Tova 2år!

Så igår var det 2 år sedan Tova kom till världen med planerat kejsarsnitt.
De som känner henne vet att hon är en otroligt bestämd tjej som inte gärna ger sig när hon satt sig in att få någonting som hon vill.
Som de flesta 2 åringar så har hon nu kommit in i "Nej!-åldern" men ibland kan man få ett "mm" som ja :-p

Sömnen är något vi alltid har fått kämpa med, men efter att vi slutade helt med vällingen så har det blivit en hel del bättre...fats hon nu verkar ha en period då vissa nätter är hemskt jobbiga och andra sover hon hur bra som helst.
Kanske är det mardrömmar som stör och separationsångest som barn i denna ålder ofta har, men den separationsångesten märker man inte mycket av på dagtid då hon utan problem blir lämnad på dagis och knappt ens vill vinka åt en och frågar man om kramar och pussar så blir det just nu stort NEJ! :-/ Lite tråkigt tycker mamma och pappa.

Tova har tagit det lugnt när det kommer till pratandet och det är inte förän på senaste tiden som vi upptäckt att det kommer nya ord varje dag.

Mamma
Pappa
Momma - Mormor
Mer/mera
Min
Cicki
Ocka - Docka
Papa - Apa
appa - tappa
ita - rita
itta - sitta (här klappar hon med handen där hon vill att man ska sitta)
Vov - Hund
Katt
Coolt (Hon härmade Amanda upprepade gånger när vi tittade på tv)

och många fler ord kan hon nu..svårt att hålla koll på allihop :-P

På sin 2års dag gick hon på dagis som hon brukar på onsdagar och där åt de glass, sjöng och hon fick med sig en liten söt nalle med bjällra hemHon fick paket av oss: En nattlampa men här blev det inga glada miner förän hon upptäckte att den lös med olika färger(lampan ser ut som ett litet spöke och syns till höger i bild), Pyjamas och en liten korg med grönsaker allt i tyg från Ikea och hon sken upp så fort hon såg vad det var :-DHon skulle såklart provbita i grönsakerna också och storasyster var minst sagt avundsjuk och ville också leka ;-)Just den här dagen blev det inte mycket mer firande än detta och lite saft och kladdkaka med grädde till mellis.
Imorgon dyker nästan hela tjocka släkten upp så då blir det fullt fart här hemma på eftermiddag till kväll :-)

Kommentarer

Här kan du skriva ett meddelande till mig:

Vet du vad du heter?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)

Jag vill gärna veta din bloggadress:

Vad vill du säga?

Trackback