Tandvärk

Jo jag har haft problem med tandvärk lr ja egentligen så var det tydligen inte tandvärk utan tandköttsinflammation vid en av mina visdomständer...fick iaf antibiotika utskriven av tandläkaren i lördags och den ska ätas i 10 dagar. 2-3 dagar tog det innan antibiotikan hjälpte till att få ner svullnaden och nu är behöver jag inte äta värktabletter även om jag fortfarande har lite småbesvär.



Igår tog jag barnen på en promenad tillsammans med Öppna förskolan till Nymmenåsen i Västerberg. Det var väldigt fint där uppe och vi hade tur med vädret.
Vi hade med oss kycklingsallad(hemmagjord)  som bara var hur god som helst o till det drack vi festis.
När Tova skulle äta sin mat var hon så fruktansvärt trött att hon i stort sett sov i vagnen när jag matade henne med burkmaten.
Amanda fick "blåsa" riktigt stora o vackra såpbubblor och red också på den stora(trä)hästen.

När vi kom hem var jag helt slut och tog en timmes stödvila då ögonen sved av trötthet och efter det åkte vi in till Sandviken och handlade lite att fylla på förråden med.
Köpt en ny hjälm åt Amanda så idag har jag cyklat med henne till dagis o haft Tova i barnsitsen med Amandas gamla hjälm..ska dock köpa en ny åt henne med som sitter bättre o gör att det blir mer bekvämt för henne. 

Just nu ligger Tova i soffan i sover och Danne sover uppe efter att ha jobbat natt...jag skulle egentligen ha gått ut o rensat lite i nått land men kan ju inte lämna Tova i soffan då hon kan ramla ur om hon vaknar, börjar röra sig o snurra runt.

Idag måste jag till Bernö o köpa jord och nya större plastkrukor då det är ett måste att plantera om tomatplantorna nu om jag vill att de ska överleva. Måste hitta något skydd till fönstret med så inte solen bränner sönder mina växter....ska leta efter snygga bordstabletter i typ någon genomskinlig plast och ett besök på H&M i Valbo kanske för att köpa skor åt Tova...de hade så söta där när jag var där sist men då hade jag inte Tova med så kunde inte prova fram någon bra storlek. Ny Byxor till Danne står också på listan men han är så svår att hitta till...lite kräsen med hur de sitter/känns över magen är han min karl ;-) o sen har han en liet knepig storlek med som är svår att hitta.

Nu ska jag iaf försöka hitta på nått vettigt medan jag har händerna fria :-)

Feber :-(

Jo vi fick besök på lördagen...mamma, Mats, Eva, Andreas och Elin kom förbi och fikade lite med oss och Danne fick 2st pikétröjor och 1 par mysbyxor...fick genast tummen upp då han inte gillar att köpa kläder åt sig själv utan går runt i trasiga o fläckiga kläder hemma  hellre än att köpa hela o rena nya.
Haha måste skratta lite för nu låter han ju som världens slusk men så är det inte heller missförstå mig rätt ;-)

På söndagen fick också besök men denna gång av först Britt-Marie, Stefan och Jessica och det besöket avlöpte väl och Amanda visade att hon kunde cykla och att hon kunde komma upp på trapetsen(visst heter det så när det är en pinne som hänger i två rep?) alldeles själv.
Innan de åkte hem  så sparkades det boll med Amanda i mitten som försökte få tag på den.
Sedan kom Dennis, Cattis, Anna och Nisse. Medan de andra forsatte sparka boll så gick jag o Cattis runt gården en sväng o tittade på lite växter och jag delade våran basilika (som nästan börjat sprida sig som ogräs) och skickade med Cattis en del hem...får väl hoppas att basilikan överlevde den omilda behandlingen.
 
