Leklandet

För lite mer än 1 vecka sedan var vi iväg med våra två uttråkade flickor till Leklandet Delfinen i Gävle för första gången. Tjejerna hade superduperkul...men fy vilken ljudnivå de är där inne! Utöver ljudet från alla barn som leker så har man föräldrar och släktingar som sitter och tjattrar och allt detta i en enda stor lokal. Det finns liksom inga avgränsningar som kan göra att ljudnivån blir lägre..och efter 2 timmar då var jag helt slut och klarade inte av att vara där något mer. Priset på glass var nästintill hutlösa...10kr för en ynka Piggelin och sedan var de andra priserna ännu värre)...men gick man in på Rusta som ligger vägg i vägg har du där de normala priset på7kr (på det så verkade det baar vara en anställd som stod i kassan både för dem som handlade mat/glass/dryck och för dem som ville betala för att komma in fast det var två helt olika köer!. Man får heller inte ta med sig något att äta lr dricka dit vilket jag egentligen tycker är helt patetiskt annars hade det kunnat varit värt deet med egen matsäck istället för snabbmat. Amanda frågade om vi kunde åka dit igen och jag svarade helt enkelt att jag inte har en aning. Danne och jag kom överrens om att nästa gång då åker vi till Falun och ser hur det är där..man måste ju pröva sig fram för att hitta det man gillar ;-)
 
 
 
)
 
skulle det ker är Amanda 
 

Impulsiv resa

På lördag morgon så gjorde Danne och jag precis som vi brukar...helt impulsivt så valde vi att boka in oss på Best Western Hotel i Eskilstuna 2 nätter(inkl. frukost) och i priset ingick inträde 2 dagar på Parken Zoo med åkband. Vi kollade såklart väderprognosen innan och den talade om att lördag och söndag skulle vara utan regn, men med regn på måndag och det passade oss perfekt eftersom måndagen var den dag vi valt att åka hem igen.
 
Här är vårat hotellrum och utsikten därifrån. 5 våningar upp hade vi vårat rum. Väldigt mysigt var det och ett jättefint badrum med dusch(som jag glömde ta kort på tyvärr) hade vi också. En extrasäng ingick i priset och där fick Amanda sova och Tova sov mellan mig och Danne. Tyvärr var rummet lite varmt då det inte fanns någon AC och solen stod på och lös på fönstret när den dök upp på morgonen men som tur var så kunde man ställa upp fönstret på natten och det vsalnade då av lite iaf så man kunde sova lugnt.
 
På väg in på Parken Zoo första dagen(lördag) 
 Vi gillade verkligen Parken Zoo då karusellerna va otroligt barnvänliga men det funkade bra för vuxna att åka med också. Första kortet var även den första karusell barnen åkte och 2:an var min stora favorit men även de andras då vi kunde åka allihop i den och Tova hon skrattade såd et stod härliga till när de snurrade och Amanda hon skrek gällt så man nästan tappade öronen ;-)
Radiobilarna ville Danne ta med Tova i men hon var 1 ynka cm för kort och fick inte åka så hon stod besviket med mig på sidan och tittade på, som tur var så fanns det fler roliga karuseller hon kunde åka(fler än jag lagt upp bilder på här) och Amanda och Danne åkte runt och krockade istället.
En liten tur med tåg fick det bli också...Danne åkte den med flickorna första gången då det bara fick vara 1 vuxen/vagn och det var 4 vagnar(med loket) så man fick köa en liten stund men inte alls så där jättefarligt länge
  
Sedan bar det av vidare mot djuren. Vi såg sköldpaddor, dvärgflodhästar, geparder, jätteuttrar, lejon, tigrar, röd panda och många många fler djur!! Tova hoppade på alla plast-och gosedjur som föreställde tigrar och lejon och den här tigern fick sig också en stor puss i pannan :-D
 
I Ordköping där Kalle Kunskap håller till fanns det en jättestor bubbla på backen som man  fick hoppas på om man tog av sig skorna. På kvällskvisten ett tag innan stängning så var där helt tomt på folk och Danne tog sig upp på bubblan med flickorna och även jag klev upp sås måningom och jag ahr då aldrig skrattat så mycket...det var verkligen hur kul som helst att studsa upp och ner och tappa balansen både nu och då. när jag satte mig på rumpan så hoppade Danne på bubblan så hela jag hoppade upp och ner där jag satt.
Amandas favoritkarusell var utan tvekan Piraten...vilket visar att den ungen då inte är ett dugg höjdrädd iaf vilket ju är toppen...hon åkte den först med pappa och sedan några gånger ensam också.
På tredje bilden kan ni se Danne och Amanda när sista åket för dagen(som då blev med Piraten) är avklarad men killen som sköter den berättar att de sitter fast och att han inte kan få loss dem...som tur är fick han hjälp och de behövde inte sitta allt för många minuter innan de kom på att det inte fanns något tryck i slangarna(hydral?)
 
