Mysig morgon

Kl 5 som hörde Danne och jag små smygande steg och sedan kom Amanda in på vårat rum och kröp upp i sängen hos oss...jag vända ryggen till som jag brukar också kryper hon in under mitt täcke med sin rygg mot min sedan somnade vi allihop om igen.
Sedan låg lilltösen i nästan 3 timmar och slog mig i ansiktet och sparkades. När jag vaknade kl 8 så hade Danne klivit upp och Amanda låg med fötterna mot mig och huvudet i hans halva av sängen.

Danne hade bara klivit upp ungefär 20 min tidigare och jag hade inte märkt någonting.

Danne och jag satte oss och åt upp mackorna som blev över från gårdagens utflykt och tittade på En prinsessas dagbok under tiden och 08.20 hörde jag små smygande steg igen och sedan dök Amanda upp runt hörnet.
Hon kröp sedan upp intill mig och in unde filten och låg där ett bra tag innan vi ens lyckades få ett ljud ur henne och när hon väl börjat vakna till ordentligt så kröp hon över till sin pappa och myste lite en stund.

Nu sitter hon och äter sin frukost nere och ska till och starta en film.

Lugn dag...vi får se vad som händer...


Musikvideo

Här är ännu en av Miley Cyrus musikvideor. Jag är gillar låten mer än själva videon




Scrappat

Här kommer så äntligen en uppdatering när det gäller mitt scrappande.

Den ena av dessa dubbel-Layouter är gjord för ca 2 veckor sedan och den andra gjorde jag i början på den här veckan.
båda två hör hemma i dec -08 albumet jag håller på med.

4 dec
I stjärnan står det:
"Det har äntligen snöat tillräckligt för att vi skulle kunna göra snölyktan Amanda pratat om hela vintern. Vi klädde också
Snögubben med ny snö och halsduk och se så glad han blev." (snögubben är då den som jag scrappade bilder på från 1 dec)


4 dec, del 2



5 dec
Den röda textremsorna lyder:

Idag har vi bakat Lussebullar
och Amanda kom efter ett tag
på att det var mycket roligare
om mamma gjorde så att degbitarna
blev långa och då kunde hon bara snurra
ihop dem.
Efteråt åkte vi till Östanå
för att lämna Amanda och vi
tog med en påse bullar som
blev väldigt
uppskattad


Dagens Bild

Nu har vi precis kommit hem från Högbo efter att ha varit där i 3 timmar, vi har grillat korv och åkt pulka så det sått härliga till.
En lite suddig bild får ni idag. I förgrunden är Amanda och Cicki som precis har åkt ner för hela backen :-)


Musikvideo

Här kommer ytterligare en av de låtar jag tycker är bra och Veronica Maggio har fler låtar jag gillar så de kommer säkert också upp så småningom.




Spendera pengar

Tidigt uppe idag igen(kl 7) men bara för att min kropp strejkade mot att sova mer just då.
Tanken var att vi skulle stanna hemma hela dagen och bara ta det lungt, förutom ett besök hos bvc för Amanda & mig  och ett besök i Sandviken för Danne.
 Men när allt var klart så tog Amanda och jag bussen till Sandviken och därfirån åkte vi allihop vidare i bilen till Valbo där Amanda fick spendera sina julklapps-och födelsedagspengar. För sina 200 kr fick hon:   1 trumma, 2 maracas, 1 tamburin, 1 trumpet, 1 klarinett, 1 burk med tuschpennor och 1 set med Glitterstick.

Vi var och handlade lite i Sandviken på Ica Maxi också, för imorgon så är planen att vi ska till Högbo för att grilla korv och åka pulka tillsammans med min svåger och familj.