Igår så gick Danne på fm-skiftet och klev upp tidigt.
Medan han var på jobbet så tog jag ungarna med mig upp till Öppna förskolan där det firades att familjecentralen blev 4 år...de bjöd på en supergod tårta med fyllningar jag aldrig smakat förrut det var ett lager med persikofyllning, ett med avakadofyllning(den var typ blandad med socker och citron lr nått sånt) och ett lager lingonsylt blandat med grädde.
Lyckat till tusen var det iaf och vi stannade ända till 14...delvis också för att Tova hade tid på BVC 13.30.
Igår fick hon sina 2 sprutor som hon skulle ha fått när hon blev 5 månader men läkaren tyckte att hon skulle bli frisk först men nu är Tova inne på 5:e(?) vändan med förkylning och hosta(med en vända magsjuka emellan) så då tog vi sprutorna nu iaf.
Tova gjorde inte ett knyst första sprutan och andra sprutan så pep hon bara till lite lite grann...hon är så duktig så...den genen måste hon ärvt från pappa sin för jag avskyr sprutor och Amanda är likadan.
Inte hade tösabiten gått upp i vikt heller utan snarare ner lite så nu får vi öka på maten en aning fast på längden hade hon vuxit 2cm iaf.

När vi kom hem från Öppna förskolan o Bvc så lämnade jag över Tova till Danne o gick o lade mig på sängen för att läsa en bok...men inte lyckades jag hålla mig vaken inte utan somnade pladask och sov nånstans runt 2 timmar tror jag. Tova hade somnat i Dannes knä hon med så hon missade middagen vilket togs igen med gröt som vanligt och en hel massa ammning efter det.


Natten blev inte problemfri heller utan Tova fick feber och ville ammas en hel del under natten så det slutade i att hon somnade o jag lade henne i en soffan med kuddar runt sig och sedan somnade jag i dne andra soffan o klev upp runt 6.30 när hon vaknade o var hungrig igen.

Just nu har hon fått tillbaka febern igen och sover som en stock i sängen.
Lite problem blir det dock då Amanda ska hämtas om 20 minuter och jag helst vill slippa väcka lilltjejen när hon verkar behöva sin sömn. Men vad kan man annat göra när man är ensam hemma?...nej precis ingenting det är bara att klä på henne det.
När Danne kommer hem från jobbet så däckar jag väll i sängen igen efter en natt med lite sömn...måste ju förbereda mig på att kommande natt kan bli likadan.

Hoppas iaf att ni får en otroligt härlig dag i det vackra & sköna vädret!


Blogcandy



Svensk scrapbooking lottar ut Vilda-stämplar :-D


Åh så härligt...

...väder det är idag!
Idag har jag först promenerat iväg med en massa glasburkar och en del mjukplast till sorteringen bakom Ica och det var så otroligt skönt även om fukten i luften är lite småjobbig.
 Sedan har Danne satt igen ett hål i verandagolvet medan jag och Amanda spolade och torkade av utemöblerna.
Nu så står de på verandan med dynor och allt och njuter av solskenet.

Har gjort en tårta idag också(banan och marsan innuti och utanpå grädde, mandariner och vindruvor) då vi ska fira att Danne fyllde 29 år i onsdags...tårtbotten är såklart gjord från "scratch" och bakade även sega chokladrutor som bara är så goda att det kanske inte finns några kvar om det kommer gäster.
För vi börjar faktiskt fundera om det kommer dyka upp nån idag...men vill de ha tårta och bullar så är det idag som gäller imorrn finns inget kvar.


Jag har tränat Step med Wii fit och det är bara såå kul och det får en verkligen att börja svettas och Hula hoop kan kanske få lite runt midjan att börja försvinna..om inte annat så tränar man ju upp rörelseförmågan iaf och i allt så är det en hel del balans och hållning också. 

Nu ska jag kika runt lite på nätet...ha en härlig dag i solen!

Övat

Innan magsjukan så var jag ut och knäppte lite kort och övade på att ta sådana där fina närbilder.

Här är de vackra Gulsipporna som växer i grupp i ett hörn av gården



Svartvinbärsbusken var perfekt att öva på. Jag verkligen älskar våren när man ser alla knoppar som brister och överallt blir det alldeles grönt.



En gul snäcka hade satt sig fast på väggen ner till källaren 


På Valborgsmässafton var promenerade vi (Cicki, Amanda , Nicole med dåvarande pojkvännen Anders och jag med Tova i vagnen) till Bro och tittade på majkasen och det helt fantastiskt vackra fyrverkerierna som jag inte kunde föreviga på bild då jag glömde ta med hörselkåpor till Tova och fick hålla för hennes öron när hon försökte sova.