Hela lördagen var min mage upp och ner och jag kände mig  även konstant kissnödig och fick leta upp en toalett både nu och då. Misstänkte sedan någon dag att jag åkt på UVI och bestämde mig för att ringa 1177 och få veta vart tusan jag skulle vända mig i denna främmande stad och så inte hela resan skulle bli förstörd.
Efter att ha ringt till Familjeläkarjourens båda telefoner och hon bara kom fram till telefonsvarare så hänvisade hon mig till akuten och dit åkte vi direkt efter att Parken Zoo stängt för dagen(kl 19)...fick ta en nummerlapp och vänta en liten stund bara. Lämnade mina uppgifter, närmast anhörig och fick kissa i en mugg. Sedan fick jag sitta 2 timmar innan en sköterska hämtade mig...hon tog med mig till ett rum och kollade blodtryck, puls, temp och då läkaren inte ville ha några andra prover just då så undrade sköterskan om jag kunde vänta i väntrummet? Jo det kunde jag väl(där fanns ju iaf tv att titta på tyckte jag). Flickorna hade fått låna film av en tjej i receptionen och var inne i barnens väntrum och tittade på film och lekte. Fick veta att det skulle kunna ta lång tid innan läkaren hade tid så jag skickade iväg Danne och flickorna till  McDonalds så de skulle kunna få i sig middag då vi ju var vrålhungriga allihop eftersom vi inte ätit någon middag än. Själv så åt jag en risifrutti för 14spänn för atts tilla hungern lite medan jag väntade. Så småningom kom Danne och flickorna tillbaka igen och jag hade fortfarande inte fått träffa läkaren än. När klockan strax efter 23 var flickorna helt slut och vi föräldrar med och då gick jag och frågade dem i receptionen vad i hela friden som hände och de talade om att jag p.g.a att jag enbart kommit in med UVI blivit bortprioriterad men de skulle fixa rum så snabbt de kunde. Fick så småningom komma in i ett rum och väntadce på lärkaren i 30 minuter lr så...hon var för övrigt jättetrevlig och bad om ursäkt att jag fått vänta så länge och hon skyndade sig så gott hon kunde så jag skulle få komma därifrån. Fick tillslut 1 tablett penicillin (och recept skickat till apoteket) och kunde åka tillbaka till hotellet runt kl 00.30 där vi allihop däckade rätt så snabbt. Dagen efter klev vi upp runt 9 och gick ner för att äta frukost i restaurangen men vi var alla väldigt trötta.
 
 
Sedan bar det iaf iväg till Parken Zoo igen men vi gick till badet först där flickorna doppade sig lite och sedan var det dags att hitta någonstans att äta lunch. Slutade med att vi åt på Coops lilla snabbmatsrestaurang(där flickornas mat blev gratis då de bjöd på den om vi vuxna också köpte mat av dem) efter att vi varit in på apoteket och hämtat ut resten av mitt penicillin.
 
Nu var det så dags för att verkligen ta sig in på Parken Zoo igen.
Amanda Tova och Amanda kramaade en appa som stod och hälsade oss välkommna.
Tova åkte i en liten tuff röd sportbil(innan hade hon åke både i svanen och på krokodilen bakom den röda bilen)
ViVi fick även en bild på flickona som kängurur :-p
 
En liten tur till barnens zoo där jag valde att stanna utanför då jag var helt slut och inte orkade mer. De andra var och häslade på både getter, ponnyer och kaniner. Själv så fick jag sällskap av en höna som spatserade runt utanför inhängnaden.
 
