Valborg

Tova fick feber i lördags och på kvällen vaknade hon och kräktes sedan 5ggr innan hon somnade för natten. Kl 5 smet hon ner och pimplade vatten och kräktes av det men sedan var det inget mer och hon har kunnat äta som vanligt.
Igår var vi ute ca 9-16 med en liten paus för lätt lunch och vi fick en hel del gjort. På em kom däremot Tovas feber tillbaka igen och hon var trött o gnällig.
Amanda har hosta som bara slog till med ett pang för någon dag sedan.

Idag har vi varit ute hela förmiddagen och fortsatt plocka ute och A-K, Olle och Nisse kom förbi med en kökssoffa åt oss som de hade över(Tack!). Den ska stå på verandan sen när vi fått dit tak på den men just nu får den stå i boden (som vi städade ur igår) i skydd från väder och vind :-)

Idag på Valborg blir det inget speciellt firande. Danne jobbar em men kommer hem tidigt då han ska ut och jobba extra på fm imorgon...han får då gå hem tidigt idag med betalning för att hinna få 11 timmars dygnsvila och det är ju toppen när han ställer upp för de som hellre ligger bakis imorgon!
Flickorna får gå o lägga sig i tid som vanligt. De behöver all sömn de kan få när de är sjuka. Danne och jag blir väl att umgås framför tvn på kvällen.
Detta trots att vi normalt sett brukar promenera ut till Bro och titta på kasen och deras underbara fyrverkeri. Är man valen får man väl gå ut på balkongen och se om man kan se det hemifrån :-)

Hoppas ni alla får en trevlig valborgsmässoafton !!!


Hej på er!

Vi har haft en rikitgt bra helg.

Efter att varningslampan för motorn tänts på våran nya(begagnade) saab och fått veta av Arnetorns(saab) att den lagt av så vi var tvungen att vända oss till Gösta Samulesson(hyundai) som sålt oss bilen och få dem att fixa felet eftersom det fanns redan när vi köpte bilen. Där mötte vi motstånd först men sedan blev han åtsagd att åka till en kille de brukar använda sig av och låta honom göra en bedömning på vad det skulle kosta och det var vad Danne gjorde på fredag morgon.
När han kom in fick han veta att de på Gösta Samuelsson hört av sig dagen innan och sagt åt killen att byta turbon. Han skulle däremot inte kunna göra det på en gång utan först framåt 10-11 tiden. Danne valde då att åka hem igen och hämta upp oss andra så vi kunde åka och handla. Så in och handla sedan hem igen och packa ur medan flickorna satt kvar i bilen...vi bestämde nämligen bara så där att medan bilen var inne på verkstan så skulle vi ta flickorna med oss och promenera från verkstaden till badhuset  men de skulle inte få veta något förän vi var framme. Så när vi letat reda på badkläderna och satt oss i bilen och åkte in till sandviken igen så började regna/snöa lite, vi lämnade bilen vid verkstaden, satte Tova i vagnen och började gå. när vi kom fram var vi alldelles blöta då vädret bara blev värre hela tiden.
Flickorna blev iaf överlyckliga när de märkte vad det handlade om och vi spenderade ca 3 timmar där och åt även lunch där. Tova hade aldrig varit där förut men hon älskade det och kan vi bara ta oss råd så blir dte nog att vi åker dit igen!
Medan vi var där inne så fortsatte vädret bli sämre och vi bestämde att vi inte ville att ungarna skulle behöva gå en gång till genom parken i det vädret så Danne gick själv medan jag tog med flickorna in i fiket där vi fördrev tiden med att äta glass. När glassen var slut tyckte Tova däremot inte alls att hon skulle sitta still mer utan smet och Amanda efter, jag skulle bara ta min plånbok i handen innan jag skulle springa efter...sedan kommer Amanda snabbt tillbaka och talar om att Tova smet under grindarna så jag fick springa efter fort som attan medan personalen öppnade grindarna och en bra bit förbi deras sko-gräns han hon och påväg ner för en trappa.
Efter det satte jag henne i vagnen :-p  Ja kul hade vi iaf även om det fick avslutas med en del motion.



