Stolt och glad

Idag smet jag hemifrån tillsammans med min syster Eva och hennes kille Andreas.
Vi åkte upp till Ockelbo där jag hört talas om en loppis som skulle ha öppet just idag....det fanns lite fina grejjer där men mest var det bara porslin, glas och böcker tycker jag + en himla oreda.

När vi åkte därifrån tog jag vägen in mot Sandviken eftersom jag skulle lämna av mina medresenärer där fast jag stannade i Högbo först eftersom det varit Högbo-dagarna nu denna helg.
Eva och Andreas(som fetstat igårkväll) satt kvar i bilen medan jag sakta gick iväg och det blev en bit att gå eftersom jag fick parkera längst bort på ängen...sammandragningarna började såklart på en gång så jag fick ta det väääldigt lungt.
Först tittade på LIONs loppis men där var så mycket folk att man inte ens kom fram till borden så då gick jag därifrån och tittade runt lite i stånden istället...hittade äntligen en sådan där söt jordgubbsmössa som jag länge velat haft till Amanda så jag köpte den på stört och sedan hittade jag några remmar som jag köpte till Amanda också som försenat lördagsgodis. Träffade på Cattis som jobbade(personlig ass.) och vi pratade lite innan de skulle åka vidare.
Fick syn på mamma, Mats och Elin och pratade lite med dem också. Eftersom Anna var där med kaninhopparteamet sitt så tyckte jag att jag mycket väl kunde gå förbi och säga hej där också :-)
Sedan blev det att gå tillbaka till bilen för sammandragningarna var inte o leka med magen blev hur hård som helst.
Skjutsade Eva och Andreas till Viking så de fick pizza med sig hem och sedan lämnade jag av dem i Östanå innan min färd kunde gå tillbaka till Storvik igen.



När jag kom hem visade jag Amanda vad jag köpt åt henne och talade återigen om att när hon städat sitt rum skulle hon få godiset, sedan åt jag en kokt korv med bröd och somnade i soffan.
När jag vaknade kl 15.30 så hade jag sovit ca 1½timme och Amanda kom ner och talade om att hon var färdig på rummet...eftersom jag fortfarande var sömnig så gick Danne upp och tittade och han var nöjd så hon fick en rem att börja med.
Sedan ville Amanda INTE att jag skulle gå upp själv utan hon skulle visa vad hon gjort och Danne bara flinade.

Så självklart fick hon gå före och ovanför trappen talar hon först om att hon plockat ihop sina böcker(som låg i 4 prydliga högar), sedan gick hon in i vårat sovrum och visade att hon hade bäddat våran säng och sedan även gästsängen....vidare in på hennes rum så hade hon plockat ihop ALLA leksaker och bäddat sin egen säng så det var hur rent och fint som helst.
Jag blev riktigt glad och stolt över att hon hade kunnat gjort allt det där och utan att bråka ett enda dugg, hon hade bara gjort det ändå.
Visst vet jag att Amanda kan, men det är så sällan hon visar det så här. Amanda blev själaglad när jag belönade hennes flit med att hon fick tillbaka sina tuschpennor, saxar och kritor...nu hoppas vi att hon kan fortsätta hålla rent på rummet :-D

Besök igen

Ja en liten uppdatering känner jag att det är dax för igen...står alldeles för still här inne.
Tyvärr är jag fortfarande väldigt trött och hängig vilket är skitdrygt men jag försöker iaf att orka göra något varje dag.

Idag har jag varit till MVC igen....Helena tycker det är lite konstigt att jag är så trött för värderna är inte så pass dåliga, men hon i storts sett beordrar mig att vara sängliggandes och dumförklarar mig när jag inte vill det ;-)
Hb låg på 112 och har inte stigit sedan förra kollen, de andra värdena kommer jag inte ihåg nu men de såg iaf bra ut.
Jag har gått upp lite i vikt vilket BM tyckte var bra, fast själv är jag glad om den vill hålla sig nere....äter ju inte onyttigt nu iaf så anledningen till viktuppgången är ju bebis och en hel del stillasittandes jämfört med när jag jobbade(då stod det still på vågen).
Ska lämna in urinprov till HC imorgon p.g.a sammandragningar vid ansträgning...magen blir alldeles stenhård och det gör lite ont också.
Bebisens hjärtljud låg på 146 idag och det var lite lugnare än vanligt men inget konstigt alls.
Däremot så låg SF-måttet helt stilla men än så länge är inte Helena orolig för bebisen men vi får se hur det ser ut vid nästa koll den 9 september.
Själv så vet jag ju att bebis lever loppan i magen så ofta den bara kan så jag är inte alls orolig, h*n börjar ju t.o.m bli så lång att h*n kommer upp till revbenen när som helst och vissa dagar så ligger h*n konstant på blåsan.