Det var allt för denna gång.


Pigg o glad igen

Ja nu är Amanda bra igen...skönt när det går snabbt sådär. På henne märks det inte alls att hon varit någe dålig utan hon är verkligen hur pigg som helst.


Idag har vi städat här hemma på förmiddagen och när jag höll på och torkade golven i köket så gick moppskaftet av så det blev bara nedervåningen som fick moppade golv.
Ska köpa ny mopp imorgon så övervåningen kan få sig en dust också.

Jag har varit ut och plockat 3 liter nässlor som jag har förvält,grovhackat och fryst in...ska bli så gott med soppa till hösten när man verkligen behöver alla de där nyttigheterna.
Medan nässlorna svalnade av så var vi ut med Tova i vagnen och gick en vända runt kvarteret så hon skulle få sova...stannade en sväng i en lekpark där Amanda gungade o åkte rutschkana.
När vi kom hem så vaknade Tova nästan på en gång och det trots att hon är svintrött...jag kan inte förstå varför man inte sover när man är trött.


Danne jobbar eftermiddag den här veckan och fyller 29år imorgon och till helgen har vi tänkt bjuda de som vill på tårta och bullar.
Undras om det är någon som vågar dyka upp?



Imorgon em ska jag åka på pingstloppisen med ungarna...ska lämna av lite grejjer bl.a. den där 80-tals vagnen vi köpte tidigare..nu står den bara och tar plats och fungerar som avlastningsvagn istället.


Känner mig scrapsugen igen men kan inte vara upp med Tova eftersom hon har börjat lyckas flytta  sig lite nu + att hon fortfarande är rätt så grinig på golvet och gåstol är uteslutet så länge det inte finns nån grind uppe.

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på nu. Skulle behöva få Tova att sova och sen vet jag inte.

(liten uppdatering- pratade med danne i telfefonen och då kom vi på att jag tagit fel på dag igen..pingstloppisen är ju på torsdagar o de lär väl inte ha öppet denna vecka när deT är kristihimmelsfärd)

Nej..vad är det här?!

Tror jag blir smått galen snart.
Nu när vi äntligen trodde att vi skulle vara av med alla sjukdomar (efter att Tova varit sjuk 1 mån i stort sätt rakt av med förkylning, hosta och öroninflammation, Amanda varit hostig o snuvig o snuvan har suttit en hel del hos mig med o lite hos Danne) så blir både jag och Tova magsjuk och efter att det gått nån dag lr så o konstaterat att nu var det slut för våran del, skönt! ja då går Amanda och blir magsjuk också och Tovas förkylning med hosta börjar om igen.. 

Amandas mage verkar ha lugnat ner sig en hel del nu iaf så vi får hoppas att det var lindrigt och att det går över helt  med ytterliagre nån dag hemma.




Tovas favoritsysselsättning just nu är att sitta i gåstolen och antingen köra rakt mot våran sopsortering i matsalen och riva ut så mycket kartong det bara går ur de härligt prassliga papperkassarna lr att retas ordentligt med mamma o pappa och åka till telfon o internetsladdarna som hänger en bit därifrån och dra och bita i dessa.
Det mest komiska är att många av gångerna åker hon oftast först fram till den av oss som sitter vid bärbara datorn(vid matsalsbordet) och rör vid den perosnen på benet lr var hon nu kommer åt och sedan åker vi till sladdarna på en gång. 

När hon ligger på golvet så har hon nu börjat med att emallanåt rulla några varv så hon kommer nånvart men tycker fortfarande inte att det är tillräckligt och blir arg efter en stund.

Nu har hon också hittat sina fötter och ligger o leker med dem på skötbordet lr när man har henne i knäet

Kanske är det också nån tand påväg för det verkar klia en hel del i munnen på henne nu, men vi får väl se om det dyker upp något.


