Påsklunch

Oj vad det känns konstigt när klockan bara är 21 och mina barn redan sover.
Tova har varit urtrött hela dagen och nu däckade hon i min famn och sov igenom ett helt blöjbyte vilket aldrig hänt tidigare. Funderar på om hon kan ha tänder på G då hon är så trött...får väl se vad det blir då det ju kan vara en vanlig tillväxtperiod också.

Idag har vi(barnen o jag) varit på påsklunch i Kungsgården med Öppna förskolan.
När vi kom dit fick vi fika(påskbakelse) och sedan fick de stora barnen gå med några vuxna och måla ägg medan vi andra passade barn och hjälpte till att laga mat och duka fram. 
Maten var ju bara sååå god att jag var tvungen och ta lite påfyllning :-P
Efter maten sjöng vi lite tillsammans och sedan var det dax för dem som kunde att hjälpa till...vi åkte däremot hem då Tova var hemskt trött och jag mest kände mig ivägen då.
Har haft jättejätte kul och hoppas på att de ska arrangera något liknande igen.

Pysslar hemma!

Ja då är det inte pyssel i form av scrapbooking utan jag har sytt i knappar i Dannes byxor o Amandas tröja o även lagat en av hennes klänningar som hade gått sönder i en söm.
(Igår sydde jag färdigt en gardinkappa men har 4 längder att klippa till och sy också.) 

Har provat ge Tova risgröt idag och det verkar fungera väldigt bra...än så länge iaf...hoppas hoppas att hon inte ska kräkas av det.
Ska till och koka broccolipuré som hon ska få till lunch och resten ska frysas.
Sedan ska jag nog försöka mig på att sy några dräggellappar eftersom lilla tösen dregglar o har sig hon är så söt men enerverande med sina händer i munnen och när hon pruttar med munnen så salivet stänker.



I förrgår var vi i Valbo och använde upp lite rabattkuponger i klädbutikerna på lite nytt till barnen och igår besökte vi klädbytardagen i Kungsgårdens sporthall där jag blandannat fyndade en superfin röd klänning till Amanda för bara 10kr.

Nä nu måste jag sätta igång innan Tova blir tokig på mig.

Ny vagn

(Detta inlägg skrev jag för några dagar sedan men av någon anledning hamnade det bland utkast utan att jag märkte det)

Äntligen har vi hittat en vagn som passar oss.

Kan inte det exakta namnet på den just nu men det är en Graco iaf

Den är väldigt skön att köra och tar inte så väldigt mycket plats bak i bilen


 

Höstkul

Scrappade denna  LO för nån veccka sedan lr så men har inte lyckats ta någon bra bild förän nu.


Till vänster har jag använt mig av trasiga akryldroppar, de finns även lite bland blommorna.
Har använt mig av pärlfloss för första gången.
Det är nog första gången ja lyckats använda så många blommor på en LO också, har många gånger beundrat andra som klarat av det men jag har inte lyckats på nått bra sätt förän nu.
Vad tycker ni?
 

Stress

Det är lite smått dåligt uppdaterat här inne, men jag skyller fortfarande på Facebook ;-)

Har tänkt lägga upp bild på min senaste LO men lyckas inte få några bilder på den(syster skulle inte du hjälpa mig fixa det där med bilderna på datorn?)



Försöker för fullt att få tag på Seljansborgs vaktmästare men det är omöjligt och jag som måste ha tag på nyckeln och veta om vi får tillgång till lokalen på fredag.
Lördag kl 14 är det ju dop och innan dess ska allt stå färdigt med marginal.
usch jag gillar inte alls sådan här stress....räcker med att servetter, läsk, blommor o sånt ska inhandlas på fredag innan jag ska till o fixa i lokalen.


Ska in till Sandviken o handla lite om en stund o kanske hälsa på i Östanå om de är hemma....vågar jag backa ner tro?