Amanda ville inte alls åka ifrån parken den dagen men vi gjorde det ändå och letade reda på McDonalds där vi åt middag. Vi var också in på godispalatset som låg bredvid vårat hotell men fick handla i omgångar för att inte Tova skulle riva ner allting. Tjejen som jobbade där var såå snäll och Tova fick en klubba.
Sedan spenderade vi tid på hotellrummet försökte få flickorna att sova. först var tanken att vis kulel sitta vakna och titta på "Mamma Mia" på tv men det tog sådan tid att lägga Tova och sedna kikade vi en litens stund på tv innan jag bara inte klarade mer och somnade för natten. Sov väldigt gott den natten trots jobbig förkylning.
Vaknade lite efter kl8 och fick skynda oss för att hinna äta frukost. Sedan var det dags att packa ihop och åka hem. Amanda sov på vägen hem och Tova myste med sin smurf som pappa lyckats vinna åt henne.(Jag lyckades vinna  2st mjuka kungakronor och en stor förpackning Sweischernöt och Danne smurfen och en stoor basketboll..sedan var det lite småsaker också).
 
Vi hade en toppentrevlig helg och det är något som vi båda känner att vi kan göra om igen(men en rikigt varm sommar skulle vi inte vilja bo på det hotellet utan AC)...kanske blir det samma ställa lr kanske vi åker någon annanstans...känns så otroligt skönt att Tova börjat växa till sig så pass att man kan klara en hel helg utan vagn och utan allt för mycket bråk :-D

Bilder

Här kommer det några bilder från resan ner till Stockholm och Cinderella-kryssningen :-D (klicka om ni vill se dem större)
 
 Här stannade vi på rastplatsen utanför Uppsala...det är såå fint där och ungarna lekte glatt av sig efter att ha suttit still i bilen och vi lekte såklart lite vi också och turades om att gunga gungbräda :-p
 
Se så glad jag är ;-)
 
Äntligen kommer vi fram och kan checka in
 
Tova sov som tur var igenom en stor del av väntandet i bilen
 
Efter ett besök i hytten för att lämna av väskorna så tog vi oss upp på toppen och tittade på den vackra utsikten(Gröna lund) i fören blåste det iaf inte lika mycket som på de helt öppna ytorna
 
Så här vackert såg det ut när kvällen kom och vi var ute på havet
 
 Flickorna ritade och lekte så det stod härliga till
 
Sista turen i Taxfreen avslutade Tova med en liten dans med stora idolen Ville Viking. Hon ville ta med honom hem också men det fick hon ju inte då han trivs bäst på båten ;-)
 

ingen vila...

slappna av trodde jag men icke...vi har varit i farten i två veckor nu och känns knappt som att vi varit hemma något alls fast vi har så klart varit det. Håller just nu på och väntar in finare väder så vi kan sätta fart med taket utvändigt över hallen men vädret står inte alls på våran sida :-/ under tiden så fixar vi "ett" nytt jordgubbsland...det kommer bli såå fint när det är klart :-)

Allt för denna gång...

Borta bra, Men hemma bäst!

I måndags så startade Dannes semester och vi "firade" det hela med att ta med oss barnen och deras moster Eva på en Cinderella-kryssning...vi har verkligen haft kul men det har även varit ansträngande...att åka på en sådan kryssning med små barn är inte direkt idealiskt :-p
Vi åt en massa god mat, flickorna lekte och träffade Villie Viking, Eva passade flickorna medan Danne och jag bokade in oss för badritualen på Cinderella SPA och även en varsin 10minuters behandling med hårbotten och nackmassage...det var jätteskönt!  (och när tjejen var klar och jag egentligen skulle rest mig och gått där ifrån så började hon fråga om jag hade fått nån diagnos på min hud i ansiktet och syftade på hudens rödhet och struktur...det har jag inte fått och hon rådde mig att kolla upp det på en gång då hon trodde starkt på rosacea i första stadiet och hon berättade att det kan bli MYCKET värre. Jag har funderat mycket på sistonde över min hud och inte alls kännt mig bekväm och t.o.m fått frågor om varför jag är så röd och knottrig...sökte t.o.m på rosacea och funderade på och söka hjälp men detta fick mig att ta steget, så nu har jag ringt HC och bokat tid hos läkare...sedan är det bara att hoppas på en remiss till Hud i Gävle).
Även om vi hade jätteroligt så skulle vi aldrig göra om en kryssning med en 2-2½åring igen...det var extremt jobbigt med en liten fröken som inte ville äta, skulle bytas blöja på mitt i maten och som bara sprang iväg och vägrade lyssna alls. När vi skulle hem så var vi helt slut...alla utom föraren(Danne) somnade innan vi ens kommit ut ur stockholm!
 
När vi kom hem så kände jag verkligen att ordspråket Borta bra, Men hemma bäst! stämde så otroligt bra in och man är verkligen glad över att vara hemma och kunna slappna av igen.
 
Lägger in bilder från resan vid ett annat tillfälle :-)
 

RSS 2.0