Lite bättre

Ja det måste ju nästan ha varit magsjuka tycker man trots uteblivna kräkningar.
Blev bara otroligt kass i magen och som många vet så gör det minsta magproblem att jag blir totalt utslagen och det har gett mig en stark påminnelse om just förra våren den här tiden när jag låg inne på sjukhuset under graviditeten.
Den här våren har jag verkligen njutit av att se växter komma upp ur landen och tittat på fåglarna(sådana där stora svartgrå kajor/kråkor lr vad tusan de nu heter) som häckar i skorstenen i grannens bod och påminns om förra året om och om igen och ja nu njuter jag av sådant som jag saknade något otroligt då.
Därför är det så trist när jag blir sjuk och missar hela den här underbara tiden på året utomhus och inte orkar rensa alla land så som jag vill och verkligen skulle behöva. 

Ja nu kämpar jag för att få magen i form igen så det äts sådant som ris och ugnsstekt rödspätta, blåbärssoppa och youghurt.

Tova har också haft problem med magen men verkar även hon vara på bättringsvägen en del...ska köpa sempers magdroppar som ska ge immunförsvaret en liten extra hjälp så att det kanske går lite lättare.
Hon verkar ju ha ett väldigt lågt immunförsvar min yngsta...hostan har återigen kommit tillbaka och vette tusan hur man ska få den att försvinna.
Amandas hosta har också börjat om o hon hostar en del när hon ska sova lr om hon äter mycket slembildande som t.e.x youghurt. För övrigt är hon iaf pigg och glad men totalt uttråkad på att vi alla ska vara sjuka hela tiden så vi inte kan åka och hälsa på folk lr göra andra roligare saker.



Amanda är ledig från dagis kommande vecka och jag håller tummarna för att vi ska vara friska.
 Den 9 juni är det sommaravslutning på Amandas dagis och sedan blir hon hemma hela sommaren innan hon börjar på Villekulla som är för 5åringar. Hon har inte alls många dagar kvar på dagis...10st tror jag det blir.

Hon har redan missat 2st inskolningstider...den ena i måndags då vi skulle ha varit dit med henne(det glömdes helt bort) och den andra i onsdags då hon skulle dit med dagis (då vi höll henne hemma från dagis utifall att det var magsjuka vi hade)...nästa tid är på måndag men det krockar med en utflykt till Högbo som vi ska göra med Öppna förskolan om vi verkligen känner oss på topp igen.
Hon kommer missa ytterligare en tid då den krockar med utflykt till Nymmeneåsen(också med Öppna förskolan) som.
Tror det blir 1 gång hon kommer kunna följa med dagis på inskolning hos Villekulla men som tur är så är Amanda en otroligt lättinskolad liten dam som aldrig har behövt ens en vecka för att inskolas på något av sina hittills 3 dagis och har ju t.o.m kunnat sova kvar på Nattis utan problem.
Ska iaf försöka ta oss till Villekulla den 18:e när de har öppet hus så vi får titta runt lite o träffa personalen. 



Känns lite jobbigt att vara svag i kroppen..skulle velat orkat med en promenad upp till Apoteket men det vette tusan. Efter en natt med lite sömn är det kanske ingen lyckad idé.
ja jag har inte fått dåligt med sömn bara för att jag hade lust och vara vaken utan för att Tova inte mådde sådär toppenbra i natt. 
Hon somnade först utan problem och hon kunde läggas i sängen där hon sov lugnt ända tills Danne och jag också gått och lagt oss o precis skulle till o somna då började hon gnälla vrida och ha sig i sängen o kunde absolut inte sova. Vi gick ner båda två med henne och tittade på The Legend of the Seeker (som vi spelat in tidigare på kvällen) medan jag ammade henne...efter det somnade hon om igen och vi lade henne i sängen...men hon vaknade igen när vi skulle till o somna och det slutade i att vi fick ge henne Ventolin eftersom hon hade det lite jobbigt med rossel när hon andades o det lät lite tungt...sedan ammade jag henne igen o när hon somnade om då fick hon sova i Dannes famn i soffan resten av natten(hon ville absolut inte ligga ner så då fick det bli den lösningen).
När jag kom ner i morse så gick Danne upp och lade sig så han skulle få sig lite ordentlig sömn och inte den där obekväma och oftats lite hackiga sömnen som det kan bli när man sover sittandes med ett sjukt barn i famnen.

