Introd.

Även om det står lite still här i bloggen så betyder det inte precis att det inte händer något här hos oss.

Jag har legat inne på sjukhus p.g.a flera eventuella njurstensanfall + urinvägsinfektion och kom hem i måndags.

Eftersom jag inte fick komma hem förän på måndagen så missade jag också min första dag av introduktion fast det har jag tagit igen idag.
Det är kul att jobba igen men blir ledsen då och då när jag märker att min kropp inte alls orkar med och jag får se hur det kommer gå att jobba i sommar...kroppen borde ju bli lite mer stärkt ändå efersom det inte blir att jag bara sitter någonstans och ugglar.
På måndag är det alltså första riktiga jobbdagen och jag är nyfiken på hur det kommer bli att hitta och gå själv till de gamla...som tur är så är de flesta inge krångliga alls och väldigt trevliga.


Nu har jag 3 dagar med ledig tid då jag kan bygga på mina muskler lite mer...men jag komemr ändå att föröska ta dte lungt så jag orkar jobba.
Imorgon ska jag till min psykolog och prata lite för tredje gången...får se om jag kommer fortsätta sen lr inte, det är ju skönt att ha någon utomstående att prata med ibland.
Efter det ska vi(Danne, Amanda och jag) äta en tidig lunch inne i stan innan färden drar vidare mot Ockelbo och sommarmarknaden där(ev. ska Cicki med också).
Blir att åka och bada på eftermiddagen med Cicki och Nicole och Amanda ska lämnas hos sin mormor.
Kanske ska Danne och jag ta en tur till Gälve för att gå på bio till kvällen också men det är inget bestämt än.

Ja sedan är det en lugn helg för mig ensam hemma(Danne jobbar) och kanske ska Eva komma hit och scrappa lite, men det är ju en skön och lung hobby iaf :-)  Kanske blir det lite bad då också.

Nu får ni ha en trevligt varm och solig sommarhelg!


Otur?

Jag har verkligen känslan av att detta år inte vill föra så mycket gott med sig...jaha vad har hänt nu då tänker ni och jo visst har det hänt grejjer här.

På måndagen åkte vi till Falun(Danne, Eva, Amanda och jag) för att Eva skulle hämta upp sina teckningar på högskolan där och sedan åkte vi vidare till Borlänge för att handla på Panduro.
Hittad een del fina grejjer där men det är inte det som är den "viktiga" händelsen, nää den handlar om en krock...ja du läste rätt.
 Det var nämligen så att på väg till baka från Borlänge mot Falun bestämde vi oss för att titta in på Citygross för att handla något litet att äta i bilen då vi var lite hungriga och trötta(tänkte äta middag i Sandviken).
Danne kör upp på avfarten och missar sedan nästan att det kommer en bil från vänster men hinner stanna och den bilen far förbi i hög fart...precis när Danne ska till att köra iväg igen så blir det en rejäl smäll i bilen och det visar sig att 2 tjejer i en bil bakom oss inte varit uppmärksamma utan missat att vi var där och dunkade rakt in i oss i någonstan mellan 50 och 70 km/h(deras bil fanns inte ens bakom oss på avfarten när Danne stannade).
Amanda blev väldigt rädd och började gråta och vi hade allihop väldigt ont i nacken...jag hoppade ändå ur snabbt för att kolla att Amanda var ok.
Ja sedan var det det bara att skriva upp uppgifterna om dem och de om oss och sedan åkte vi till Falu lasarett och akuten för att kolla oss så det inte blivit några större skador.
Amanda var iaf helt ok och Eva och Danne med...på mig satte de nackkrage då jag hade väldigt ont och sedan fick jag åk upp på röntgen för nacken och på UL för att kika på bebisen så allt var ok.
Hade inga skador någonstan som tur var och bebben levde och frodades :-)
I efterhand så har vi allihop förutom Amanda problem med nacken men mest bara lite stelhet.
Hur gick det med bilen då undrar ni kanske?
jo tjejerna körde rakt in i våran dragkrok så den fick sig en rejäl smäll och tryckte ut stål genom kofångarn i bak på högra sdian + att det blev några andra skador också som ska fixas...tjejernas bil fick en rejält smäll rakt på nummerplåten i fram så den och kofångarn blev intryckta i mitten + skada ovanför skylten med...de verkade dock inte fått några skador åt nacken till.
Nu ska et bara fyllas i en massa papper också vidare och vi hoppas att försäkringsbolagen ska koma överrens om ...ja sånt som ska kommas överrens om.



Sedan kommer ni kanske ihåg att jag skrev om en ambulansfärd till akuten för lite drygt en vecka sedan? och att anledningen  var en känsla av kissnödighet och smärta bl.a uppåt vänstra njuren?
Ja, i tisdags eftermiddag dök så denna smärta upp igen och efter några samtal var det bara att åka raka vägen in till akuten igen och denna gång fick jag iaf mer hjälp och blev. t.o.m inlagd över natten. Tur var väl det då smärtorna höll i sig i ca 10 timmar och det var absolut inte kul.
Fick göra ett UL av njurarna som visade på ev. njursten vid just vänster njure och innan jag fick åka hem igår fick jag några dexofen med mig hem + urinstickor och ett recept på antibiotika då de även misstänkte urinvägsinfektion.
Smärtan åt njuren till kommer nu bara nån gång på em och håller inte i sig någon lång stund men kissnödigheten är inte att leka med  och även den blir värre till eftermiddagen och jag hoppas verkligen att antibiotikan ska börja värka snart så det går över.
Under nästa vecka ska jag med stickorna kolla själv om bakterierna i urinen fortfarande är kvar och prata med min BM.


