målat med distresser

Det här kortet scrappade jag till döttrarnas kusin när hon skulle fylla 7år

Jag har färglagt det mesta av trollet med distresser och det var första gången jag provade på det...gillade verkligen resultatet även om jag tyckte det tog längre tid att måla motivet än det tar med pro markers


Stormvindar

Visst är det mysigt med vinter och snö :-)
Fast just nu är det inte vidare mysigt ute...det blåser stormvindar ute. De sliter och drar i taket på vårat hus och det knäpper i väggarna. Det är inte alls lugnande ljud utan snarare sådana som gör en lite orolig så här på kvällen när det annars är mörkt och tyst.

Tova är superduperförkyld och har svårt att sova...slutar säkert med att Danne åter igen får sova med henne i soffan :-/

Idag har jag varit in till Sandviken med lillasyster Eva och hjälpt henne storhandlat :-)
Blev inhandling i Sandviken eftersom jag ändå skulle dit och gå till tandläkaren, hade tid för lagning. Var inplanerat lagning av 2 hål men då jag är så förkyld slutade det i en lagning och sedan en undersökning, slutade i att jag hade ännu fler hål jag måste komma tillbaka och laga. Visar verkligen hur mycket jag måste ta itu med tandborstning, tandtråd och sköljning*blä*
Ja självklart lär man ju få ordning på det på en gång.

Mysigt värre

Idag är det 30 dagar kvar till Julafton och såhär långt har jag hunnit med att hänga upp julgardinerna, julstjärnorna och spraya fönstren med frost.
Varit på Öppna förskolan  och bakat pepparkakor, haft adventsfika och gjort iordning Jansson till jullunchen.
Innan veckan är slut ska det upp ljusstakar i fönstren också och adventsljusstaken ska göras iordning.
Beställde en stjärna att ha i toppen på granen. Det är inte vilken stjärna som helst utan en sådan här har jag letat efter i flera år men inte hittat. Det är en stjärna man har lampa i så att stjärnan verkligen syns ordentligt och ger mer ljus åt rummet :-)


Det börjar verkligen kännas som att julen närmar sig nu och jag älskar det!




Något jag däremot inte älskar är....förkylningar...och...hosta. Det började som vanligt med att Amanda fick hosta och blev förkyld bara pang så där(hon fick vara hemma från dagis förra veckan) och sedan har hon lyckats smitta mig och Tova IGEN *blä*
Så Tova stackarn har svårt att sova då hon är täppt i näsan och hon hostar så det rosslar nått ordentligt.
En annan är förkyld och det kittlas i halsen så jag hostar, inte trevligt alls!
Amanda får vara hemma från dagis denna vecka också så hon blir frisk nån gång.

Den fjärde december ska vi ju åka till Tomteland med Dannes jobb och det vill vi inte missa för allt i världen...det var år och dag sedan jag var där sist. Jag tror att det kommer blir spännande för Amanda att åka dit...jag var själv ungefär i hennes ålder när jag åkte dit första gången och fick diplom med mig hem efter att ha träffat tomten och vi pratade mycket om det efteråt mina syskon och jag :-) 


Har ni börjat tänka på julen än?

Här är man i full gång.
Igår så hjälpte jag o lillasyster Eva till hemma hos mamma med att stryka och hänga upp julgardiner i köksfönstret och ställa upp en massa tomtar och andra julprydnander i huset.
Här hemma så har vi satt upp den röda ljusslangen vid trappen på framsidan och det blev riktigt mysigt..men måste nog skaffa en timer till den så man slipper gå ut och tända den.
Julgardinerna till vardagsrummet är tvättade och ska nu bara strykas och hängas upp...får se om det blir ikväll lr imorgon..ja inom de närmaste dagarna blir det då iaf.
Set fram något enormt mot julen och tycker det är helt berättigat att ta upp julsakerna tidigt eftersom man precis efter nyår har tröttnat på dem.
Så har ni börjat med julstöket?

För 1 år sedan

Vid den här tiden för 1 år sedan låg jag på operationsbordet och förberedes för kejsarsnitt.
Då visste vi inte alls vem den lilla grodan i magen var.

Den 9 november 2009 Kl 11.40 föddes så Tova Theodora Vilja Maria Andersson.

Vi har nu snart känt henne i ett helt år och vi kommer aldrig sluta älska henne som den hon är.
Grattis på födelsedagen min lilla groda!!!

(och grattis på namnsdagen också! )

Besök

 
Jaha då sitter man här och vet inte ritkigt vad man ska göra. Danne har åkt till jobbet redan, Tova sover och Amanda somnar förhoppningsvis när som helst.
Hoppa in i duschen ska jag iaf göra men sen då? Blir väl att titta på nån film för framför datorn kan jag inte sitta mer nu för hela armen håller på o domnar av efter all dator de senaste dagarna(fast jag gjort så mycket annat).



Nu på kvällen har jag haft farmor och farfar på besök...de var påväg hem från stugan och ville passa på att fira Tovas ettårsdag även om det var 2 dagar för tidigt. De gav henne byggbägare(från Bambino) och hon var så glad och grejjade med dem en hel del :-)

Känns som att det kanske ändå inte kommer så många när Tova fyller år, de flesta verkar ha fullt upp med sitt. Ja vi får väl se...



Varför inte baka oftare?

Är det inte konstigt att man inte bakar Havrekakor hemma oftare än man gör???
De är ju superenkla att göra, lätta ingredienser och sååå goda :-D
Havre-/gaffelkakor
200 g smör/margarin
4 msk socker
1½ dl havregryn
3 dl mjöl
rör ihop margarinet och sockret, tillsätt havregrynen och mjölet och rör ihop.
Tag fram en plåt med plåtpapper på.
Rulla bollar av degen och lägg ut på plåten tryck sedan med en gaffel på varje boll
och ställ in dem mitt i ugnen ca 10 min i 200grader


Ja som ni kanske förstår har jag satt igång med bakandet av småkakor till Tova´s ettårsdag som är på tisdag och havrekakorna stod först på tur(Danne har däremot redan bakat bullarna) och näst efter det kommer cocoskakor...efter det vet jag fortfarande inte måste titta i lite fler böcker lr på nätet tror jag.
På måndagen ska jag iaf hinna baka en citronkaka och hmm...2 st tårtbottnar tror jag det får bli....jag föredrar när dessa inte varit frusna eftersom de lätt blir torra när man tinat dem.
Jag har helt ärligt ingen aning om hur många som kommer men eftersom hon fyller ett år så räknar jag med att det blir ett antal iaf.
Nu ska jag fortsätta baka....

Blogcandy

Mysmumlan firar att hon haft hela 50.000 besökare och lottar ut dessa mysiga stämplar från Rachel Anne Miller




(klicka på bilden så kommer ni till Mysmumlans blogg)


jag hoppas naturligtvis på tur :-)

RSS 2.0