vad?

Psykiskt trött...Nu konstaterat hos nästan alla vi känner och övriga människor - min äldsta dottern är en jäkla skitunge. 
Vad tusan ska man göra med en unge som är så jäkla bortskämd till sättet och som vägrar lyssna?
Visst kan hon vara en ängel ibland men det känns som är väldigt sällan.
Jag orkar inte med henne längre.
 Ringa HC lr BVC????  o se om vi kan få hjälp med henne för det fungerar inte att ha det så här längre.
Just nu är det bara deppigt till tusen.

Har känt så här ett bra tag nu men nu känns det som sista droppen...

Idag tog Amandas faster med henne till Furuvik och hon har inte lyssnat någonting.
Vägrade äta upp mackan jag gjort iordning åt henne men skulle ändå ha muffins o kakor av Jessica.
Jessica erbjuder korv med bröd och Amanda svarar - Jag tycker inte om korv jag äter det bara för att annars tjatar de så mycket på mig, tjatar, tjatar o tjatar(med "de" syftade hon på oss sin mamma o pappa).
Jessica köper biljetter till karusellerna och Amanda blir arg när Jessica inte vill köpa fler biljetter så hon får åka ännu mer.
De åkte dit med en vännina till Jessica och hennes barn och de barnen tittar frågande på Amanda när hon beter sig så där.

Det är ingen som vill ha min dotter hos sig längre o ärligt talat så verkar de inte orka komma hit heller.
Jag börjar bli orolig att Amanda kommer bli en av de där ungdomarna som springer på stan, röker o super skallen av sig.
Fortsätter hon så här så riskerar hon att antingen bli en mobbare lr mobbningsoffret.

Jag ser varningstecknen...måste göra något åt dem snart innan det går för långt men hur och vad?







Nu har jag iaf fått skriva av mig vi får se hur det hela fortskrider... 

Bilder från igår

sådär nu kommer de 3 st bilder från midsommarafton

Så här såg  middagsbordet ut in vi satte oss och åt(hade lite musik på i datorn) och man ser även buketten med blommor som Amanda o jag plockade



Mor och dotter skålar för midsommaren, den goda maten och läsken


Tova fick smaka färskpotatis och pepparlax(såklart utan peppar o senapsfrön), tallriken jag köpte från Tupperware var inte alls så bra :-/ men Tova tyckte den var god att smaka på

Midsommar och att lära sig...

Igår var det så midsommar och för första gången så firade vi hemma alldeles ensamma.
Vi gjorde väl inte så mycket speciellt. När Danne vaknat vid 10.30 efter att ha jobbat sista natten så ställde vi oss o bakade en rabarberpaj och åt lite lätta rester till lunch. Sedan tog jag med mig Amanda ut på en promenad för att plocka blommor...det promenaden blev lite drygt 1timme o 20 min lång kan jag säga.
Vi åkte en sväng till G:e Hammarby för o se om vi kunde hitta till dreas midsommarfirande men icke sa nicke så det blev lite sajtsing o sedan hem igen. 
Hjälpte Amanda att scrappa en LO till svenskscrapbookings.se barn och ungdomsutmaning.
Efter det åt vi supergod middag...sill, pepparlax, kallrökt lax, böckling, kräftstjärtar, diverse grönsaker, baugett och till det dracks det fanta och Trocadero...ja supergott var det, blev så mätt att pajen fick vänta till senare.

Tova min minsta lilla busunge fick smaka lite lite sill vilket hon tydligen tyckte var smaskens*snacka om chock där* och hon fick äta färskpotatis o pepparlax(fast jag hade såklart tagit bort pepparn o senapsfröna) o det slukade hon med hull o hår så vi fick ge henne mer.


Med Tova händer det nya saker hela tiden nu när hon är så liten.
Man ser bara mer o mer hur hon är påväg att lära sig krypa och ligger ofta på mage nu och tar sig upp på alla fyra men hon har en så rolig teknik för att ta sig framåt...när hon står på alla fyra så liksom lutar hon sig framåt så att hon faller framåt o så gör hon för att ta sig fram lr så puttar hon ifrån med fötterna när hon ligger på golvet.
Vi trodde för ett tag sedan att hon höll på att få en tand men den piggen försvann illa kvickt, nu så håller hon däremot verkligen på att få en tand i nederkäken fram man ser öppningen i tandköttet och hur den breda taggiga framtanden tittar fram nu ska den bara upp ordentligt o det märks på att hon dregglar lite mer nu än vanligt o har varit lite kingig ett tag nu.

Amanda däremot håller på o försöker driva oss tillvansinne genom att inte lyssna...pratade med henne förra veckan o hon var jätteduktig i några dagar o sedan började hon om igen med icke fungerande öron.
Jag förstår ju att hon är avundsjuk och vill ha uppmärksamhet o vi försöker så gott vi kan men det räcker liksom inte till för henne.
Att vara föräldrar kan vara svårt ibland spec. när det äldre barnet frå ett syskon.
Amanda är såklart också superduktig och lär sig nya saker...just nu så är det att vissla...hon lärde sig vissla för bara någon dag sedan och kan nu vissla rätt så länge även om det såklart inte är några melodier än fast det försöks mååånga gånger varje dag.