Imorgon är det midsommarafton och vi vet inte alls vad vi ska hitta på...det beror lite på vädret.
Vad ska ni hitta på?

Ha en trevlig helg!

känslosvall

Ja nu börjar visst känslorna i kroppen att svalla allt mer och jag har lätt att ta till lipen för absolut ingenting.

Har gått och kollat i våra skåp(kylskåp/skafferi) flera ggr idag för att jag varit hungrig men inte hittat något som passat men tog mig till slut lite puffar och mjölk för att åtminstonde stilla hungern lite.
Det är jobbigt när kroppen hela tiden vill att jag ska äta men jag absolut inte har några cravings alls utan snarare bara äckelkänslor inför att behöva äta.

När Danne väl kom hem till kvällen så tog vi oss tillsammans en tur till Konsum för att handla lite...jag försökte att bestämt hålla mig ifrån det mesta som bara innehåller socker och lyckades väl sådär eftersom jag köpte en bytta glass, men det blev päron, nektariner och hallon också.
Ni skulle inte ha gillat min uppsyn när jag gick genom butiken...jag måste ha sett riktigt butter ut för Danne påpekade det och försökte ge mig en kram fast jag kände mig så gråtfärdig just då så jag puttade bort honom men förklarade varför lite bryskt.

Hemma igen så gick inte tårarna att stoppa utan de rullade friskt även om jag lyckades försöka koncentrera mig på tv:n där "När och fjärran" visades...precis när jag lyckats sluta gråta första vändan så går Leila(ni vet från "Leila bakar") in på ett typ konditori och de filmar allsköns bakelser och bullar och då börjar tårarna spruta igen.
 Efter ett tag tyckte jag det verkade lungt på tårfronten och skulle förklara för Danne hur patetiska tårarna var och att jag grät för bakelserna och då började genast tårarna rulla igen.
Jag kom fram till att en blandning av hunger, trötthet och graviditetshormoner absolut inte går ihop, men så fort jag ätit så lugnade det ner sig iaf.


Från en del blir det väl säkert en lite funderingar nu...varför ska hon hålla sig borta från socker när hon ändå äter puffar som det är så mycket socker på.
Ja nu råkar det vara så att puffar är en av de saker jag klarar av av äta och det är lätt att fixa iordning och bara för att jag äter något med socker så innebär det ju inte att jag också måste äta kakor, muffins, bullar, godis o.s.v ...näää sådana saker måste jag försöka hålla mig borta ifrån annars går det åt helskotta med allt.

Nu ska jag ta och bädda ner mig och hoppas på att bebben i magen kan försöka låta bli min blåsa så mycket det går i natt för det blir så jobbigt med sömnen annars.
 
God natt!

Nepp

Nä det blev ingen ny bil...vi funderade lite och kom fram till att det blir för jobbigt ekonomiskt men mest för att erbjudandet och siffrorna vi fick av försäljaren igår inte visade sig stämma.
Vi får hålla oss till våran skruttbil som ev.får körförbud till vintern såvida den inte lägger av innan dess.

För fulla muggar

Hej i regnrusket!
Det har varit full rulle här nu på lite olika sätt:

...på måndagen så var jag iväg för att skriva på mitt anställningsavtal men min lön stämde inte så där hände det inte mycket(Enhetschefen Tanja ska skicka hem nya papper till mig istället) men schemat för sommaren har jag iaf fått och det ser helt ok ut även om introduktionens första 2 dagar är från 7-16 vilket känns lite häftigt med tanke på att jag fortfarande hämtar mig efter kroppens alla förehavanden. Annars har jag mest dagar som är mellan 5 o 6 timmars arbetstid och mestadels förmiddagar.

...natten till igår(tisdag) fick jag t.ex. åka ambulans för första gången, men det är inget att oroa sig för jag kom hem igen bara efter 1 timme inne på akuten...anledningen till att jag överhuvudtaget fick åka ambulans var otroliga smärtor runt njuren på vänster sida på ryggen och att jag kände mig så kissnödig hela tiden att jag trodde jag skulle kissa på mig men trycket gick inte över utan blev sedan till smärta även i magen.
 Efter 1 timme inne på akuten så gick smärtorna över och de konstaterade att bebisen antagligen lyckats göra det trångt för njurarna och det kunde tydligen sluta i sådan smärta. Alltihop började någon gång runt 01.30-02.00 och var hemma igen framåt 05-06 på morgonen(Danne körde efter ambulansen i våran bil).