Blev kanske 6-7 timmars sömn inatt ändå men eftersom jag redan är lite svag så är det lite för lite...jag får sova igen senare när Danne vaknat.

Nu ska jag ta hand om tova som verkar lite trött igen..lr kanske hungrig då klockan är nästan 11

Ha en bra dag!


Ofräscht!

Ja Tova verkar ju vara på bättringsvägen iaf...men en annan har ju råkat ut för magproblem.
Jag hoppas och håller tummarna för att det inte är magsjuka utan bara diarée av nån annan anledning.
Har haft lite småproblem med magen några dagar men har ignorerat det men idag ville visst magen ge igen så nu får jag ta det lugnt.


Nu ska jag försöka  amma Tova till sömns...verkar ju slippa springa stupiett för tillfället.

Har varit...

...lite att göra här hemma en tid nu.

Tova är inne på sin fjärde förkylning med hosta och feber under den senaste månaden, igår var jag för tredje gången upp till hälsocentralen för att vara säker på att hon inte har någon annan bakomliggande infektion lr så...fick ju penicillin men den hjälpte enbart mot en liten öroninflammation hon hade vilket ju är bra i sig.
Igår tog då denna läkare sänkan på Tova och kollade tempen på henne bara för att försäkra oss om att det inte är något fel och allt såg bra ut...så nu är det bara att vänta ut dessa otroligt jobbiga förkylningar hon får.

Vi har rensat ur större delen av det gamla hallonlandet och satt dit 4st nya plantor.
Resten av landet ska vi sätta potatis i  så får vi se hur det går, sedan kommer det antagligen bli några fler hallonplantor där.

Jag har rensat ytterligare ett land på baksidan där jag satt 4st lavendel som jag hoppas klarar sig där nu när det blivit kallt på nätterna igen...till sommaren blir det riktigt varmt där och då borde lavendeln trivas riktigt bra.

Det är många land att se över på den här gården och jag har inte precis några gröna fingrar men jag gör så gott en helt okunnig kan.
Att rensa ogräs är verkligen hemskt när man inte riktigt vet vad som är blommor och vad som är ogräs, men ryker det så ja då är det väl så.
Stor nackdel med är att jag avskyr småkryp och tycker inte alls om att gå o klämma larver, ägg och skalbaggar *usch* som man borde och behöver göra om man vill ha fina blommor.
Just för tillfället har jag upptäckt att mina vackra liljor(oranga) som förra ägaren satte har fått påhälsning av den berömda vackert röda liljebaggen men som tyvärr kaläter liljor och den är på god väg med mina liljor :-/



Har haft besök av min väninna Cicki några dagar...egentligen skulle hon bara komma hit o grilla och stanna över natten men det slutade med att hon blev här 3 dagar och vi han med 2 grillningar *mums* och hel massa annat gott som vattenmelon(Tova fick smaka och det var en stor hit) och äppelpaj.
Igår var det då dags att iaf skjutsa hem henne mend et blev så att innan hon fick åka hem helt så åkte hon och jag in till Gävle alldeles själva och gick på bio.
 Vi valde att se Alice i Underlandet som visade sig vara en otroligt bra film som får +++++  och som definitvt kommer hitta sin väg in i våran filmhylla när den kommer ut på film.
Danne var ensam hemma med barnen och det hade gått bra även om Tova varit lite småkinkig med gröten...annars hade hon mest varit nöjd t.o.m när Danne läste godnattsaga för Amanda så satt Tova alldeles still och lyssnade.



Idag har jag promenerat med Amanda till dagis..lr ja hon cyklade och jag gick men det gick bra och hon är så duktig på att vänta och stanna när man kommer till en ny korsning/väg.

Om en stund så ska vi åka in till Sandviken där jag ska lämna tillbaka några barnböcker på biblioteket innan tiden går ut imorgon, ska lämna in min cykel som på något sätt har lyckats få ett otroligt vint bakdäck(förhoppningsvios kommer det inte bli allt för dyrt) och vi ska till Ica och handla lite också.

RSS 2.0