Varit till banken idag och sett till så allting är klart med lånet så vi kan få fjärrvärmen indragen någon gång...visade sig bara att chefen på sandviken energi som vi haft kontakt med har semester till på onsdag så vi får väl se när det blir av.


Ja det var väl allt för stunden iaf...hoppas ni får en trevlig dag allihop!

Bästa vänner

Scraplusten har börjat komma igång igen och det är ju otroligt skönt.
Igår åkte vi till Falun och Pappervinden och jag köpte lite saker som jag tänkt på vääääldigt länge men som jag prioriterat bort av någon anledning.
Jag hittade också detta vackra papper som jag visste skulle passa perfekt till kortet som jag hade låg och väntade hemma på bordet.
"Vänner" är chipbord som jag målat med vit akrylfärg och vänt i glitter och sedan borstat bort överflödet.
Halvcirkeln är gjord med flowersoft och journalingrutan + texten "bästa" är rub-ons. 




Närbild på texten


Tack!

Åh idag har det varit en sådan där dag när jag ändå varit lite piggare än senaste 2 veckorna och det är skönt.
Eva kom hit idag och skulle hjälpa mig städa och det är så fint på alla ytor...dammsugningen fick vänta eftersom Danne ska slippa de spacklade väggarna imorgon och då kommer det säkert ut en del damm från det.
Tack så mycket Eva för hjälpen!!! även om du inte tyckte det blev så mycket så tycker jag att det var skönt att få undan alltihop :-D

Har suttit och fixat lite med mina stämplar så här på kvällen och satt fast de på laminerade pappersark så nu är det äntligen ordning bland dem.

Amanda kom hem idag på eftermiddagen också, hon hade haft riktigt kul. Fast jag fick ju veta av hennes faster att det ploppat upp nya konstiga matidéer hos Amanda för hon åt tydligen inte lök, inte kokta lr stekta morötter, hon hade även nekat makaroner och potatismos fast hon tycker att det är supergott. Ja småungar kan då få för sig en massa tokigheter ;-)

---------------------------------

På lördag fyller jag 26år, det är ju egentligen ingen spec. födelsedag att fira men om det är någon som vill komma hit på tårta och bulla så är ni hjärtligt välkommna då.

Självklart har jag ju också en liten önskelista som man iaf kan hoppas på att få något ifrån *ler*

Vill ha handdukar i samma färg(gärna grå) och både som badlakan(stora) och vanliga handdukar...är trött på alla icke matchande handdukar i skåpen...vill ha det snyggt och grå handdukar ser heller inte ut att bli missfärgade så snabbt och de funkar även året runt om man vill det.

En ny trädgårdspump...ja ni som varit hos oss vet ju att vi har en gammal trasig pump på våran brunn men jag vill så hemskt gärna ha en ny som fungerar.

Sedan har jag spanat in en otroligt fin skylt i shabby chic-stilen som jag fallit så totalt för.
Skylten finns hos "Naja Design" i Sandviken.
Bara för att jag skulle skriva det nu så kommer jag inte exakt ihåg texten på skylten men det står något med kök eller kitchen("Mom´s kitchen" kanske det är) på den och den är såklart vit och de har ju också mycket annat vackert. 
Två andra butiker som har en del i samma stil är "Smaksak" och "Divas Boning" i Valbo köpcentrum ;-)




Ja det var allt för idag och hoppas att ni haft en lika bra dag som jag har haft

Äntligen börjat

Nu har Danne äntligen börjat komma igång med att fixa väggarna i vårat nya sovrum...han håller på och river bort tapeten för att underarbetet är så fruktansvärt dåligt gjort och sedan ska han bredspackla hela den stora väggen och de 2 små är det tänkt. Är nyfiken till tusen på hur det kommer bli.
Ovanpå spacklet ska det sedan målas med någon grå nyans men först ska alla trädetaljer målas (vita) eftersom det innefattar fönster, dörrkarm, tak och en vägg...vill ju inte få fullt med fläckar på det grå.

Det är lite jobbigt att jag inte orkar hjälpa honom med rummet utan bara kan se på...fast det bästa är att hålla sig ur vägen tills han behöver något.



Amanda har varit hos sin faster sedan i torsdags eftermiddag och det har varit lugnt och skönt här hemma.
Får se om hon kommer hem idag eller om hon ska stanna nån dag till,det väljer hon ju själv i samråd med sin faster såklart. Hoppas verkligen att hon har haft kul, fast det tror jag då de var på Järvzoo igår och Amanda tycker så mycket om att titta på djuren där.


Jag skulle vilja sätta mig och scrappa men bara att vara vaken gör mig trött...ser fram emot att orken ska komma tillbaka någon gång.