Intensiv dag

Det har varit en väldigt intensiv dag idag.
Det började med att jag klev upp kl 7 och klädde på mig åt frukost och allt sånt och 7.50 satte jag mig i bilen och åkte till Sandviken, ja jag hade såklart en tid att passa...jag skulle ju vara hos dietisten på sjukhuset kl 08.15.
Väl framme och inte en minut till godo så visste jag inte vart jag skulle men tog rätt kassa iaf och fick sedan vägledning bort till dietisten. Dte var en trevlig tjej som frågade en del om mina matvanor och lite om motion. Vi kom fram till sånt som att jag väldigt enkelt ska börja minska på chips/godismängden på kvällen för att sedan kunna gå över till varannan kväll helt utan chips/godis lr annat att äta på. och tillslut ska jag helst inte äta godis jämt och ständigt.
Det är en väldigt svår vana (lr ovana, hur man vill se på det) för jag har ju ätit godis nästan varje dag sedan jag började högstadiet. Ska tillbaka till dietisten igen om 3 veckor och gå över hur det går och om jag ska gå vidare.

På vägen hem tog jag en sväng in på Ica i Storvik och köpte ett storpack ballonger och lite serpentiner åt Amanda.

**Amanda fyller 4 år idag (därav ballongerna) **
Hemma igen kl10 ungefär och han inte göra mycket innan Amandas bonusfarfar Stefan och hennes faster Jessica dök upp. Av dem fick hon först en väldigt mjuk och skön tunika i svart och vit(blommor) och sedan en rosa luvtröja.
De spelade en del med Amanda medan jag och Eva fortsatte förbereda tårta, kaffe och allt sådant.
Medan vi fikade så kom Amanda dragande på ballongerna och vi blåste upp alla ballongerna och några hamnade t.o.m i taket :-D

När klockan blev ca 12.45 så åkte de hem och vi satte oss och åt lunch.

Strax efter kl 13(kanske 13.15) kom Amandas morfar Christer, bonusmormor Barbro och såklart deras lilla pudel Cindy, av dem fick hon dock-kläder(till Skrållan) som Barbro sytt själv och de var riktigt söta :-) Hon fick också pengar insatt på sitt konto som hennes morfar startat upp åt henne. De stannade och fikade och vi pratade m.m sedan var klockan nästan 15.00 och det var dags för dem att åka vidare.

Då fick vi 1½ timmes brejk från besök så vi kunde pusta ut och tänka på annat en liten stund.

kl 16.30 fick vi besök av Farbror Dennis, Cattis och kusinerna Anna och Nisse...även Farfar Olle och bonusfarmor Anna-karin följde med. Av dem fick hon 2 par långärmade tröjor, 1 par byxor och 100kr i ett kuvert.
Amanda var vid det här laget inte alls sugen på att fika men satt en stund vid bordet iaf sedan drog hon med sig kusin Anna upp på rummet för att leka snövit/askungen.
Vi andra satt kvar nere och pratade och efter ett tag åkte Olle och Anna-karin hem igen.


När de åkt så kom  Amandas mormor och mostrarna Anna och Elin + tant Cicki(min kompis). Av mormor fick Amanda 1 par byxor, 1 långärmad tröja, 1 leksaksmobil och ett Hello Kitty Memory
 Av Anna(och Per, som inte var med) så fick hon en radiostyrd bil som blev väääldigt uppskattad även om hon inte kan köra den förän imroogn eftersom batterierna måste laddas först'
Det tog inte allt för långt tid innan Cattis, Dennis, Anna och Nisse åkte hem igen.

Så när klockan blev över 18 så åkte resterande gäster också hem, så då åt vi middag.

Som sagt, en intensiv dag har det varit med en massa fart och nu ska jag gå och se på Top Model 11 och bara koppla av så att jag kan somna utan problem när det blir läggdags.

Go natt
Av

Dagens musikvideo

Idag blir det en sångerska som jag tycker är otroligt duktig, till skillnad från andra som t.ex. tycker att hennes röst är skrikig. Jag pratar alltså om Kate Perry



Runt över allt idag

Ja jag lyckades dra mig ur sängen imorsse vid 8.30 och sedan blev det en lätt frukost och vidare till  Öppna förskolan med Amanda. Där stannade vi till klcokan var 12 ungefär och Amanda hade så kul med sina jämnåriga kompisar där...men hon blev helt galen på de små som  i hennes ögon bara förstörde tågbanan de byggt upp.