Nu ska jag och Amanda gå och äta...blir rester från gårdagens middag...danne jobbar 12timmars dag så komemr inte hem förän till kvällen...

Trevlig midsommardag!

Rensat ogräs

Fy så ont i musklerna man har idag...fast det är skönt med eftersom man vet att man har ont för att man varit aktiv(Danne klippte gräset).
Anledningen till den inte alls jobbiga smärtan i musklerna är att jag rensade land igår o tog bort en hel del stora rackans ogräs i grusgången.
Idag ska jag ut och plantera om några av Amandas smultronplantor då de är så stora och står för tätt så smultronen på dem hinner aldrig bli röda då inte solens strålar når dem och man måste ju passa på medan man har barnvakt här(Cicki).
Sådde sallad, morötter och dill för ett tag sedan och det är otroligt kul att se när det kommer upp i prydliga små rader. Idag ska jag så gräslök och sockerärtor också o sen får vi se vad det blir av det.
Tvätta står också på dagens agenda...det är ju sådant som måste göras för vad ska man ananrs ha på sig?
Skitiga kläder? Nej tack!

På eftermiddagen ska jag skjutsa hem Cicki och hämta Danne på jobbet o sen blir det raka vägen upp till Järbo. Anna-karin hade lite kläder i st 74-80 som jag ska kika på o se om de passar Tova och Amanda hoppas stort på att de ska ha vatten i poolen så hon får bada men vi får väl se hur det blir med det.



Tova rör sig allt mer nu och vi bara väntar spänt på att hon ska börja krypa och det är nog snart dags men än så länge övar hon på att ta sig upp på alla fyra och stå så. Precis när jag skrev det så tog hon sig upp på alla fyra och stod så riktigt länge :-D

Nej nu måste man nog sätta lite fart...

En sån dag..

7 månader gammal har Tova blivit idag och hon har fått smakat jordgubbar för första gången o hon storgillade det kan jag säga. Vill ju däremot inte ge för mycket så här första gången då allergier inte är så ovanliga när det gäller röda bär.

Idag har Amanda gått sista dagen på Norrgården och nu har hon sommarlov. Till hösten börjar hon på Villekulla med de andra femåringarna och det kommer nog att passa henne mycket bättre.
Köpte ett luffarschack i trä till dagiset som tack och det mottogs med nyfikenhet av alla barnen :-)

Skjutsade Danne till jobbet och hade sedan planer på att åka till Ikea o kika runt lite men kände inte alls för det och hade ingen att åka och hälsa på heller.
Åkte till lekplatsen i stadsparken istället o lät Amanda leka där en stund och sedan åkte vi och handlade på Ica innan det var dax att dra sig hemmåt.

Amanda och jag har ätit färskpotatis, rökt lax och pepparlax till middag och till efterrätt blev det färska jordgubbar med grädde till'mums*

Nu ska jag ge gröt åt Tova för hon är riktigt hungrig och såå trött. 


3 år

Ja idag firar Danne och jag treårig bröllopsdag...det innebär inte att vi gjort något speciellt just av den anledningen men det är ändå 3 år sedan vi gifte oss och tiden har gått fasligt snabbt och det är mycket som hänt sedan dess...så som hus och en till älskad busunge till dotter.


 

Idag har vi hela familjen varit till Sundbergs (krav-märkta) bondgård i västra Storvik med Öppna förskolan. Det var en rätt så ordentlig promenad dit men samtidigt var det skönt då vädret är sådär lagom varmt/kallt.
Väl där fick vi smaka krav-märkt yoghurt från Gefleortens som var ritkigt god, om man ville så fick man gå in i ladugården och titta på kalvarna...jag följde inte med in där utifall jag skulle reagera på kossornas päls.

Efter det så gick vi och hälsade på getterna...det är en himla tur att vi var där med Öppna förskolan för då kunde Amanda hänga på Kicki som jobbar där och Danne och jag hjälptes åt att mata Tova där hon satt i vagnen.
Sedan gick vi allihop in en bit i getternas hage och satte oss och fikade medhavd matsäck...det var en del mygg o flugor, spindlar och myror där kan jag lova så vi fikade klart och sedan begav vi oss hemmåt då det inte fanns så mycket mer att göra där.

trots att jag tejpat mina lilltår så fick jag världen blåsa på vänstra och nu måste jag bara komma underfund med hur jag ska kunna ha skor på mig för alla mina skor/sandaler sitter över lilltån :-(
Tur det är sommar så man åtminstonde kan springa barfota hemma på gården.

Danne har åkt till Sandviken för och handla jord(glömde det igår när vi var på affären) och hyra film till kvällen.
Jag ska dra mig ut i gröngräset och rensa i nått land innan allt oknytt kommer fram o bits

RSS 2.0