Ha det bra

Skaffat bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1617568/scraptroll?claim=32kq9sarmwn">Följ min blogg med bloglovin</a>

Städa


Skaffade en Iphone igår och har försökt komma underfund med dennes funktioner och inföskaffade mig också facebook som alla pratar så himlans mycket om och såklart är jag åtminstonde tillfälligt frälst eftersom nästan alla jag känner finns där inne*tji fick jag*
Är otroligt enkelt att använda sig av internet på denna telefon...kanske för att telefonen liksom handlar om internet, lite svårt att förklara men hoppas ni förstår ändå.
Gillar att den bara har någon enstaka knapp som man kan använda och förövrigt så består den av enbart touchscreen. 

  
Amanda har städat inne på sitt rum nästan hela dagen och är förhoppningsvis färdig till 18. Om hon är färdig då(lagt allt på sin plast men skräpet behöver inte vara borta då) så får hon vara vaken och titta på Melodifestivalfinalen och äta sitt lördagsgodis.
Nej hon har inte städat helt själv men jag vill att hon ska lära sig att inte riva ut varenda nedrans pryl hon har; på golvet, så fort hon kommer in i sitt rum. Så ja en hel del har hon städat själv med lite påpuchning från oss.
Jag ska gå och hjälpa henne lite till nu för jag vet att hon hemskt gärna vill se melodifestivalen o äta sitt godis.

Trevlig kväll!

Bakat

Nu har vi satt igång bakandet till Tovas dop och det är ju hög tid då dopet är nästa lördag.

Igår bakade Danne bullar och idag har vi bakat: 60st med hallongrottor och ett hundratal sirapskakor tror jag det blev.

Vi blir väl någonstans mellan 45-50 personer och 1-2st av varje kaksort/person borde väl räcka lr? Jag har alltid en tendens att överdriva bakandet och sedan står vi med en massa över som behöver ätas upp lr få plats någonstans.

Tårtorna ska Barbro(min pappas fru) göra.

Kärleksmums/snodas/kaffekaka(vad man nu vill kalla dem) ska bakas vilken dag som helst men ska komma på någon mer kaksort också men just nu vet jag inte.
Sju sorters kakor är mitt motto när det gäller att bjuda på dem, och med tårta och kärleksmums blir det ju 5 så 2 goda sorter till ska jag föröska komma på...kanske blir det en vanlig citronkaka.


Lilla spykrukan...

...ja det är väl också ett smeknamn, fast om det är så vidare snällt vet jag inte.

Idag har jag gett Tova havregröt(baby) och det hela slutade i att hon kaskadkräktes upp allt hon hade i magen när jag var på Öppna förskolans Babycafé som idag hölls på Storviks bibliotek.
Vilken himlans tur att jag hade ett ombyte med till henne, dessvärre hade jag inget ombyte till mig så det blev till att gå hem.
Slutasatsen blir alltså att vi nog får vänta lääänge innan vi provar havregröt igen...måste ju vara något i den hon inte tål. Kanske provar vi majsgröt istället, bvc-sköterskan rekomenderade det igår när vi var dit då den ska vara mildare än havregröt.

4 månader gammal är lillösen nu och oj så hon växer:
66cm lång är hon (men st68 i kläder är lite smått vi kör med 74 fast de är aningens långa i benen)
Hon väger 7810g och är 41cm runt huvudet.
Tova följer sin egen kurva väldigt bra.

Så gott

Ojoj vad vi har mumsat i oss en massa gott hemma hos mamma som fyllde år idag. Synd att jag inte tog med kameran och föreviga det härliga godsakerna . Det var ju t.o.m så man inte orkade smaka på allting.

Hon fyller år!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!!!
Jag hoppas att du får en väldigt mysig dag också ses vi när du kommer hem från jobbet