Efter ÖF så tog vi en snabb sväng in på Konsum och handlade ett paket köttfärs så vi skulle ha något att äta till lunch.
Danne lagade till Spaghetti och Köttfärssås. Direkt efter maten så satte vi fart in till Sandviken där vi köpte semlor och sedan åkte till Östanå och bjöd på dem där.
Eva har nu också fått sitt körkort så vi satt allihop och jämförde utseendet på våra och de skiftar i utseende nästan varenda ett.

Slutade med att Eva valde att följa med oss hem iaf och hon fick såklart följa med på våran runda in på ICA Maxi för att handla...ja allt som behövdes handlas. Vi fyndade flera fina klädesplagg åt Amanda också då de hade halva reapriset där på en massa kläder.

Nu är vi iaf hemma igen och jag vet inte vad som kommer hända nu, men antagligen så ska vi titta på film. 

Go natt

Musikvideo

Här kommer ännu en låt jag tycker är bra. Den här gången är det Hillary Duff som är artisten och hon är( precis som Miley Cyrus) svår för mig att se i den här rollen då jag är van att se henne som en oskyldig tjej i filmer.



Ingen aptit

Har tänkt hela dagen idag att jag ska scrappa men det blir bara inte av att jag tar mig in i det rummet...vet inte riktigt varför  för jag är så imponerad av allt som alla andra gör och hur mycket de scrappar.
Kanske är det att jag just nu håller på och förösker bli klar med ett helt album och jag är inte så värst mycket för måsten så då blir det att jag skyr det istället...men ju snabbare jag blir klar med det desto bättre.
På tisdag kommer Eva hit och scrappar med mig...lr ja det är ju inte anledningen till att hon kommer men vi ska scrappa iaf ;-)
 Eva är min musa när det kommer till scrapping, för att inte tala om en hel del annat också :-)
Ja, anledningen att hon kommer hit är för att jag ska vara hos dietisten ca kl 8 på onsdag morgon.
Nyfiken till tusen på vad hon kommer säga då jag är lite skeptisk till dietister efter den sista jag var till.
Den tjejen frågade vad jag åt och tyckte det lät bra och men att jag kansek skulle äta lite mer grönskaer sen var det tack och hej....öh som om inte jag visste det själv redan...grejjen är att jag inte heller vet riktigt vad jag vill att dietisten ska säga . Jaja vi får väl se hur det går..jag håller er såklart uppdaterade ;-)

Har varit lite sisådär med maten de senaste dagarna, jag har inte alls haft någon aptit och inte heller varit värst hungrig.
Men middagen idag  bestämde jag och det blev kalops och potatis, då kom aptiten tillbaka minsann och jag fick i mig ett ordentligt mål mat med rödbetor och gurka till.

Imorgon ska vi äta kycklinggryta med ris...mums det är så gott :-D Jag menar jag är inte så mycket för lök i någon variant men det har blivit bättre med det på sista tiden iaf i maten. Den här grytan innehåller 1 lök + 3 vitlöksklyftor men jag brukar skära ner till 1 vitlöksklyfta och den blir riktigt god ändå.

nä det var nog allt för idag måste gå och sova snart

Go natt





Dagens bild

Det bara snöar ,snöar och snöar.
Danne har varit ut och skottat idag också....ser ni den stora högen på gräsmattan? det är snö från igår och idag som har legat på våran uppfart. Det är nu en riktigt stor pulkabacke åt Amanda.


Harry potter

Jag längtar som bara den till i sommar när nästa Harry Potter-film kommer ut på bio. Det är synd att de har dragit ut på den så länge när den egentligen borde haft premiär i december.

 

Konflikt?

