Högbodagen, Dans och Ullkardning(?) uppd. m bilder

Igår var vi till Högbo för att kika runt på alla marknadstånd och annat kul som de hade där på Högbodagen.

Amanda, Anna och Nisse provade på att karda ull som de sedan tovade till små möss.
Undertiden så passade jag och Cicki på att tova ull runt en pinne och ståltråd och när vi var färdiga så hade vi gjort oss små ormar man har som t.e.x armband, så söta, så söta :-D

När Amanda  var färdig så gick hon till sin pappa som stod och tittade på när de klippte får och när karln som klippte fåren ropade ut i högtalaren och frågade om någon ville ha ullen så skrek Amanda rakt ut att den ville hon ha, så nu sitter vi här med en hel säck otvättad ull. Har frågat på Öppna förskolan om de ville ha en del ull men det var osäkert p.g.a eventuella allergier, vilket jag redan misstänkte men vi får väl se vad de säger.
Annars skulle jag behövt få tag på kardor(kostar ca 3oo kr för nya) så jag kan karda ullen själv...men färgning vette tusan om jag vill ge mig på för det var tydligen en hel del krångel med det...måste nog läsa på tror jag.

Amanda lyckades också med konststycket att kittla en liten ponny som man skulle få rida på så den började hoppa runt och klev henne på foten, som tur var blev det bara ett lite skrapsår ovanpå foten och ingen svullnad lr brutna ben.


Idag har jag varit med barnen på Öppna förskolan så de har fått leka av sig och jag fått prata med lite andra vuxna.
Undertiden så var Danne och besiktigade bilen som tyvärr fick nedslag på bromsrören så nu måste det åtgärdas på nått sett men tydligen skulle det gå på ca 3000kr hos Toyota, så nu funderar Danne på om han på något sätt ska kunna göra det själv och kanske med lite vägledningshjälp från svärfar, men vi får väl se.

Danne trodde att han som vanligt skulle samåka till jobbet på em men han stod där och väntade och de dök aldrig upp så jag fick skjutsa in honom.
Får se om det bara var nån miss i kommunikationen.

Just nu håller jag på och gör Isterband och potatis, ska bli gott.

17.30 så ska jag åka iväg med ungarna igen fast då ska vi till Hedängs gymnastiksal där Amanda ska prova på barndans...om hon klarar av att lyssna på ledarna så betalar vi medlemsavgift nästa gång och så blir det dans några ggr till(10ggr allt som allt).
Tror att hon kommer få kul och kanske kan hon träffa lite fler 5åringar som hon kanske kan bli kompis med också.
Fungerar det hela bra så kommer vi antagligen också anmäla henne till innebandy som kommer bli på fredagar.
tycker det är bra att båda dessa grejjer ändå bara håller på 45min-1h, och sedan när de kommer hem ska det varvas ner och sen gå och sova :-)


30 april -LO

Äntligen fick jag något sorts ryck som gjorde att jag använde mig av den vackra orangea lacecardstock som jag köpt för bra länge sedan och på något sätt så passade den så bra ihop med swirlarna på det underliggande pappret :-)
Det lilla hänget med treklövern på(nedre högra hörnet) känner ni kanske igen men kan inte riktigt placera?
Då kan jag tala om att jag fått dem ifrån blockljus som de varit dekoration på. Jag tyckte det var så synd att slänga nått så fint, tycker inte ni också det?


En närbild på texten

Dubbel-LO

Kände att dte var ett tag sedan jag uppdaterade med lite scrappat så nu kommer bild på ett av mina alster som jag gjort.
Var länge sedan jag gjorde en dubbel-LO nu så det fick bli en sådan då jag hade flera foton jag ville ha med.


"Amanda är ett
sjalbarn"


Amanda har burits en hel del i sjal vid tillfällen när vi funnit att vagnen bara skulle bli klumpig lr när hon helt enkelt ville blir buren mycket och detta är något som jag tyckte var värt att scrappas.
Det är ju så mysigt att bära i sjal och man det är så kul med alla fundersamma blickar man får på sig ;-)
och den vanligaste kommentaren är nog -Där sitter hon bra!


Inget att fira

Idag så fyller jag år.
ja egentligen är det väl ingen ålder att fira...visserligen har jag levt i 27år men nu mer anses ju inte det vara någon direkt livslängd.

Mamma, Mats, Elin och Eva tittade förbi härmitt på dagen och jag bjöd på tårta, kaffekaka, cocoskakor, chokladbollar och bullar...allt hembakat.
Fick en bok som jag velat ha ett tag nu Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes, jag är helt såld på hennes böcker hon har en så härlig stil men som många kan tycka är svårläst då hon tar in flera huvupersoner i samma bok och hoppar mellan dessa och böckerna blir sååå bra :-D
Såg igår att hon tydligen släppt en till bok innan denna(förutom biografierna) som heter En förtjusande man och den står nu på inköpslistan..egentligen skulle man nog ha köpt biografierna också men sådana böcker är inte riktigt min stil.