BM-besök

Nytt BM besök idag och jag var väldigt nyfiken på hur värdena låg eftersom jag är så förbaskat trött hela tiden
SF-måttet(symfusfundus/livmodern) låg på 26 och tittar man på den allmäna kurvan så är det strax över det normala, så inga konstigheter där.
HB låg på 113 och är alltså inte riktigt ok än men på bättringsvägen.
Sockret låg på 5,4 och det var ju hur skönt som helst eftersom jag efter förra gången ev. kunde ha diabetes.
 Blodtrycket låg på 110/60...tror att det var bra iaf men jag är så dålig på sånt där.
Fosterljuden låg på 158 idag och det är lite högre än tidigare(155,147,150) men inte konstigt så livlig som bäsen är nu.

Ja det var skönt att prata med Helena idag, jag frågade bl.a om jag kommer få någon nogrannare undersökning mot slutet med tanke på hur lite fostervatten det fanns kvar när jag gått 16 dagar övertiden med Amanda...det var ju t.o.m mindre än vad de hade trott när de kollat med UL och sedan ville jag också veta eftersom Amanda låg med huvudet bakåt och jag inte öppnades mer än till 4,5 och sedan tillbaka till 4cm igen och då sade Helena att dessa kunde ha med varandra att göra...alltså att lite fostervatten gör att bebisen får lika mycket tryck på sig och har svårt att vrida som den ska så ev. ska jag då få komma på en koll hos spec. mvc när de närmar sig 40 veckor och även få ett utlåtande av en läkare så jag får snitt igen om förlossningen blir utdragen som förra gången.

Blev rekommenderad en massa vila av Helena och mycket annat kan jag ju inte göra även om jag vill så mycket mer än jag orkar :-/



Vill visa några plagg som jag köpt till bäsen...har ju så mycket kvar ifrån Amanda att jag bara köper om jag hittar något billigt som jag inte kan motstå.

Denna body har st. 56 och jag är så kär i brunt nu mer.



I st. 62 har jag hittat detta set med byxor, body och mössa.

Orka

Är fortfarande väldigt trött i kroppen.
Var iväg till Gävle igår för att gå på Sommaryran...men det blev till att vända igen på en gång för jag orkade inte gå runt där.
Var in en liten sväng på Lindex och Kapp Ahl för att kolla om det fanns mamma-kläder där eftersom de har slutat med dem i Valbo men det var lika med noll...lyckades däremot hitta en tunika inne på H&M som var riktigt fin.
Nu låter det ju som om jag hade väldigt mycket ork iaf men nä ni skulle bara veta hur ofta jag fick sätta mig och vila *blä*


Idag tar jag det lungt...har suttit på golvet i köket och plockat ur två banankartonger med ljus och ljusstakar så nu är de undan *äntligen*
Ska vällan raka av Danne håret idag också för han håller på och dörr under hårburret säger han ;-) 

Han däremot är riktigt i farten idag...han har startat tvättmaskinen, gjort ren pannan och satt igång den igen så vi ska kunna duscha idag, kvistat trä som legat på baksidan och klippt gräset.(fast det är inte så mycket för vi hade en vääääldigt snäll granne som tog sin åkgräsklippare på det stora ytorna häromdagen. Tack så jätte mycket Peter!)


Sen vette tusan om jag kommer orka mycket mer idag lr danne för den delen.

Vad ska ni göra idag?

Trött

Igår jobbade jag kväll och skulle egntligen ha jobbat dag både idag och imorgon men jag känner att min kropp inte riktigt vill hänga med just nu. Orkar inte alls stå några längre stunder lr anstränga mig för det känns som jag kommer att kollapsa.
Ja så idag är jag bara hemma och jag är så besviken på mig själv och arg på kroppen för att den inte orkar med allt som jag vill och skulle behöva göra. Att hormonerna i kroppen sedan gör att tårarna trillar för ingenting hjälper inte ett dugg.

Kan ingen överraska mig med något som kan göra mig glad? kom hit och hjälp mig plocka undan allt skit o.s.v....fast en önskan så rakt ut i luften räknar jag inte med att den ska bli uppfylld direkt.


Hoppas att alla andra iaf har en underbar dag i sommarvärmen!


Tänka sig nu har jag scrappat igen...

...var ju evigheter sedan sist.

Min Musa, lilla syster Eva har hjälpt mig välja ut papper och även med hur detaljerna skulle kunna bli placerade men som vanligt ligger det slutgiltiga beslutet hos mig.
Nu saknas bara att jag kan börja få igång scraplusten ordentligt igen så scrappandet kan ske på egen hand lr där sällskapet scrappar eget ;-)

Titta så snyggt det blev...ja det är iaf min åsikt...vad tycker du?


RSS 2.0