Bakat

Det har varit en intensiv dag och ändå otroligt rolig.
På förmiddagen tof vi(Cicki, Amanda, jag o Tova i vagnen) en promenad upp till Ica för att handla lite kyckling till lunchen och lite annat då jag ska göra en tårta till mor min som fyller år imorgon.
Efter lunchen och lite spelande på vårat Wii så skjutsade vi(Amanda jag o Tova) hem Cicki igen och sedan åkte vi vidare till Östanå där jag min klanskalle råkade backa rakt in i snön i föräldrarnas backe och där stod jag för bakåt kom jag inte eftersom jag fastnat i snön o framåt gick inte då hjulen bara spann.
Det slutade med att Mats fick hjälpa mig upp genom att sätta en kort bogserlina mellan våra bilar o ge mig lite hjälp på traven.
Efter att ha småprata lite därute så åkte vi vidare hem till syster Anna som tyckte att vi kunde komma dit och hålla henne sällskap när hon skulle baka bullar till mammas födelsedag. Det slutade med att Anna bakade en kladdkaka medan jag blandade till en pannkakssmet och gjorde iordning bulldegen( detta är första gången jag har bakat bullar på måånga, måånga år...tröttnade på det när jag började gymnasiet då jag sökt bageri o kom in men valde som några vet att gå kött och chark istället, misslyckades med mina bullar hela tiden på slutet).
Sedan stekte hon Fattiga riddare och tog en paus för att åka iväg en sväng och hämta upp några av sina kaniner som varit o tävlat.
Under den pausen så plockade jag och Amanda ur o i diskmaskinen så vi skulle ha lite plats över för bullbaket.
Det blev så att jag bakade ut bulldegen o gjorde iordning dem innan vi åkte hem och sedan fick Anna pensla dem och passa dem i ugnen(Hoppas att det gick bra och att du inte brände någon?!)

Imorgon är en dag för sig då ska det göras lite allt möjligt innan jag fixar irodning tårtan och åker till Östanå för att fira mamma.

God natt

Bättre i natt

Idag kommer det återigen att handla om sömn men i en mer positiv bemärkelse.
Igår somnade Tova tidigt igen o Danne gick och lade henne i hennes säng vid 21, men inatt vaknade hon inte en endaste gång.
Ca 6.30 klev jag jag upp när jag hörde att hon gnällde till...han gå på toa och sedan kom Danne ner med henne till mig(jag trodde att han somnat redan men inte).
Den här gången så har jag iaf fått sova ordentligt för jag gick och lade mig runt 21.30-22.00 och har alltså fått sova mina 8 timmar ändå trots en lite tidig morgon.
Otroligt skönt att vara pigg o nöjd när ens barn vaknar istället för att få dåligt samvete för att man jämt är trött på morgonen och de eller...ja...Amanda får sitta ensam framför tvn.

Tova är tydligen riktigt ordentligt trött. Gick upp o satte mig ens väng vid datorn men hon var bara ledsen o ville inte äta eller att jag pratade med henne så provade lägga henne i spjälisen o drog igång speldosan( i form av en halvmåne som hänger i i sänghimeln ovanför spjälsängen) och hon låg där o tittade intresserat på den, sedan gick jag in 2 gånger(var 5 min) då tittade hon på mig och log lite o tredje gången jag gick in så sov hon lugnt.
Skönt att  jag får en liten lugn stund och att hon inte väcker sin pappa innan han ska vakna vid 12 men framför allt så att hon får somna på ett sådant positivt sätt.

Ja, jag ska väcka Danne vid 12 (frågade honom igår om han ville sova tils han vaknade lr inte) då vi ska åka upp på Ockelbo marknad och kika runt lite på vad de har där. Skönt att få sig en liten promenad o titta på saker samtidigt, hoppas bara att det inte är så väldigt bitande kallt som det oftast har otur att vara på den vintermarknaden.  

Ha en mysig dag i det vackra vintervädret!

sömn

hade skrivit ett inlägg imorrse men det försvann tydligen....väldigt konstigt.

Inlägget handlade iaf om Tovas sov-vanor.och jag hade som tur var sparat det på ett annat ställe

"Tova har bara somnat tidigare och tidigare på kvällarna nu. Normalt så somnar hon runt 22-23 och sover till 7-8 utan att vakna.
Nu började hon somna 21 o vakna nån gång runt 3 för att bli matat under natten.
Men igår då somnade hon redan vid 20 och vaknade vid 23.30 för matning och strax efter 4 vaknade hon och ansåg att nu var det morgon...inte alls kul för en mamma som fått sova ca 5 timmar och absolut behöver 8 timmar för att känna sig pigg o glad.
Tova somnade igen i min famn medan jag började skriva detta inlägg o nu sover hon i sin säng igen. Så ja nu har jag varit vaken sedan 4 o bara väntar på att ytterligare en timme ska gå så jag kan ta Tova i vagnen o gå på spädbarnsmassage. Kanske jag borde gå o lägga mig en stund o få en timme sömn till? om hon sover så länge vill säga...annars somnar hon väl säkert när vi är på massagen den busungen."