På Lördag morgon talade Danne om att det var klädbytardag på vallhovskyrkan i Sandviken med start klocka 10. Han hade fått inbjudan av en kompis på fb men glömt bort att tala om det för mig så vi bestämde oss för att åka men att vi skulle föröska få tag på en barnvakt till Tova först så vi skulle slippa ha en busig och gnällig unge med oss och hon skulle ju definitivt inte få kul om hon följde med.

Ringde min mor kl 9 och råkade väcka henne på hennes lediga dag(förlåt mamma!) så jag lade på och fortsatte leta och fick tillslut tag på Cicki som sa att hon kunde ta en promenad med Tova undertiden vi var upptagna(de hade förövrigt en mysig stund med fika, besök på biblioteket och Tova var vid ett tillfälle lite grinig  och fick en klubba av nån kvinna som jobbade där...det finns då snälla människor :-)
Hittade förövrigt flera fina klänningar och kjolar till  båda flickorna + ett par tunna byxor och en söt kofta till Tova och vi var väldigt nöjda när vi åkte därifrån. Hämtade upp Cicki och Tova och åkte hem till oss. På kvällen ställde Cicki upp och passade flickorna(igen) medan de sov så Danne och jag kunde åka in till Gävle och se på "Hunger games"...det var en bra film men vi sa att om det kom några fortsättningar på den så skulle vi nog bara hyra dem för vi tyckte inte riktigt att de var värda 120:- (fast vi använda biobiljetter Danne köpt vi jobbet så det blev bara 70:- vi betalat egentligen).
När vi kom hem var det rakt i säng och föröska hinna få den sömn man behövde.



På söndagen var det planerat att vi skulle ta Cicki med oss och åka upp till Järbo och hälsa på min svåger med familj i Järbo och vi skulle äta middag hos dem så vi skulle ha med oss en del. Efter lunch var det då dags att åka...först förbi Sandviken för att tanka bilen och handla lite tacobröd/chips och läsk.
I Järbo hade vi några trevliga timmar då barnen fick leka med varandra och vi vuxna pratade en massa ;-) sedan god mat på det. Tova var däremot inte på sitt bästa humör så efter maten åkte vi hem igen.


Ja det var våran helg det...kul har det varit iaf :-D

Fullt upp

Börjar morgonen med att vi egentligen inte alla vill kliva upp, om man bortser från Amanda som klivit upp utan att vi märkt det :-p

Försöker få i Tova frukost men hon vaknade visst på fel sida om sängen och bara skriker och grinar för ingenting blir som hon vill, jag börjar tröttna på de där fasonerna även om jag vet att de är typiska för en 2 åring.
Efter en halvtimme får Danne i henne en halv macka genom att hon fick sitta i hans knä... Ja det är ju något iaf.

Nu är det strax dags att skjutsa flickorna till skola och dagis.
Efter det åker Danne och jag direkt hem till min syster Anna för att hjälpa henne lasta av och på en massa granris som ska slängas. Det är ett litet byte vi kommit överens om, jag/vi hjälper henne kasta granriset så kommer hon och sitter barnvakt på em när jag vill hjälpa våran lillasyster att flytta( sedan behöver vi släpet för flytten också). Vill så gärna vara där för henne då det kan vara tufft när man har brutit upp efter ett ca7år långt förhållande.

Nu bär det iväg!

Hoppas ni får en toppenbra dag!!!





God morgon!