När mitt besök åkt hemmåt igen så försökte jag få Tova att sova en stund vilket var lättare sagt än gjort då hon tydligen inte alls var så trött som jag trodde och mitt i alltihop hör jag från Amanda som precis går upp på övervåningen -Mamma! Pappa är hemma!  (Han jobbar 12timmars idag kl 8-20).
Så efter en liten stund så kommer han och Amanda insmygandes i vardagsrummet med rosor i händerna.
3st buketter med röda rosor hade han varit o köpt och ville överraska mig med min älskling.
Det skulle vara 30st rosor men två stycken hade gått av o en var helt borta så när jag räknade blev det...kan ni gissa hur många?...jo 27stycken röda rosor en för varje år jag fyller ;-)
Inget han tänkt på men så var det iaf.
Nu är han tillbaka på jobbet igen och jag går här hemma o dagen sniglar sig fram.
Vet inte riktigt vad jag ska göra...att koncentrera sig på en bok o kunna läsa är inte lätt med två barn runt fötterna och absolut inte med en bebis.
Kanske jag passar på sedan när hon sover middag.

konstigt nog så är det lättare att att spela datorspel eftersom man då inte behöver samma mängd koncentration och även om man tapapr koncentrationen så är det bara att pausa och sen ta vid där man slutade genom att trycka på en knapp. I läsning så tappar man ju bort sig lite om man hela tiden behöver avbryta och då ger man upp till slut.

hoppas ni får en mysig dag i solen!

Ute och åkt

Idag så gick förmiddagen snabbt förbi.
Talade med Susanne i telefonen och grattade henne på födelsedagen :-D medan jag lagade mat åt mig och Amanda och matade Tova.

Efter maten satte jag ungarna i bilen och åkte till Gimbon och kollade om farmor och farfar var där men icke sa nicke så då blev det Årsunda-vägen till Sandviken för o hälsa på i Östanå.
Gick bra med Tova och morfar idag inget grinande alls utan satt nöjd i hans famn tills hon ville ner på golvet o krypa.
Hon var på både hundarna och kattungen Vincent som fick tåla att hon drog honom i morrhåren lite...fast han hoppade då upp på bordet och lurade på hennes händer som hon försökte nå honom med när hon rest sig upp mot en stol.
Skjutsade Micke till Statoil och Minuten o sen ut till Östanå igen då han skulle hjälpa till och klippa gräset eftersom bonuspappa våran lyckades göra illa ena armen för en vecka sedan och nu precis blivit sjukskriven en månad då han inte kan använda armen ordentligt.
Det kan tydligen vara farligt att byta från ens vardagliga träskor till de ovana tennisskorna för då kan man visst slå sig riktigt illa.
Jag hoppas att han blir bra i armen snart igen då han inte direkt är en stillasittande karl, utan det ska mekas med bilar, datorer o en massa annat.

När jag skjutsat ut Micke till Östanå igen så åkte vi till Lappens där Danne mötte upp oss och vi köpte glass och Amanda lekte i lekparken en stund medan Danne och jag satt och pratade.

Nu sitter Danne och tittar på simmning(tror jag det var) med Tova i famnen då hon var så trött efter att ha ätit pannkaka till middag.
Jag ska till att installera sims3 på min dator så jag kan börja spela det igen då det var ett tag sedan nu.

Men först blir det en godnatt-saga för Amanda!

Det var allt för idag.
Ha en trevlig sommarkväll!

Tak

Ju har Danne haft semester i en vecka, fast så mycket lugn o ro har det väl inte varit direkt.
I vintras/våras så upptäckte vi ju att det läckte in vatten i hallen och det är det som har tagit tid att fixa nu.
Det har rivits bort plåt o en massa gammalt trä som bl.a. visade sig vara gamla bokhyllor som de använt som breda plank under plåten. Några gamla fina handsmidda spikar fanns där också och 2 getingbon + ett som kan ha varit en bikupa.
Nu är det nytt tak lagt och takpapp istället för plåt och det ser så bra ut så...ja helt färdigt är det ju inte då det ska byggas ut över trappen vid ytterdörren också, så nu väntar vi bara på att alla ska ha tid o hjälpa till och bra väder :-)
Det har varit en himlans fart här hemma  med karlarna i min familj som rivit och byggt och kvinnorna som skött hushållet, tittat på tv o läst böcker(haha inte lät det där väl gammalmodigt alls va? ;-) men så är det iaf) och det har varit ovant men också väldigt kul.


När vi inte haft familjen  här så har Danne o jag skaffat barnvakt till ungarna och varit på bio med Cicki.
Vi har sett "Trollkarlens lärling" som var en vädligt bra film och sedan "Knight and Day" som varit så otroligt bra att vi inte kunde låta bli att gå igenom hela filmen i tal efteråt. Dessa två filmer kommer absolut in i våran filmhylla när de kommit ut på dvd :-D

Nu ska jag iväg till Biltema och se om jag kan hitta lite bättre förvaring till mina scrappgrejjer.

Ha det bra!

RSS 2.0