Musikvideo

var ett tag sedan jag lade in musik jag gillar och hittade nu en ny video med Miley Cyrus...videon i sig är helt ok men låten är hundra gånger bättre :-)
Glassmonster och ny frisyr

Dagens bild är tagen idag på Lappens vägkrok här utanför Storvik. Vi passade på att åka dit (efter att ha köpt mer färg på Beckers i Sandviken) för att bjuda lillfröken på glass och där är det inga små glassar vi talar om.
Här har hon redan suttit en bra stund och kämpat i sig allt strössel och en del till.
Vad tycker ni om Amandas nya frisyr?
Även om den som alla korta frisyrer är lite bångstyrig emellanåt så är det skönt att håret inte hamnar ivägen när hon ska äta och att man slipper alla eländiga knutar och tovor.


Scrappmässa i gävle

Om ni är nyfiken på scrapping eller kanske redan har börjat scrappa så får ni absolut inte missa mässan i Gävle nästa helg. Jag ska dit med med min syster Eva, även om jag är lite orolig för att jag inte kommer orka..men jag ska dit iaf...räcker med att jag missade mässan i våras.

(Har kopierat den här texten som Asamia skrivit)

Det är dags för höstens Scrap och Stämpelmässa i Gävle igen ,0)
Lördag 3 Oktober kl. 11-16
(Samma lokal) KlockarCalles gata, Bomhus Centrum, Gävle och Fri entré!
Det finns uttagsautomat alldeles utanför.
Pizzeria finns alldeles vid mässan.
Vårt Café kommer INTE att vara öppet denna mässa tyvärr.

Företag som kommer:
* Betrakhta
* Scrapparazzi
* Lilla Handarbetsboden
* Stämpelhuset
* RenaRamaVerkstan
* Scrapbruket
* Pysselparadiset
* Helihak
* MiMa´s scrapbooking

Det kommer hållas demonstrationer under dagen.
Kl. 12.00 Imag C stämplar - Stämpelhuset
12.30 Promarker och MCPteknik - Pysselparadiset
13.00
13.30

Hoppas vi ses!!

Nytt BM-besök

Här är dagens resultat på proverna:

sf-mått 31 - har alltså bara gått upp 1 cm på 2 veckor
HB 113  - Gått ner ett snäpp, ska prova äta 2 niferex varannan dag
glukos 6,3
Blodtryck 110/70
Fosterljud 147 - lite lugnare idag men kickade bm på handen flera ggr under tiden
Bebis låg fortfarande med huvudet neråt, ryggen längs min högra sida och rumpan under höger bröst. Har däremot inte fixerat sig utan är rörlig.

Fick ta blodgruppering för 3:e gången...hoppas verkligen att de inte slarvar nu...första gången så tappade de bort grupperingen så jag fick göra en ny och med den så tryckte de helt plötsligt mitt flicknamn Larsson på pappren och då gäller det inte då uppgifterna måste överrensstämma på alla papper :-/

På måndag ska jag ringa min BM och tala om hur helgen gått för hon funderar på att beställa en blodstatus på mig och ev. lite andra prover också då hon precis som jag nu börjar fundera på om min enorma trötthet verkligen bara beror på graviditeten i sig.


Favoritsysselsättning

Amandas favoritsysselsättning på rummet just nu är att sitta och rita.
Idag kom hon ut med den här bilden åt mig och förklarade att det var pappa, hon och mamma som gick in en grotta och där var ett stort grottmonster som vi blev rädda för så vi förvandlade oss till fladdermöss och satte oss i taket. Utanför grottan så skiner solen och det är små moln på himlen, nere till höger i bild är en grottblomma.tyckte bara att ni måste få se denna härliga bild :-)

Rosor

Jag kände mig bara tvungen att lägga ut en bild på de otroligt vackra rosorna som min make kom hem med här om dagen...han ville bara överraska mig och muntra upp mig lite.
Blev sååå glad och de luktade hur gott som helst...mysigt med någon som tänker på mig när jag är så trött och hängig :-D


trött, trött, trött

Nu är förkylningen på bättringsvägen iaf men inte i närheten av bra än.