Det har varit en hemskt jobbig natt. Tova ville inte alls sova utan var upp flera ggr varav jag hittade henne en gång i min scraphörna ca kl 01 ( efter att Cicki vaknat först och talade om för mig att Tova var där) och efter det var hon äckligt pigg :-p
Jag försökte få henne att somna om men sov nästan rakt igenom sittandes på en fotpall vid hennes säng så efter en stund gav jag upp och gick in o la mig i min säng, fast då tyckte Tova att hon lika gärna kunde kliva upp och leka med sina leksaker så jag väckte Danne och bad honom gå in i stället :-p

06.45 pep mobilen och jag väckte Danne för att han skulle hinna skjutsa in Cicki till hennes praktik på sjukhuset. Men när jag själv kom ner såg han ut som ett frågetecken då hon inte var där. Visade sig att hon vaknat tidigt och tagit bussen iaf... Var ju gulligt av henne :-)


Känner mig inte alls utvilad idag utan skulle nog helst gå och lägga mig igen... Vilket det mycket väl kan sluta med att jag gör också. Danne ringde ett samtal och ska inte iväg riktigt än så det skulle fungera..

Amanda har precis suttit och ätit frukost och ska iväg till skolan. Hon hade svårt att somna igår (men när hon väl sov så hörde hon iaf inget av Tovas nattliga eskapader ) så dör typiskt när hon skulle till skolan dagen efter... förstår inte varför hon alltid har så svårt att somna just då :-p


Lördag...

... och jag måste hitta på något att göra idag också. Så här långt har jag bytt tidningar i botten på nymfernas bur.

Får se om/när Danne kommer hem. Han hade inget att göra på jobbet och funderade på att ta ut några timmar ledigt.

Annars har jag tänkt hinna med dammsugning, torkning av golv, tvätta några maskiner och stryka gardiner till matsal/vardagsrum... Men hur långt jag hinner får vi se...


Inte så lång...

...dag idag iaf som jag befarade att det skulle bli. Har tvättat alla stora fönster på nedervåningen, plockat i köket, tömde dammsugaren på äckel o vatten som stått några dagar.
Nu har jag nyss tagit mig en lång skön dusch och ska strax gå o umgås med Danne innan det är läggdags igen.

Får se hur morgondagens tid fördrivs...


Lång helg!

Idag jobbar Danne första 12timmarsdagen denna helg sedan ska han även jobba lördag och söndag.
Tova vaknade kl 6 imorrse och vrålade o grät utanför Amandas dörr. Jag hämtade henne lade henne i sängen bredvid mig och efter en stund somnade vi båda om igen o sedan vaknade Tova kl 7.35. Nu sitter hon och kikar på Tom o Jerry-film med Amanda... Men jag ska ta och kliva upp och gå ner o fixa frukost när som helst.

Den här helgen är den helg på Dannes schema som jag avskyr allra mest och den kan inte gå förbi snabbt nog. Får se hur man ska lyckad sysselsätta sig själv och ungarna så man slipper bli helt galen när de hittar på dumheter.
Hade jag haft råd hade jag åkt in på vårmarknaden i Sandviken... Ingen ide' att åka dit utan pengar för då kommer Amanda skrika ihjäl sig över att hon inte får åka karusell lr köpa något :-/ sedan tycker jag så klart det är trist att inte kunna köpa något själv heller :-(
Var ingen som hade tid och lust att besöka mig o hålla mig sällskap i helgen heller :-p

Nä nu måste man väl kliva upp...


Ytterligare ett blått kort

Förra veckan fyllde min lillasyster Annas sambo Per år och jag gjorde även denna gång ett kort i blått men den här gången så var jag nöjd tills jag tittade på kortet nu och tänker att jag borde ha satt blommor på det. Men det är väl så det är när man tittar på sina alster i efterhand...speciellt när man gjort grejjerna i all hast. Jag gillar så klart kortet ändå för annars hade jag aldrig gett bort det :-P


Detta är egentligen en julstämpel men det enda som avslöjar det är bladen och bären som flickan egentligen har vid sina toffsar...jag tog istället en svart penna och ritade en ny form på bladen, och bären i mitten fick bli en blomma :-)

Enkelt kort i blått

Igår fyllde min svärfar år och jag har av någon anledning aldrig några födelsedagskort liggandes(men en del andra kort)...jag antar att det delvis är för att jag gärna gör korten med tanke på personen som ska få dem...denna gång var jag däremot lite smått stressad då min faster och kusin var här på förmiddagen innan vi skulle åka iväg så resultatet är jag så där halvt om halvt nöjd med...det blev snyggt men det saknas något tycker jag. Antagligen är det en figurstämpel som saknas...då jag är så van vid att använda dessa på alla mina kort så blir det liksom tomt utan.