...under gårdagen så var jag på stan och träffade bästa kompisen Cicki som jag varken pratat med lr träffat på någonstans mellan 1 och 2 månader. Vi satte oss och åt mat inne på Selmas nere på stan och han iaf prata lite innan Danne dök upp med lite olika förslag på bilar som vi skulle kunna tänka oss prova hos Volvo.
Vi valde tillslut att provköra en Renault Megane Touring och förhoppningsvis kommer den som vi valt att köpa hem nästa vecka.  Här kan ni se hur bilen ser ut...färgen är B66.
Har också hittat studentpresent till både Eva och min kusin Tobias.

...Idag har jag först lämnat Amanda på dagis och sedan tog jag det lungt hemma en stund.
Kl 12.30 satte jag mig i bilen och åkte in till Sandviken för ett besök hos min barnmorska Helene. Där fick jag lyssna på bebisens hjärtljud som var otroligt starka. Förövrigt har bebisens sparkar börjat kännas nu också och h*n tycker inte alls om när jag sitter framåtlutad utan då börjr det och kicka som bara den, däremot så känns inte sparkarna utanpå än men med den här farten så tar det nog inte lång tid heller.

Imorgon ska jag scrappa färdigt kortet till min kusin Tobias och göra ett kort till Eva.
Fredagen blir sedan fullt upp men RUL(RutinUltraLjud) och två studenter att besöka innan kvällen är över.
I helgen så jobbar Danne 12timmars och Amanda ska vara hos sin mormor vilket innebär att jag kan ha en lugn helg då jag kanske också kan orka plocka lite här hemma vilket verkligen behövs nu.

Det var väl en sammanfattnings som hette duga iaf ;-)

På bättringsvägen :-D

Det har varit tyst här inne alldeles för länge nu och äntligen kan jag ge er en uppdatering...ja jag skriver "kan" och inte för att vi haft problem med datorn lr något sådant tjaffs utan det sista ni hörde från mig var att jag var gravid och att jag kräkts för första gången. 
Ja det var verkligen första gången och efter det har det blivit så många gånger till att det inte går att räkna dem. Illamåendet och kräkningarna gjorde att jag tillslut varken kunde äta lr dricka vilket resulterade i uttorkning och jag blev inlaggd på sjukhus. Först låg jag inne ca4 dagar med dropp och sedan skickade de hem mig och jag klarade en vecka hemma i soffan sedan var det  bara att åka in igen, dennn gång behöll de mig ca 5 dagar och sedan ansåg de att jag kunde åka hem fast jag var så svag att Danne fick skjutsa ut mig därifrån i rullstol.
Nu blev det ca 1 vecka hemma igen men nu eskalerade uppkastningarna och jag kräktes mellan 7 och 10 ggr/dag och kunde inte ens behålla lite vatten.
Såklart var det bara att åka in igen och nu har jag legat inne 18 dagar på sjukhus med ett dygns permission mitt i alltihop som inte gick sådär jättebra. Denna gång har jag fått prova mediciner mot illamåendet och tillslut satte de även in en sond(det var en otroligt obehaglig upplevelse) som de fick ta ut nästa dag då jag började kräkas upp maten jag fick via sonden. 
Nu är jag hemma igen och jag får behålla det jag äter och dricker vilket är så otroligt skönt, nu ska jag bara bli stark i kroppen igen. Just nu klarar jag inte av så mycket och jag har lätt för att svimma vid om jag inte ser upp med ansträngningar, fast det har inte hållt mig från att åka iväg en hel del dessa dagar sedan jag kom hem.


Jag kom alltså hem på fredagen och då tog jag det bara lungt hemma, satt på trappen ute i 2 timmar innan jag ens ville ta mig innanför dörren hemma då det var så skönt att vara ute och bara njuta av vädret och ta in alla intryck från omgivningen.

På lördagen åkte vi ut till Ginborn för att hälsa på farmor, farfar, Anneli(faster), Kurt och Adam(kusin) där blev vi kvar mellan ca kl 13.30 och 18.00 även om det var en otroligt skön och härlig dag så blev det också mycket för mig kropp och jag var påväg att svimma flera gånger om framåt eftermiddagen när jag hade suttit en längre stund på en handduk på marken nere vid storsjön(i skugga ska tilläggas).

Söndagen blev det en vända in till Valbo för att köpa nya sandaler åt Amanda, 1st present åt min syster Anna som fyllde år och 1 st present till min mamma på mors-dag...men det klarade vi av rätt så snabbt med några vändor vila emellan.
Var till Anna och gratulerade henne och sedan åkte vi alla till Östanå för att gratulera mamma på morsdag och när kvällen närmade sig så åkte vi och Anna och Per till American take Away och jag åt min första pizza på evigheter trodde innan att jag knappt skulle få i mig en slice men det var gott och jag åt 2 st fast i lite mindre storlek att dricka läsk däremot var ingen höjdare det kunde jag ha hållt mig ifrån och det känns faktiskt bra.

Nu ska jag sluta för denna gång men förhoppningsvis kan jag ta mig till datorn mer nu så uppdateringarna kommer oftare.

(är i vecka 17, 16+2 idag)
  

RSS 2.0