Nähä

Nu har jag precis tagit en promenad upp till Öppna förskolan som tyvärr inte hade öppet.
Gick in på Ica där jag köpte lecakulor och en palsternacka som jag ska göra purée på...får se vad Tova tycker om det.

Just nu vet jag inte vad jag sak hitta på...jag känner mig bara riktigt uttråkad på allting.

Suck


Fel sida

Ja idag har jag vaknat upp på fel sida om sängen känner jag.
Det började med att Tova vaknade mitt i natten o ville ha mat....fast det är ju inget att vara sur över o det var jag helt beredd på också.
När hon väl somnat om så vaknar Amanda av att hon drömde mardrömmar om ormar så hon fick krypa ner i min säng en stund också låg jag där o höll om henne sedan gick hon tillbaka till sin säng o lade sig o lyssnade på en skiva. När jag håller på o somnar om ordentligt igen så har Amanda tydligen inte somnat än utan måste gå på toa o det kan hon ju inte göra utan att fråga.
Sedan fick jag iaf sova fram till 6tiden när Danne kommer från jobbet då jag vaknar till igen o säger hej inget konstigt där heller.
Amanda kliver upp efter en stund och frågar om hon kan gå o se på tv(här anser jag dock att det är bra att hon frågar så jag vet att hon inte kliver upp mitt i natten för att se på tv).
Sen så börjar det det som gör att jag blev så sur.....Danne evinerliga snarkningar...de har bara blivit jobbigare o jobbigare med tiden o normalt sätt brukar det räcka att jag puttar till honom några gånger lr säger till honom att vrida på sig så för när han ligger på sida brukar de upphöra, men imorrse då hjälpte inte ens det och inte förän jag blev förbannad o klev upp så slutade han snarka.
Idag kommer jag nog säga åt honom att han får söka hjälp för sina snarkningar lr så får han gå o lägga sig o sova någon annanstans. det räcker ju inte med att jag är sur p.g.a det utan jag fick också huvudvärk av att behöva bli störd i sömnen hela tiden.

Förhoppningsvis är jag på bättre humör när jag kommer hem från Öppna förskolan...jag känner att jag bara måste dit idag för att inte spy av tristess.


Önskar  er andra en bra dag !

Nehepp

Händer inte mycket alls här just nu.
Danne ringde försäkringsbolaget som talade om att eftersom vattnet kom utifrån så gällde ingen försäkring på det...helt sjukt tycker vi såklart.
Danne har hängt upp en kupévärmare en sån där lagom bit från det blöta o haft på medan vi varit hemma och sedan ahr vi en avfuktare som står o går hela tiden, Han täckte också för balkonggolvet med plast  och äntligen verkar det som att det torkar ut lite...vi hoppas på att vi ska kunna vänta med och fixa tills vädret har blvit bättre...går ju inte att göra något när det snöar och nästintill blåser stormvindar ute.


För övrigt så har vi varit in till Sandviken och handlat den mesta maten för ca2 veckor framöver....mer än så blir alldeles för mycket att planera i förväg.
Kikade in på Bernö och njöt av alla vackra blommor en stund, köpte också två små blommor(Murgröna - grönvit variant) som jag ska ha i två betongkrukor jag köpte på rea för ett tag sedan.
Hade jag haft råd hade jag slagit till på lite fler klätterväxter att ha i ampel men det fungerar ju inte just nu.



Tova är fortfarande vädligt hostig o somnar tidigt på kvällarna med en nattlig amning så jag ska snart gå och sova för hon har redan sovit nån timme i min famn och nu sover hon lugnt i sin säng.

Amanda sover också gott i sin säng och tjatar varje dag nu om att vi ska åka och hälsa på olika människor som vi känner men vi vill inte hem till folk när vi är så förkylda o hostiga.

Vi var ut en liten vända till Högbo igår iaf och åkte några vändor med en sådan där madrass och det var ju bara hur kul som helst...förhoppningsvis friskar vi på oss lite snart så vi kan åka it igen o stanna en längre stund och även grilla lite korv.




RSS 2.0