"Lillamy om Snöstorm:
Jag fattar inte vart du tar tiden för att sitta vid datorn,själv så atr jag o gör värdefullare saker, idag har vi varit ute o åkt spark. Roligt o läsa bloggar,den tiden kan man ta med en kopp kaffe eller nån 5 minutare under dygnet. Men jag skulle inte vilja lägga ner hälften av den tid som du gör för att sitta vid datorn. Men som du skrivit tidigare så är arbetslös, och det är ju inte jag utan jag både jobbar o har djur.Och då får man prioritera, vad man ska ha gjort. Nu har jag inte mer tid för stunden. Vaniljsemlorna ska göras klar för ikväll blir det semla , päronkonjak och ute bad i tunnan, helskönt då det är snöväder."


Svar till Lilla My (som ständigt skriver kommentarer i min blogg och det är ju inte negativt i sig utan alltid trevligt med engagerade människor som tar sig tid att skriva kommentarer):

Ja, jag har massor med tid och dagarna går oftast så snabbt att jag inte hinner med.
Men i dina näst intill elaka inlägg så kan jag bara ana avundsjuka, även om jag visst kan erkänna att dina dagar också verkar mysiga.
Du har råd med det du vill ha/göra men jag måste ju fråga mig vart du får tiden till att använda dina pengar som du arbetar så hårt för?  Det är ju verkligen konstigt att du har och gör dig tid för sådant som semlor, konjak och bad i tunna för det är ju slöseri med tid.
Din man är underbar därför att han är superromantisk o.s.v, det har jag nog förstått.
Alla måste helst leva ett lika bra liv som du gör och jobb är ett måste för att man i dina ögon ska kunna bli accepterad.

Mitt liv kanske inte är direkt intressant för en utomstående men varför blir du så irriterad på HUR jag lever MITT liv?



Om jag har missuppfatta din kritik så ber jag om ursäkt, men du kan inte säga att det inte är kritik för det är det.

Snöstorm

Ojoj så det snöar idag, det är faktiskt riktig snöstorm ute. Våran digitala termometer visar på -0,9 grader ute medan den vanliga i köksfönstret står på -2 grader....snön är iaf blöt och fastnar på fönstren så man knappt ser ut för alla droppar som blir kvar.

Hade tänkt att vi skulle varit ut idag men det är nog mer en HållaSigInne-dag annar sblåser vi nog bort om vi går ut, sedan är det ju mina glasögon som också gör att det är krångligta tt vaar ute vid nederbörd för då ser jag inget...ågh vad jag vill ha linser igen.
Jag har redan hunnit med att dammsuga över och undervåning och undertiden så förberedde Danne våffelsmeten och tillhörande grädde. Jag var faktiskt inte alls hungrig, åt bara en våffla...alltså en endaste liten våffla vilket betyder att hungern kommer i kapp mig på eftermiddagen.

Amanda det lilla busfröet sitter och äter men ska snart upp igen och fortsätta städa sitt rum....ja såklart blir det lite städa och en hel del leka men så är det ju när man är bara nästan 4 år...man kan ju inte kräva att hon ska städa hela rummet själv, men hon får försöka lite en stund själv och sedan kommer jag och hjälper henne. Hon blir så glad om hon får dammsuga själv också.


Dagens bild...
...är såklart på våran dammsugare ;-)



Musikvideo

Miley Cirus är man ju mer van att se på tv, men den här videon är verkligen bra...gillar låten som bara den


Välkommen till min nya blogg!



Ja, nu har jag bytt blogg och tanken är att denna ska uppdateras mer.

Nytt kommer att bli: Dagens bild(så ofta jag kan) & You tube-filmer med t.ex. musik jag gillar.
Jag slår nu också ihop min scrap-och pysselblogg med denna då jag haft väldigt svårt att hålla liv i två bloggar samtidigt och ibland blev det dubbla inlägg vilket jag skulle tro inte är så roligt för dem som kikade i båda bloggarna.

Jag vill gärna ha era synpunkter på min nya blogg och riktar ett STORT TACK !!! till min syster Eva som har gjort headern, med lite tips från mig såklart.

Ev. kommer jag också att ha små tävlingar vid speciella tillfällen men det är något jag inte riktigt bestämt hur det blir med än


RSS 2.0