Har haft problem med sömnen den senaste veckan, antagligen påverkar nytt sovrum och ny säng det hela en hel del
Men i natt har jag äntligen kunnat sova utan att vrida på mig för mycket och utan ont i nacke/rygg/axlar och huvud.
Eftersom jag sovit bra under natten så räknade jag nästan med att dagens kulle bli bra istället visar det sig att jag är tröttare än någonsin och  hormonerna spelar stora spratt med tårkanalerna.
Danne har nu åkt iväg för att jobba eftermiddag och så fort han sa hej då så började tårarna att spruta så han knappt ville åka.
Jag fick tvinga mig själv att andas långsamt o sluta gråta så han inte skulle bli sen till jobbet.
Det känns lite otäckt att vara ensam hemma med Amanda när jag är så här trött...för om jag somnar så sover jag oftast några timmar och är inte lika lättväckt som vanligt heller.
Orken i kroppen är absolut på upphällningen och jag känner mig som i början när jag varit sängliggandes så länge...ni vet hur jag beskrev att jag inte kunde sitta upp ens för att det kroppen liksom hellre vill ligga ner och ligger jag inte så börjar jag må illa.
Aptiten finns inte heller kvar längre....jag äter såklart om jag har mat framför mig men får äckelkänslor bara jag tänker på mat. Idag har jag iaf rester att värma på åt Amanda och mig och det är tur det för annars vette tusan hur det skulle gå.

Ska försöka orka sitta vid datorn en liten stund till iaf men sedan hägrar sängen igen...får läsa lite och hoppas att jag inte somnar.

Förkyld :-/

Ja så har man då blivit förkyld med halsont på köpet...är ju glad att det är nu iaf medan förlossningen fortfarande är en 2 månader bort.
Sedan får jag så klart skylla mig själv då jag antagligen delvis blivit sjuk p.g.a att jag låtit fönstret vid sängens huvudända stå öppet på nätterna och då drar det kallt rakt ner på mig som ligger där och sover.
Det är bara det att jag tycker att det varit så varmt på nätterna att jag varit tvungen att öppna fönstret för att kunna sova men vaknar efter några timmar av att det blir för kallt och dragigt istället och får då stänga fönstret.

Just nu ligger Danne och sover efter att ha jobbat sista natten denna vecka...ska snart väcka honom för annars får han svårt att sova till natten.
Eva hängde med oss hem igår också och jag vet inte hur länge hon satt uppe och spelade sims 3, så hon sover fortfarande.
Amanda är ute på gården och leker med Felicia, fast hon kom nyss inspringandes och grät för att hon slagit i hakan i rutschkanan så jag fick plåstra om henne lite då hon hade ett litet hack på undersidan...inget allvarligt iaf och tårarna gick snabbt över så nu är hon ute igen.

Har ju tänkt knäppa kort på sovrummet också men har bestämt att det får vänta lite tills detaljerna är färdiga....saknas ju lite saker därinne...får se om de grejjerna ev. kan hittas på ikea.
Annars ser det ut som hej kom och hjälp mig över allt i huset nu men det har mycket med just renoveringen på övervåningen att göra...vi ska försöka röja upp nu under helgen och sedan ska taket målas i babyrummet.

Hoppas ni får en trevlig helg!


Lugnande besked

Nu har jag varit till BM och där var det bara lugnande besked

Hade ju 26 i SF-mått för 2 veckor sedan och hon tyckte inte att den växt något men nu har det smällt till som bara den och måttet låg på 30

Hjärtljuden låg på 154 och det trotts att bäs är så lugn nu.

HB - 114 så det hade gått upp ett snäpp
glukos - 8,3 men då hade jag precis ätit frukost
Blodtryck - 128/66 inte så jättebra enligt BM själv är jag urdålig på sånt så jag har ingen aning


Frågade hur bäs låg också eftersom jag misstänkt att huvudet är nedåt eftersom jag känner att bäs ligger på blåsan hela tiden.
Hade rätt också: huvudet neråt och ryggen längs min högra sida(när jag tittar på mig själv är det höger) och rumpan uppe under brösten och mjukdelarna mot vänster sida

Är superglad också för jag har fått en tid inbokad hos spec.mödravården i Gävle den 21 okt och då ska vi prata om min förlossning och jag ska få ett tillväxt-UL...oh så jag längtar

Vecka 30+1

Danne fick knäppa kort på mig o magen(och ni ser ju min nya frisyr där med + en himlans oreda runt om men den ska vi väl snart ha ordning på hoppas jag)...men som ni ser är den inte så stor även om jag tycker den känns större idag än tidigare.
Att byxorna sitter rakt över magen/naveln gör ju också att det ser lite konstigt ut.

Imorgon ska jag till BM igen och jag hoppas att sf-måttet har ökat...håller tummarna!

RSS 2.0