen på hennes bröst en kort stund så hon skulle känna att jag faktiskt var där) och det tog bara 4-5 gånger så sov hon.
Så skönt att slippa sitta med henne på armen...och har t.o.m kunnat gjort iordning lunchen(lax o potatis i ugn med citronpeppar, salt, dill o matlagningsgrädde 'mums*) utan skrik, hoppas nu bara att hon sover så jag får äta i lugn o ro också...fast med hennes tajming så vaknar hon lagom till jag sätter mig vid matbordet {#lang_emotions_dreamer}

Tråkdag

Idag är det en sådan där riktigt trökig dag.
Jag är så uttråkad av att bara vara hemma o skulle helst vilja ta mig iväg någonstans.
Ute blåser det o snöar....det far runt som om det skulle vara snöstorm och i tidningarna står det om bilolycka på riks80. Nä jag får allt hålla mig hemma.
Funderar på om Amanda fick flunsan när hon blev sjuk över natten mellan söndag o måndag...det var feber, ont i halsen, hosta, snuva o ont i magen(antagligen p.g.a hostan). Nu har febern gått över men hostan o snuvan sitter i, hostan är ingen lätt sådan heller utan det skräller riktigt ordentligt.
Vi hade tänkt åka till skogen o grilla korv i helgen men med all snö och en sjuk dotter så lär inte det bli av, får bli en annan gång när det är lite varmare o lugnare ute.


Det trökiga kommer sig av att Tova absolut inte vill att jag ska lägga ner henne någonstan eller sätta ner henne för den delen(inte ens när hon somnat får jag lägga ner henne för då slår hon upp ögonen inom nån minut), nä hon ska vara i min famn hela tiden och jag hinner inte med så mycket då o får absolut ingen egen tid utan får sitta o stirra på tv o dator nästan hela dagarna.
Inte är det något väder för promenad idag heller när det blåser kallt...våran gamla vagn är ingen hit att köra i snödrivor med heller. Längtar till våren o sommaren när man kan vara ute!

Hoppas att alla ni andra får en mysig dag i snöovädret iaf.

Rooosa örhängen-LO

Den här LOn har jag gjort rätt så nyligen men inte haft tillfälle att knäppa kort på den o lägga ut förän nu.

Har använt mig av en del spillpapper och en ram från en scrapbok jag köpte för länge sedan.



Texten handlar om när Amanda skulle ta hål i öronen och hur mycket hon skrek men ändå envisades med att hon skulle ha hålen.


Blogcandy



Scrapgalen har en blogcandy(med de mest fina saker som finns) som väntar på att lottas ut.
Kika in och var med du också!!

  


Alla hjärtans dag

Jag vill önska er alla en otroligt härlig Alla hjärtans-dag.




Vad ska ni hitta på en dag som denna när solen skiner så vackert?
Vi har bjudit hem min familj på Valentin-middag till kvällen så här förbereds det lugnt för det.

Ätit potatis

Igår fick Tova prova äta lite potatis för första gången...hon var väldigt glad men också otroligt fundersam. Hon var nog inte riktigt redo att börja äta mat än...men sen brukar det ju ta ett tag innan bebisar kommer underfund med vad det hela går ut på. Vi får nog ta det lite lungt på den fronten ett tag till.

Så här glad såg hon ut när det skulle ätas



Hon gapade lite själv men inte var det mycket...hon tittade mest fundersamt på mig och undrade vad hon skulle göra.



Sådan mor, sådan dotter

Nu har Amanda(5år) gjort sin första LO och så här blev den:



Den handlar om när Tova kom hem från BB och Amanda fick ett paket av Tova(tv-spel) och Tova fick ett paket av Amanda(fot och handledsskallror).

((Jag har bara hjälpt henne att skära då knivarna är så väldigt vassa och gett förslag på var pappren skulle kunna sitta)) 

Kusinbarn!

Igår fick min kusin Kia en liten son på 3132g och 51cm.
Verkar vara en liten sötnos med gullig uppåtnäsa

(Bild kopierad från Webbisar)

hjälpt till

Nu har det varit rätt  så fullt upp igen. I två dagar nu så har vi hjälpt en kompis att flytta hemifrån och det har varit en hel del att göra men också otroligt kul :-D
Det är en väldigt fin !:a med kök hon fått tag på...även om det finns en del hon måste felanmäla fast det är ju inga ovanligheter när det gäller Sandvikenhus direkt.



Idag har jag lämnat Amanda på dagis och sedan gått med Tova på första kursen spädbarnsmassage (av 5). Tova gillade det..hon låg och log, skrattade & pratade nästan hela tiden. Idag var det massage  av ben & fötter, nästa gång blir det magen. 

Om 1 timme ungefär så öppnar pingstloppisen i Sandviken så jag ska dit en sväng o kika om jag hittar något kul. Kanske att Cicki hänger med men hon är så väldigt förkyld och otroligt trött efter flyttandet.


Nu ska jag kika runt lite mer på nätet medan jag ammar Tova och Amanda tittar på Bröderna Lejonhjärta.  

Stressad till tusen

Förra veckan var en av de stressigaste veckorna jag varit med om jag vet inte varför jag ska gå upp i varv så fruktansvärt så fort något ska planeras.
Förra veckan var det Amandas födelsedag som gjorde att stressnivån gick i taket.
På torsdagen var det kalas för de släktingar som ville komma o på lördagen var det tjejpiratkalas som Amanda bjudit in 5 kompisar till.
Det var jättekul men visst tänker man nu att nästa år blir det minsan inget sådant här kalas igen...men det är ju långt kvar till dess ;-) 
Jag hade väldigt bra hjälp av min syster Eva och min bästa kompis Cicki som klädde ut sig till pirater och hjälpte till och pynta, fixa musik och hålla koll på och hjälpa barnen när jag hade annat för händerna. Vad hade jag gjort om inte ni hjälpt till? TACK SÅ HEMSKT MYCKET!!!



Nu när det kalaset är överstökat så är det planering för Tova´s dop som gäller.
Har redan:
1. Bokat kyrkan den 20Mars kl 14.00
2. Beställt, fått hem och börjat dela ut inbjudningskorten
3. Frågat Eva och Cicki om de vill vara faddrar och fått Ja på det
4. Bokat tid med prästen för samtal
5. Börjat kika på psalmer som passar
6. Valt en dikt som ev. ska läsas av en fadder

Men det är en hel del kvar att göra.



Sitter just nu och bara håller tummarna för att jag ska vinna något pris i tävlingen på svenskscrapbooking.se men med min vanliga tur så blir det väl ingenting.


Är överlycklig och smått nervös för Cickis skull nu också...förra veckan var vi och tittade på 3 st lägenheter som hon stod 1:a, 2:a och 3:a på och det var väldigt fina lägenheter...idag visade det sig att hon plötlsigts tod 1:a på allihop och hon kunde välja och vraka.
 Lägenheten hon valde ligger bredvid en annan kompis lr ja hon bor i A och Cicki ska flytta in i D.
Inflyttningsdatum som tidigast? IDAG!!! så nu ska hon bara skriva kontrakt och kika på lägenheten så städningen är ordentligt gjord och sedan kan hon flytta in. Spännande till tusen!

Blev rätt så mycket blöandat idag men nu ska jag sluta skriva.
Ha det bra i kylan och snöyran ;-)

RSS 2.0