Leende guldbruna ögon

Till senaste scrapträffen hade jag gjort i ordning ett LO-kit med papper, knappar, band och lite smått och det gjorde att jag inte bara satt o pratade hela träffen igenom. Så här blev den.


Jag verkligen älskar det här fotot av min yngsta dotter...hennes otroligt vackra bruna ögon syns så bra :-)

Födelsedagskort

I början på Mars så fyllde min mamma år och jag gjorde detta kort som är väldigt enkelt i sig och pryds med shoppingtanter från Vilda Stamps och textstämpeln "Man blir aldrig gammal bara äldre".
Desigpapperen med blommorna och det gröna är köpt på Panduro och heter "Melody collection"  och det är 6"x 6"



Fortsättning...

...på korten jag skapade i fredags kommer här. Denna gång blev det ett kort i gult och brunt som grund och med 2st Vilda stämplar: den söta lysmasken och texten "Du lyser upp min tillvaro" som passar så otroligt bra tillsammans!



Grillade igår...

Gårdagen började med att jag klev upp kl 7 och gjorde mig redo för klädbytardag på Lyran här i Storvik. Blev lite besviken när man kikade ut genom fönstret och nästan inte trodde sina ögon för det var alldeles vitt ute. När man väl skulle ut så blåste det riktigt starka och iskalla vindar och på backen var det halt. Men ju mer dagen gick desto mer smälte det bort och det var skönt (men det är fortfarande kallt idag).
Jag var på Lyran till 8 och började packa upp mina grejjer och kl 10 öppnade de(stängde kl14)...började med att 2 leksaker rök fort som attan och sedan blev det lite ströplagg sålda och några barnskor. strax före ett dog det ut helt och efter en halvtimme så hade 5 försäljare av ca 15st gett upp helt och packat ihop sina grejjer och åkt hem. Jag stod ut och lyckades få lite mer sålt mot slutet :-)
Totalt så fick jag ihop 295:- varav 100.- räknas bort eftersom jag betalat det i bordskostnad...men jag är väldigt nöjd ändå (men skulle haft tag på en klädbytardag till så jag kan sälja lite mer för nu ligger ju allt bara här o tar plats). Hemma så delade jag upp vinsten på 195.- på Danne o mig så de fick hamna i privata sparbössan...mitt kommer nog gå åt på scrapmässan i maj och vad Danne gör med sitt det vet jag inte.


På eftermiddagen var vi till Östanå för att fira min bonuspappa Mats på födelsedagen och han hade beställt grillning. Jag var otroligt trött, täppt i näsan och frös (hade ju inte någon riktig lunch eftersom jag stod på klädbytardagen, utan hade bara 2 mackor och en banan) och maten blev väldigt sen men när den väl stod på bordet så kastade jag mig nästan över den och åt upp hela 2 köttbitar + klyftpotatis....efteråt serverades det tårta som mamma köpt antagligen på ICA Maxi och den var jättegod trots att man var alldeles mätt i magen efter maten :-P
Hade otroligt trevligt även om jag mådde sisådär :-)

Kort

På fredag kväll fick jag ett ryck och gjorde 2 st kort, varav jag visar det ena kortet idag och det andra får ni se imorgon ;-)

Detta första kort har fått våriga pastelliga färger där Filurerna får visa glädjen i tacket som man ger med detta kort. De vita blommorna på sidan är utstansade med MS-Hydrangea direkt på den vita infokanten på designpappret.




RSS 2.0